Du reiser deg opp for din konge! Recap av Legion 1.7: «Chapter 7»

Annonse

Store avsløringer og dødsfall leder til den sterkeste episoden så langt av Legion.

For en episode… Etter en episode som var litt slapp, selv om den jo gravde litt i bakhistorien til noen av karakterene, fikk vi ferje uken en episode som satte ting litt i høygir. Allerede innen de første 7 minuttene fikk vi store avsløringer, viktig for både Legion og også videre tilknyttning til X-Men universet.

I en samtale mellom Amy (Katie Aselton) og Lenny (Aubrey Plaza) kommer det frem at Lenny kjenner den ekte faren til David, hvorpå vi får se en liten refleksjon av et rullestolhjul. Dette bekreftet en gang for alle at Professor Charles Xavier/Proffessor X faktisk er faren til David Haller (Dan Stevens) i dette universet. Det er også småting som peker til det senere i episoden.

Den andre store avsløringen kommer på innsiden av iskuben som Oliver (Jemaine Clement) er i. Vi får trukket tråder mellom Djeleven med gule øyne, den sinte gutten, Lenny og hunden til David (King). Det er en åpenbar tilknytning her, spesielt i hundenavnet: De er alle personligheter til Amahl Farouk, bedre kjent som The Shadow King.

Oliver (Jemaine Clement) og Cary (Bill Irwin) funderer og planlegger. Foto: FOX

Men den største informasjonen kommer når David snakker med seg selv med en britisk aksent som tilhører Stevens, i et klasserom han tenker frem. Her leverer serien en livlig og godt animert sekvens, klart og tydelig forklart, om opprinnelsen til David, med fokus på hvordan hans far kjempet imot The Shadow King, og at det var dette som ledet parasitten til å velge David som sin vert. Det viser seg at etter Farouk ble slått ut av Professor X, tok hun over en veldig ung David for å slikke sår og bli sterkere, og med det ‘oppfostrer’ en av de sterkeste mutantene som eksisterer, nesten ved ren tilfeldighet, kan det nesten virke som. Det var The Shadow King som fikk David/Legion til å tro han var gal, og hun bruker kreftene til David for å en dag vinne over faren hans.

Les også: Vårt intervju med Legion-skuespiller Jean Smart

Mens de to Davidene forsøker å finne ut av ting prøver Cary, Syd, Oliver og Melanie å løse problemer i både Clockworks og den virkelig verden. Oliver bruker de telepatiske evnene sine, som en dirigent for et orkester, for å hjelpe David ut av Clocksworks. Uheldigvis for «The Eye» (Mackenzie Gray) er han ikke lenger en nødvendig brikke, så vi ser grufullt hvordan Lenny får ham drept både i Clockworks og i den virkelige verden, en actionsekvens gjort som en stumfilm, hvor Lenny ser ut som en skurk direkte ut av en Tim Burton-film, hvor hun hopper fram og tilbake mellom Clockworks og den virkelige verden.

Det store øyeblikket ser vi når David er klar til å sloss og slipper ut kreftene som aldri før og nærmest river i stykker Clockworks før han endelig får ringen fra Carl og de andre på plass, som vil sørge for at The Shadow King ikke påvirker ham. David sin kraft er så sterk at Rudy (Brad Mann) våkner opp. I Clockworks kan Rudy så vidt annet enn å sikle, men David bruker ham for å takle Lenny lenge nok til å stoppe henne. Stakkars Rudy, som vi finner du ble knivstukket til døde av «The Eye», får dermed et siste heroisk øyeblikk i døden. Vi finner også ut hvor mektig David kan være der han, uten en skramme, står imot kulene fra maskingeværet til «The Eye» (i from av Rudy).

Lenny (Aubrey Plaza) går full Bettlejuice i ukas episode. Foto: FOX

Tilbake på Summerland ser vi endelig ting komme litt tilbake til det normale. Melanie er endelig gjenforent med sin ektemann, som fremdeles sliter med hukommelsen; Kerry (Amber Midthunder) er såret over at Cary i hans øyne forlot ham i Clockworks; og Amy vil ta kontakt med familien sin, uten at det er mulighet for at Division 3 overvåker familien hennes.

Til tross for at The Shadow King blir lagt i en kiste i sinnet til David, tar det ikke lang tid før David må slippe den løs igjen. Plutselig kommer nemlig Division 3 tilbake, og vi får vite at forhørslederen (Hamish Linklater) fra episode 1 overlevde, tross for at han fikk tredjegradsforbrenning som et resultat av at Syd, Melanie og de andre brøt David fri. Under intens smerte er han likevel i live, og forbannet, noe som gjør at han beordrer soldatene å drepe alle. Uheldigvis for ham vet han ikke at The Shadow King har erfaring med å ta ut soldatene til Division 3, så dette blir ikke pent å se resultatet av neste uke.

Ellers:

  • I tegneseriene til Marvel er Amahl Farouk/the Shadow King lenge en stor erkefiende av Professor Xavier. Det var den første kampen mellom Xavier og Farouk som inspirerte Xavier til å forme X-Men, og det blir utvilsomt interessant å se hvordan denne serien går videre med dette.
  • Du kan lese en ganske stor gjennomgang av The Shadow King hos CBR.com.
  • De andre hoftene om dagen til David er når han ’tilfeldigvis’ tegner faren sin som skallet, akkurat som Professor X, og kanskje også når han snakker med seg selv ’tilfeldigvis’ med en britisk aksent, akkurat som Patrick Stewart i filmene (men dette kan også sees bort fra, ettersom Stevens faktisk er britisk..).
  • For å oppsummere: Clockworks i første episode av serien var ekte, men Clockworks vi har sett de siste episodene er ikke, og var skapt i form av «astral projeksjon», som eksempelvis Oliver sitt rom.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X