HBO-serien Veep kommer tilbake med ny sesong mandag 17. april. Hva sier anmelderne om den nye sesongen av den Emmy-vinnende komiserien?

I Veep forsetter historien om Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus), Selina’s stabsjef Amy Brookheimer (Anna Chlumsky), Selina’s personlige assistent Gary Walsh (Tony Hale), og en rekke andre fargerike personer.

Mye har skjedd igjennom de årene vi har fulgt Selina. Vi så henne starte som visepresident, før vi så henne overta rollen som USA’s president etter at den forrige ga seg av personlig årsaker. Men gleden var kortvarig og vi så henne miste presidentskapet.

I sesong 6 ser vi hvordan Selina takler ting et år senere, nå som en tidligere visepresident og president av USA. Ikke nok med det er nå store deler av hennes gamle stab, bestående av blant annet pressesjefen Mike McLintock (Matt Walsh) ogDan Egan (Reid Scott), spredd rundt. Samtidig som den tidligere kontaktpersonen for USAs President, Jonah Ryan (Timothy Simmons) må forsette å tilvende seg rollen som fersk kongressmann for New Hampshire.

Gary (Tony Hale) og Selina (Julia Louis-Dreyfus) er tilbake i sesong 6 av Veep. Foto: HBO

Kanskje litt for relevant til dagens nyhetsbilde? 

Annonse

Vi skulle gjerne ha fått tid til å anmelde den nye sesongen av komiserien litt dypere, spesielt i år hvor serien kanskje er litt mer aktuell enn hva den burde være. 

På mange måter kan man si at Veep viste Trump lenge før han ble president. Flere av «kvalitetene» hans er å finne i flere karakterer fra både Selina til en rekke andre karakterer på serien. Det store spørsmålet rundt serien er hvordan den vil forsette å være smart og ikke herme for mye etter nyhetsbildet som følger med Donald J. Trump, Sean Spicer og resten av Washington. 

Hvis du er interessert kan du høre Walsh også snakke mer om rollen som Mike McLintock i den seneste episoden av Chelsea Handler sitt talk-show Chelsea på Netflix.

Mye potensiale

Vi har fått sett 3 episoder av seriens kommende sesong, og vi kan trygt si at serien holder kvaliteten oppe.

Den tredje episoden byr også på en retur av en kjent Veep-karakter, og introduserer en ny karakter spilt av en kjent britisk komiker og skuespiller. Sistnevnte er som en slags herlig alternativ utgave av den ukrainske eks-presidenten Viktor Jusjtsjenko.

I sitt andre år under sjefprodusent David Mandel (Seinfeld, Saturday Night Live) holder han serien gående med god driv. Mandel tok over som sjefprodusent etter serieskaper Armando Iannucci fra sesong 5 av.

Serien holder seg overraskende frisk, og fokus på Selina utenfor en mektig posisjon har et lovende potensiale denne sesongen.

Amy Brookheimer (Anna Chlumsky) får en ny jobb i sesong 6 av Veep. Foto: HBO

Anmelderne er storfornøyde

I skrivende stund ligger serien på 88/100 på Metacritic basert på 12 anmeldelser. Dette er en veldig positiv universal anerkjennelse og av andre HBO-serier for øyeblikk er den bare slått av sesong 3 av The Leftovers som har en imponerende 98/100 på Metacritic basert på 15 anmeldelser.

Les også: Anmeldelse av The Leftovers sesong 3

På RottenTomatoes ligger foreløpig sesong 6 av Veep på 92% etter 12 anmeldelser er blitt indeksert.

Til info har enda ingen her hjemme i Norge anmeldt den kommende sesongen.

Du kan lese utdrag av noen av anmeldelsene så langt nedenfor. 

This new season of Veep is the political satire we need right now. It lampoons the outsized egos and fumbling of a crew of Washington knuckleheads just as dysfunction in real life politics is front-page news.Eric Deggans, NPR

The results through three episodes are creatively enthralling, purposefully offbeat, and, as always, tied together by ferocious profanity.Ben Travers, Indiewire

Veep’s humor is at its best when it comes out a place of desperation, and Season 6 is filled with it.Allison Keene, Collider

Mandel gets to keep the show as blisteringly funny and fearless as before without any unwanted or unwarranted comparisons.Tim Goodman, The Hollywood Reporter

2017man17apr00:0023:50PremiereVeep sesong 6HBO Nordic00:00 - 23:50 Sjanger:Komedie

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here