Også i år står serier og programmer i fokus på Nordiske Mediedager

Del nyheten

Bergen fylles opp av produsenter, TV-sjefer og skuespillere når Nordiske Mediedager sparkes igang i dag. 

Det er en årlig begivenhet at mediefolk samler seg i Bergen for å ta for seg trender og bransjens fremtid. Vi har vært til stede de siste årene og en klar trend er, ikke overraskende, at programmer og serier står i fokus. 

Vi i Serienytt er til stede også i år og det blir nok av interessante sesjoner å rapportere til dere lesere. Mediedagene er i perioden 10. til 12. mai og finner sted i Grieghallen. 

 

Statsministermiddag og The Crown

Det mangler ikke på spennende sesjoner å dekke. 

Det kommende dokumentarprogrammet Da Vi Styrte Norge viser en middag hvor tidligere statsministre og nåværende diskuterer historien om det moderne Norge. Programskaperne vil fortelle om den prosessen. 

Produsentene for The Crown snakker om stroproduksjonen til Netflix. Foto: Netflix

Netflix-serien The Crown ble en forventet suksess, produsentene Andy Harries og Suzanne Mackie inntar scenen for å gi oss et unikt innblikk i produksjonen.  

TV-sjefene møtes til sin årlige debatt rundt TV-landskapet. Det blir også en egen sesjon hvor hardt pressede TV 2 forteller om sine fremtidsplaner i en bransje som i økende grad domineres av utenlandske giganter som Netflix og Amazon. 

Flukt
Leo skal snakke om Flukt på Nordiske Mediedager. Foto: NRK

Norske serier som Skam og Aber Bergen blir tema, det samme gjelder salg av norsk TV-innhold til utlandet og hvordan det markedet fungerer. Speakers inkluderer blant annet Leo Ajkic fra Flukt og skuespiller Line Verdal (Aber Bergen, Himmelblå).

Les også: Vårt intervju med Mark Duplass under Nordiske Mediedager 2016

Dokumentarprogram som Brennpunkt og Flukt har skapt diskusjon i vinter, representanter derfra er til stede. Det samme gjelder den mye omtalte O.J.: Made It In America

Vi vil etter planen komme med reportasjer fra flere av de nevnte sesjonene. 

Annonse
X
X