Designated Survivor blir trolig fornyet

Del nyheten

Den politiske thrilleren Designated Survivor blir trolig fornyet. Det er THR som avslører dette

Oppdatert: Serien er fornyet

Den amerikanske TV-kanalen ABC har opplevd suksess med Kiefer Sutherland-thrilleren om President Tom Kirkman, en mann som var alt annet enn tiltenkt rollen som verdens mektigste mann. 

Serien har ukentlig oppnådd over 10 millioner seere når opptak er tatt med i beregningen. Live-seere har stabilisert seg på over 5 millioner, etter at premieren trakk 10 millioner og satt rekord med nesten 8 millioner som så den via digital-opptak.

Det er ikke fantastiske tall, men gode nok til å forsvare fornyelser i det stadig skiftende serie-markedet hvor spesielt nye serier sliter med å finne fotfeste. 

I tillegg har serien nådd et større publikum via Netflix, som i flere land har vist serien kort tid etter USA-sendetid. 

Ny sjefprodusent – igjen

Selv om serien ikke offisielt er fornyet kan THR melde at de jakter nok en ny øverste ansvarlig for serien. Det har vært en trøblete produksjon hvor serien i skrivende stund har sin tredje sjefprodusent. Nå jaktes en fjerde. 

Amy B. Harris hadde opprinnelig jobben, før hun ble erstattet av Jon Harmon Feldman. Midtveis i sesongen tok Jeff Melvoin over, nå er det hans tur til å bli erstattet. Melvoin fortsetter i en produsentrolle. 

Designated Survivor blir trolig fornyet
Familielivet fikk etter hvert mindre fokus i den politiske thriller-serien. Foto: ABC

Endringene i kulissene har blitt synlig gjennom ny kreativ kurs. Spesielt familielivet til Kirkman har blitt nedprioritert for økt fokus på det politiske og thriller-elementet. Da serien kom tilbake i mars tok også konspirasjonen en ny vending. 

Sesong 1 av Designated Survivor avsluttes med sin 18. episode 26. april i USA. Den blir tilgjengelig få dager senere her hjemme på Netflix. 

Seriehøsten 2017 begynner å ta form på ABC

Om alt går som planlagt og Designated Survivor får ny sesong, betyr det at amerikanske ABC begynner å få oversikt over hvilke serier som blir å se på kanalen til høsten. TV-kanalen har en rekke serier som er populære blant norske seere. 

Grey’s Anatomy, How To Get Away With Murder, The Middle, Scandal. I tillegg er Once Upon A Time trolig også fornyet, men vil gå gjennom vesentlige endringer hvis det blir nok en sesong av veteranserien. Blant annet er det ikke sikkert stjernene Josh Dallas og Ginnifer Goodwin returnerer. 

Greys Anatomy
Grey’s Anatomy kommer tilbake til høsten.

Notorious, Conviction og Time After Time er alle kansellert for å finne plass til nye serier. Selv om det ikke er kommet noe offisielt er nok også Secrets And Lies å anse som kansellert.

Imens venter vi fortsatt på avklaring rundt Modern Family, Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D., The Goldbergs, Black-Ish og Quantico. I hvert fall 3 av seriene antas å bli fornyet, akkurat nå ser det dårligst ut for Quantico og Agents Of S.H.I.E.L.D..

Kritikerfavoritten American Crime er også uavklart, men seertallene er mildt sagt dårlige. Å fornye den for sesong 4 kan bli vanskelig for ABC å forsvare.

Det skal mye til om ikke et par av seriene som har trofaste seere her hjemme går inn i sine avsluttende uker. Men med mindre noe veldig uforutsett finner sted i kulissene blir det mer politisk drama til våren med Designated Survivor.

Annonse
X
X
X