Viaplay-aktuelle Outsiders er kansellert

Del nyheten

Den Viaplay-aktuelle serien Outsiders er kansellert av amerikanske WGN America. Dermed kvitter de seg med en av sine mest populære serier. 

WGN America har endret strategi og vil satse på innhold som når et bredere publikum, dermed velger de ikke å satse videre på Outsiders. Det kan vanskelig tolkes som annet enn at kanalen sliter i den voksende konkurransen innen TV-serier og satser på et litt annet beite.

En av kanalens mest sette serier

Seertallene har holdt seg ganske stabile for kanalen, med rundt 800 000 seere per episode, med nærmere 2 millioner totalt når opptak tas med. Det gjør serien til en av kanalens mest populære.

Kritikerne har vært noenlunde positive til dramaet, som endret fokus og tok en mer ensemble-tilnærming i andre sesong. På vår Viaplay-toppliste for høsten 2016 kom den på 34. plass. 

Om kanalens nye kurs vil ha noe å si for Underground, en annen Viaplay-aktuell serie, blir spennende å se. WGN America har tidligere kansellert Salem og Manhattan etter de siste års nye satsing innen dramaserier. 

Underground er en kritikerfavoritt hos WGN America. Vil også den bli kansellert?

I januar trakk Peter Liguori seg som president i Tribune Media, som eier WGN America. Han igangsatte i 2013 satsingen på dramaserier for kanalen og det er tydelig at de nye kreftene tenker nytt, kanalen vil ventelig satse på rimeligere produksjoner som gir større avkastning. 

Tibune Media gikk konkurs i 2008 og etter en omstrukturering av selskapet var dramasatsingen et første steg for å gi økte inntekter. Det ser ikke ut som om den strategien har gitt ønsket resultat.

Jakter nytt amerikansk hjem for serien

Det er Sony Pictures Television som produserer serien og for fans er det et ørlite håp om at selskapet finner et nytt hjem for serien.

Etterspørselen etter dramaserier har økt betraktelig siden strømmetjenestene gjorde sitt inntog, det er dermed ikke helt utenkelig at en annen aktør kan velge å satse på serien.

Outsiders

Det er en av de mer særegne dramaseriene tilgjengelig på strømming og ikke av det format som normalt treffer bredt, men sikrer seg et stort nisje-publikum. 

Outsiders avslutter sin andre sesong 26. april på Viaplay, som nå etter alt å dømme blir seriens siste. 

Den har David Morse, Ryan Hurst, Gillian Alexy og Joe Anderson i fremtredende roller. 

Annonse
X
X
X