Legion-sesongen nærmer seg slutten, vi fikk snakke med Emmy-vinner Jean Smart, som spiller Melanie Bird i den kritikerroste Marvel-serien.

Vi snakket om skaper Noah Hawley, som hun samarbeider med på serien etter å ha tidligere samarbeidet sammen på den andre sesongen av Fargo, og hva som fascinerer skuespilleren mest med Legion.

Melanie Bird (Jean Smart) og David Haller (Dan Stevens) i Legion. Foto. FOX

Din andre serie med Noah Hawley. Hva var det som gjorde at du ville jobbe med Noah igjen, og så fort?

Fargo var en ekstraordinær opplevelse på alle måter. Jeg beundrer han som en forfatter, så utrolig kreativ. Da han spurte om jeg ville være med i hans i nye serie, brydde jeg meg ikke om hva det er om. Jeg er der. Så jeg tok et «leap of faith». Haha, så jeg sa ja uten å ha lest noe.

Er det noe spesielt føler du med hvordan Hawley skriver kvinnelige roller, i forhold til andre mannlige manusforfattere?

Annonse

Jeg tror Noah nyter å skrive sterke kvinnelige roller. Spesielt i Fargo skrev han fantastiske kvinnelige karakterer. Hva gir han den evnen! Gud velsigne han. Han har en metode hvor han nesten alltid skriver en liten sosialpolitisk, eller politisk mening, men det er alltids veldig subtilt fordi han ikke vil at det skal være nedlatende eller belærende.

I min sesong av Fargo var det litt om den feministiske bevegelsen som begynte på den tiden sesongen var satt. Sannelig med min karakter, og karakterens forhold til sitt barnebarn. Men uansett så er Noah veldig mye en romantiker. Haha! Jeg tror at kjærlighetshistoriene i Legion er ganske viktig for han. Men samtidig så er det denne magiske science fiction-verdenen som går rundt oss som er stjernen til serien.

Cary (Bill Irwin) og Melanie Bird (Jean Smart) er kolleger på Summerland i Legion. Foto: FOX

Gjorde du noe for å gjøre deg forbedret til rollen din som Melanie Bird i Legion? Leste du noen tegneserier rundt X-Men og Legion?

Nei, jeg gjorde ikke det fordi min karakter ikke kommer fra den verdenen i tegneseriene, så jeg følte ikke det var nødvendig. Men jeg har sett smått på noen Legion-historier på grunn av nysgjerrighet, men aldri for min rolle.

Du har i Fargo og Legion spilt tøffe kvinner med mye ansvarlighet, viljestyrke og autoritet. Er det noen karakterer, eller personer som har inspirert deg for å komme inn i disse rollene?

Nei, med Noah og Fargo så var scenen jeg gjorde på audition for rollen en av favorittscenene jeg fikk gjøre i serien. Scenen fortalte meg så mye om henne. Med en gang kunne jeg se for meg hvordan hennes barndom var, hvordan hennes forhold til hennes far, hennes ektemann, og bare rett og slett hvordan person hun var. Det ble krystallklart for meg hvordan person hun var og hva jeg ville gjøre med karakteren. Det var ikke så klart med Melanie Bird i Legion, men jeg tror det er en del av denne historien fordi den har så mye elementer som gjør at den skiller seg vekk fra alt annet. Historien er veldig annerledes fra alt annet, det er ikke noe som det akkurat nå. De fantasy-bitene av serien er så mye mer enn hva jeg så for meg på sidene, og jeg vet ikke hvordan Noah får det til. Men han vet han vil ha, hva han vil se. Du må nesten bare gi opp kontrollen litt, som i dette tilfellet er en god ting for en skuespiller å gjøre det til tider.

Tror du vi seere vil se Melanie i et annet lys utover disse siste episodene av sesongen?

Vel, jeg håper det. Jeg tror når historien om hennes ektemann kommer igjennom, så vil vi se henne litt mer sårbar enn normalt. Men hun er en veldig selektiv person og ikke selv medlidende på den måten. Hun har likheter med min karakter Floyd Gerhardt i Fargo. Hun viser ikke følelser, og spiller kortene sine nær hennes vest som de sier. Og jeg tror at alle de smertefulle tingene hun har vært igjennom på grunn av tapet av ektemannen hennes, så vil man få glimt at sorgen hennes.

Fortalte Noah deg hva Legion var? Det er en veldig vanskelig serie å beskrive med alt det merkelige som pågår. 

Nei, han fortalte meg ikke hva serien var, så jeg gikk ut det med bind for øynene kan man si. Jeg gjorde det fordi jeg beundrer, som jeg sa, men en av grunnene til at jeg ikke gjorde mye bakgrunnsundersøkelser var fordi dette ikke er en typisk superhelt-serie. Ihvertfall ikke når vi snakker om Marvel med superhelter i kapper og sånne ting, der ikke sånn her. Legion er mye mer psykologisk, og jeg finner det veldig fascinerende hvordan serien fremstiller mentale lidelser og hvordan vi behandler folk med mentale lidelser. For å ikke nevne denne oppfatningen av hvordan psykoser er en slags umulig gave er veldig fascinerende.

Melanie Bird i Legion. Foto: FOX

Tror du Legion åpner for at vi vil se mer serier i superhelt-sjangeren, som er litt mer enn hva vi forbinder med superhelt-historier? 

Det tror jeg, og allerede har tror jeg. Jeg håper at Marvel-fansen blir med videre på dette, fordi det er fascinerende og kanskje ikke hva de helt forventet. Så håper jeg at folk som ikke nødvendigvis var fan av sjangeren vil også finne det fascinerende. Så med det håper jeg vi bygger opp et publikum, og kanskje andre enn oss kan virkelig få se at de kan gjøre noe nytt og friskt med sjangeren.

Nye episoder av Legion sendes torsdager kl. 21:55 på FOX. 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer