De beste seriene på Viaplay (Høst 2016)

Annonse

Hvilke serier skal du sjekke ut på Viaplay? Vår toppliste er her for å gi deg gode tips!

Viaplay har gått offensivt til verks i høst med en håndfull nye serier. Flere utskiftninger har også skjedd på tjenesten.

Sjekk ut listen og gi gjerne tilbakemelding på hvilke serier på Viaplay du anbefaler.

Topplisten

 

The Fosters (NY)

The Fosters. Foto: Freeform
The Fosters. Foto: Freeform

Freeform (2013-): Familiedrama om et lesbisk par som oppdrar den enes biologiske sønn, i tillegg til adopterte tvillinger og ytterligere to fosterbarn de adopterer. En kritikerrost serie med moderne og relevant tematikk.

Nurse Jackie (NY)

Nurse_Jackie_Holy_ShiftShowtime (2009-2015): En smart og sentimental serie om sykepleieren Jackie Peyton. Om du er på utkikk etter sterke kvinnelige rollefigurer, liker drama og litt kontroverser – da er dette serien for deg.

Underground (NY)

Underground 2WGN America (2013-): Historisk dramaserie om livet som slaver. Spenningsserie som tar for seg slavenes flukt og det hemmelige nettverket som gjorde det mulig.

Castle (NY)

Castle. Foto: ABC
Castle. Foto: ABC

ABC (2009-2016): Krimforfatteren Richard Castle ender opp som spesialrådgiver for politiet. Sammen med etterforsker Kate Becket løser han krevende saker på kreativt vis, samtidig som det hele er en inspirasjonskilde for han i sitt forfattervirke.

Swedish Dicks (NY)

Swedish-Dicks_Day4_MGL0383Viaplay (2016-): To svensker forsøker seg som privatetterforskere i LA. Det går ikke nødvendigvis helt etter planen. Serien er Viaplays første egenproduserte serie og har Peter Stormare og Johan Glans i hovedrollene.

Aber Bergen (NY)

Aber Bergen. Foto: TV3
Aber Bergen. Foto: TV3

TV3 (2016-): Norsk advokatserie om det separerte advokatparet Erik Aber og Elena Bergen. De må løse kompliserte og vanskelige saker i byen mellom de syv fjell.

Outsiders (28)

Outsiders David MorseWGN America (2016-): Hva skjer nå det siviliserte samfunn banker på døren til en familieklan som bor i Appalachia-fjellet? Farrel-klanen tror hverken på penger eller hva det siviliserte samfunnet har å tilby, der hersker et helt annet levesett. Ikke kan de lese og tur til sivilisasjonen gjør de kun når forsyninger skal røves. Når et kullselskap vil ha de kastet ut starter konflikten og dramaet tiltar.

NCIS: Los Angeles (31)

NCIS: Los Angeles. Foto: CBS
NCIS: Los Angeles. Foto: CBS

CBS (2009-): Etter suksessen med NCIS gjorde CBS som de ofte gjør: De lager spin-off. Den følger samme premiss, men er satt til Los Angeles. Chris O’Donnel og LL Cool J har hovedrollene som henholdsvis G. Callen og Sam Hanna.

The Blacklist (27)

spaderboone_theblacklistNBC (2013-): Den tidligere eks-agenten Raymond Reddington vender tilbake til FBI etter et halvt liv på flukt. Han tilbyr sine tjenester til de som har jaktet på han i alle år, og med seg har han mengder med hemmeligheter.

Pretty Litte Liars (NY)

PrettyLittleLiars_KeyArtFreeform (2010-): Drama, spenning og mystikk omfavner livet fire unge kvinner i Rosewood. Et år etter at deres leder ble myrdet og de fire har levd separate liv, gjenforenes de når de mottar mystiske brev om drapet.

The 4400 (RE)

The 4400USA Network (2004-2007): 4400 mennesker som på mystisk vis forsvant over de siste tiår vender tilbake. Hva har skjedd? Og hvorfor vender de tilbake? Serien var en av flere som kom i kjølevannet av Lost-bølgen på midten av 2000-tallet.

Blue Bloods (RE)

blue-bloodsCBS (2010-): Den gamle ringreven Tom Selleck har hovedrollen som politimester Frank Reagan. Serien handler om hans familie, hvor de fleste enten jobber eller har jobbet i politiet.

Californication (23)

californication-1280x800-010Showtime (2007-2014): Dette er historien om den sjeldent edrue forfatteren Hank Moody. Det er sex, dop og rock slik vi aldri har sett på TV før.

Episodes (19)

episodesShowtime (2011-): Friends-stjernen Matt LeBlanc spiller en parodiversjon av seg selv i en serie som tar for seg Hollywoods absurditet. To britiske serieskapere reiser til USA for å lage en amerikansk versjon av sitt eget britiske suksesshow. Her blir det kulturkonflikt og nok av morsomme øyeblikk.

Empire (24)

EmpireFOX (2015-): Når artisten og selskapssjefen Lucious Lyon får dårlige nyheter hos legen må han finne familieselskapets arvtager. Det er ikke en harmløs prosess når kampen om musikk-tronen starter. Terrence Howard er seriens store stjerne, men det mangler ikke på kjente ansikter i ulike gjesteroller. Snoop Dogg, Cuba Gooding Jr., Gladys Knight og Mary J. Blige stikker alle innom. OBS! Denne serien er såpass fersk at den er bedømt på få episoder.

Lethal Weapon (NY)

Lethal WeaponFOX (2016-): Nyversjonen av den klassiske filmserien serverer både spektakulær action, humor og kjemi mellom etterforskerne Roger Murtaugh og Martin Riggs.

South Park (14)

South ParkComedy Central (1997-): En av de mest provoserende og morsomme seriene som i en årrekke har servert sitt kyniske og nådeløse skråblikk på samfunnet vi lever i. En serie som elsker å balansere på grensen for så å tråkke over den. Er sammen med The Simpsons reneste bestefedre hva gjelder animasjons-serier.

The Vampire Diaries (33)

vampirediaries2The CW (2009-): En av de største suksessene til amerikanske CW, her har man tenåringsdrama kombinert med det overnaturlige. Perfekt for ungdommen, eventuelt voksne som er unge til sinns. Vampyrer, tenåringskjærlighet, mystikk og action.

Scandal (26)

scandal-abc-tv-show-522x348ABC (2012-): Serieskaper Shonda Rhimes har blitt en gigant etter suksessen med Grey’s Anatomy, her har hun igjen truffet bra for de som er glad i politisk drama. Satt til Washington, her handler det om å rydde opp i potensielle skandaler.

Preacher (NY)

Preacher AMC castAMC (2016-): En vågal adapsjon av en populær tegneserie om den usedvanlige presten Jesse Custer, som blir besatt av noe som gir han uante krefter. Livet blir ytterligere komplisert når vampyren Cassidy blir hans gode venn.

The Tudors (15)

Tudors_web3_1024x768Showtime (2007-2010): En rocket variant av velkjent historie. Politiske intriger, kriger, drama og skandaler var del av kong Henry VIIIs liv. Her tar man seg store friheter for å gi en litt mer frisk historiefortelling og i så måte er dette et ganske unikt periodedrama.

Blunt Talk (16)

blunt-talkStarz (2015-): Ingen ringere enn Patrick Stewart (Star Trek: TNG og X-Men) har hovedrollen i denne sjarmerende og ærlige komedien om nyhetsankeret Walter Blunt.

Bosch (NY)

Bosch. Foto: AmazonAmazon (2015-): Krimserie som hyller sjangerens tradisjonelle trekk. Basert på noen solide bøker, her følger vi en eldre etterforsker som ikke helt klarer å innfinne seg med samfunnets hyppige endringer.

House (NY)

houseFox (2004-2012): Den geniale legen Gregory House og hans team er siste mulighet når en pasients sykdom virker umulig å diagnostisere.

24 (22)

24_live_another_day_poster_cropFox (2001-): I denne actionserien følger vi antiterror-agenten Jack Bauer gjennom 24-timer, hvor hver episode tar for seg en av de timene. Konspirasjoner, trusler og en stadig overhengende fare sikrer spenning fra start til slutt.

Outlander (17)

outlander_randallStarz (2014-): Dramaserie basert på de populære bøkene til Diana Gabaldon. 2. verdenskrig er over og Claire Randall nyter livet med sin mann da hun på mystisk vis blir sendt tilbake i tid til Skottland i 1743.

Person Of Interest (9)

Person of interestCBS (2011-): Hva om myndighetene har utviklet kunstig intelligens med mulighet til å vite om kriminelle handlinger før de finner sted? Denne Minority Report-inspirerte serien er som en moderne versjon av Batman, hvor geniet Harold Finch (Michael Emerson) og hans soldat av en høye hånd John Reese (Jim Caviezel) bekjemper kriminalitet i New York.

Fringe (7)

fringesesong4waltoliviapeteFOX (2008-2013): Sci-fi, skrekk, action og drama på høyt nivå blir servert i denne fascinerende serien. Trekløveret Olivia, Peter og Walter må løse saker hvor vitenskap er blitt satt på prøve. Den kombinerer X-files lignende mystikk med gripende drama. Anna Torv i rollen som Olivia Dunham leverer en formidabel prestasjon, med god hjelp fra anvendelige Joshua Jackson (Peter Bishop) og den enestående John Noble (Walter Bishop).

The X-Files (6)

x-files-2016Fox (1993-): Klassikeren vendte tilbake tidligere i år og ble en kjempehit. Serien revolusjonerte serieformatet da den ble en overraskende hit i 1993. Gjennom 10 sesonger er det som ventet en ujevn ferd, men er du ute etter alle paranoia-serienes far er dette serien for deg.

Gomorrah (5)

GomorrahSky Italia (2014): Italiensk mafiaserie som er et must for alle som elsker sjangeren. Basert på den kritikerroste boken Gomorrah forteller serien om organisert kriminalitet, den gir et dypdykk inn i hierarkiet i en litt annen stil en mer velkjente The Sopranos.

Mozart In The Jungle (8)

mozart-in-the-jungle lola-kirke -gaelAmazon (2014-): En sofistikert, morsom og sjarmerende fortelling om orkesterlivet i New York. Når en eksentrisk og ung dirigent gjør sin entre blir det etablerte miljøet utfordret.

Criminal Justice (12)

criminal-justiceBBC (2008-2009): Prisvinnende krimserie som gjør et dypdykk i hvordan det oppleves å bli del av det kriminelle rettssystem. Serien har også nylig fått en amerikansk nyversjon i HBO-serien The Night Of.

The Walking Dead (13)

walking dead 3AMC (2011-): Sheriffen Rick Grimes våkner opp etter koma og finner en verden lagt i ruiner. Hva har skjedd? En av tidenes største seersuksesser og den største hit-serien til AMC. Oscar-vinner Frank Darabont tilførte skrekksjangeren tunge dramaelement og det ble en umiddelbar hit. Nå er den en av verdens mest sette TV-serier og den har nær sagt på egenhånd gjort zombie-sjangeren til samtale-emne i lunsjen på jobb og storefri på ungdomsskolen.

30 Rock (NY)

30 RockNBC (2006-2013): Tina Fey-serien tar for seg livet på settet til et sketsjeprogram. Alec Baldwin har hovedrollen ved siden av Fey. Serien viser at NBC har mer enn nok med selvironi, men den slet med å tiltrekke seg de store publikumsmassene tross mye god kritikk.

Mr. Robot (NY)

Mr Robot sesong 2USA Network (2015-): Hackeren Elliot Alderson jobber til daglig med IT sikkerhet. En dag møter han den mystiske Mr. Robot, som får han med på å planlegge en digital revolusjon.

Friends (10)

FriendsNBC (1994-2004): En av TV-verdenens mest berømte kameratgjeng, her følger vi seks unge mennesker som forsøker å navigere seg gjennom 20- og 30- årene. Man trenger ikke være Einstein for å skjønne at vennskap er seriens kjerne.

Community (4)

community-season-6-yahooNBC/Yahoo (2009-2015): En av de sprøeste, mest kreative og morsomme komediene amerikanerne har gitt oss det siste tiåret. Man skulle tro det var britene som stod bak. Om du ser mye TV-serier og filmer vil denne her gi en ekstra bonusverdi, med all sin metahumor og popkultur-referanser. Blitt kansellert nesten like ofte som den har sesonger, men den ble til slutt hele 6 av de.

The Good Wife (NY)

The Good WifeCBS (2009-201): Julian Marguelies har hovedrollen som Alicia Florrick, statsadvokatens kone som vender tilbake til livet som advokat etter at mannen er involvert i en sex-skandale.

Transparent (3)

TransparentAmazon (2014-): I et serierike fylt opp av all slags skatter er denne juvelen her litt for godt gjemt. Dette er en hinsides god serie! En gripende og særdeles sjarmerende beretning om åpenhet, fordommer og familieliv.

Seinfeld (2)

SeinfeldNBC (1989-1998): Serien om ingenting har blitt like legendarisk som M.A.S.H. og Cheers. Dette er godt mulig tidenes mest kritikerroste og elskede komiserie. Den kyniske vennegjengen i New York får til det mest utrolige i sitt daglige liv. En banebrytende komiserie som viste at komedie er best når komikere styrer skuten. Om du ønsker mer Jerry Seinfeld bør du for øvrig sjekke ut hans kaffeprat-serie Comedians In Cars Getting Coffee, som ligger ute gratis tilgjengelig på nett.

Uenig? Enig? La oss høre det!

Selvfølgelig er du ikke enig i listen! Det er helt ok det. Vi setter veldig pris på dine tanker om serier og hvilke anbefalinger du har, så del ivei i kommentarfeltet.

Kanskje har ditt innspill såpass påvirkningskraft at det gjenspeiles neste gang vi kommer med Viaplay-liste mot slutten av året.

Forhåpentlig er listen til god hjelp for dere alle. Vi skal fortsette å gjøre vår plikt og se så mye vi rekker fremover. Alt for å gjøre din jakt på neste seriefavoritt litt enklere.

2 KOMMENTARER

  1. Det står at The Fosters skal være på viaplay, ifølge mange nettsider, inkludert denne. Men nå når jeg har abonnert på Viaplay, så er ikke The fosters der og det er veldig skuffende. Håper på svar:)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X