Anmeldelse: Mesterverket The Leftovers er klar for å forlate oss i sesong 3

Del nyheten

The Leftovers sin tredje og siste sesong er avslutningen på et vakkert, tungt og fenomenalt TV-drama.

Damon Lindelof og Tom Perrotta-serien debuterte i 2014, og gav folk flest noen vanskelige tema å tygge på, nemlig det å håndtere tap og sorg. Historie vi ble presentert sirkler dem som sitter igjen, etter at 2% av verdens befolkning plutselig forsvinner.

Gjennom to sesonger nå, har vi fulgt hovedsakelig Nora (Carrie Coon), som mistet sine to barn og ektemannen, samt politimannen Kevin Garvey (Justin Theorux), i tillegg til både familiemedlemmer og andre de to omgås.

Nå er det over. Etter å ha gitt serien en god sjanse ble Lindelof, Perrotta og HBO enige om at det er slutt. Og kanskje er det for det beste? Med en siste og tredje sesong på 8 episoder er det bittert å tenke på at det går mot slutten, men det er også fantastisk at serien avslutte sagaen om Garvey-familien i denne siste, kortere sesongen. 

Alt blir ikke helt A4 denne sesongen heller, for Kevin (Justin Theroux) og Nora (Carrie Coon). Foto: HBO

Endelig noe kvalitetstid med Kevin Sr.

Hva som var gledelig å se i en av de første episodene denne sesongen er at serien vier god tid til Kevin’s far; Kevin Sr. Garvey (Scott Glenn), fremfor å bare stappe ham inn med de andre karakterene fra første øyeblikk.

Skuespilleren får nærmest ene og alene bære episoden på sine skuldre, noe Glenn klarer helt utmerket som Kevin Sr. Episoden gjør også en god jobb med å forklare hvorfor han er der han er når vi møter ham, og med det nøste opp i en del tråder fra tidligere sesonger. 

Ikke bare er er det glimrende å se hva Kevin Sr. ender opp med å gjøre, men episoden introduserer også en ny mystisk karakter (Lindsay Duncan, The Honourable Woman), som fra første øyeblikk er med å levere en fenomenal monolog.

Monologen er også et flott eksempel på hvordan denne serien får hjulene til å spinne, med dens flotte måte å prosjektere følelser fra karakterene. Om det så er snakk om glede, sorg eller frustrasjon så stor at de er klare til å faens eksplodere!

Kevin Sr. (Scott Glenn) er tilbake i sesong 3 av The Leftovers. Foto: HBO

Sterke enkeltepisoder

Alle episodene er med på å gjøre den sentrale historien mektigere og hjelpe historien framover. Det er også kjekt at man får utbytte av å ha sett tidligere sesonger.

Starten er forskjellig for hver episode, og setter tonen for hva som kommer. Karakterer som Kevin, Nora, Matt (Christopher Eccelston) og Kevin sin eks-kone Laurie (Amy Brenneman) er også alle hovedpersonen i egne episoder.

En av episodene i år er også en solid hyllest til en av seriens beste episoder, og er en av de mest kreative episodene til serien.

Fylt med alt fra løver og oversvømmelser til en oppblåsbar Gary Busey, tar episodene godt tak i karakterene og en minst like bra jobb som tidligere i å vise fram deres åndelige og psykologiske retningslinjer.

Serier som The Leftovers er et friskt pust, i en tid hvor flere TV-serier forsøker å fungere som en «10-timers film», spesielt på strømmetjenester. 

Fra venstre: Justin Theroux, Kevin Carroll, Christopher Eccleston og Jovan Adepo i The Leftovers. Foto: HBO

Bygger opp til en fenomenal avslutning

Seriens handling tar oss på en geografisk og følelsesladet reise, helt fra Texas til Australia, og ser ut til å komme til en ganske passende konklusjonen og avslutting.

Karakterene vil kanskje ikke få vite alle hemmelighetene og verdens store mysterier når alt er slutt, men det har heller aldri vært hva serien har handlet om. The Leftovers handler om det å leve med hva man har opplevd, enten det er med glede, sinne eller sorg.

Med en kombinasjon av solid manusarbeid og ypperlige skuespillere, gjør serien en god innsats med å forklare hvordan situasjonen disse menneskene er i påvirker dem. De gjør sitt beste der de er, ved å enten tro på seg selv, søke til en tro eller tro på dem de elsker. Typer av tro og trøst er tematikk som serien knytter seg sterkt til i år også.

Sesong 3 av The Leftovers er hovedsakelig satt til og innspilt i Australia. Foto: HBO

Gjør seg fortjent til mer oppmerksomhet

Skuespillere som Coon og Theroux blir eksepsjonelt tatt i bruk. Deres karakterer er meget sentrale i de viktige konfliktene og diskusjonene i seriens avsluttende epsioder. Theroux forsetter å vise seg som en dyktigere skuespiller enn hva mange kanskje forventet, og Coon viser tydelig hvorfor hun er en av de sterkeste skuespillerne på TV akkurat nå. Dette kommer på toppen av alle de solide prestasjonene av skuespillerne som allerede er nevnt, men også andre returnerende navn som Kevin Carroll, Liv Tyler og Regina King. 

Det visuelle er også fabelaktig, som vises spesielt når serien tar i bruk Australias outback, med solid og vakker kinematografi, for ikke å nevne alle de Emmy-verdige regissørene, slik som Craig Zobel (Z for Zachariah) og returnerende regissør Mimi Leder.

Oppsummert er serien et poetisk og beundringsverdig portrett av det å leve etter at noe uforklarlig har skjedd. Men også å leve med frykten om at det kan skje igjen. Dette, sammen med de fenomenale prestasjonene og solid fortellerstruktur, skaper en engasjerende og kraftig historie, relevant for et hvert menneske på denne jord.

Utvilsomt blir dette et savn personlig, men det føles også som et så riktig sted å avslutte denne TV-serien at bitterheten skal tappert svelges. De 7 første episodene i denne siste sesongen, av 8, er mer enn nok til å bevise at The Leftovers nok en gang er noe av det beste på TV, også i seriens siste sesong.

https://www.youtube.com/watch?v=HZj7vBuBnYs&t=18s

2017man17apr00:0023:50PremiereThe Leftovers sesong 3HBO Max00:00 - 23:50 Sjanger:DramaTil StrimTil HBO Max

Annonse
Anmeldelse: Mesterverket The Leftovers er klar for å forlate oss i sesong 3De første 7 episodene sesong 3 av The Leftovers er alle solide episoder som lover godt for den åttende episoden som avslutter HBO-serien for godt denne sommeren.
X
X
X