Colin Farrell er klar for ny miniserie om Iran-Contras-skandalen regissert av regissøren av The Lobster.

Variety melder at Farrell er klar for hovedrollen i miniserien om Oliver North, en marinesoldat som vitnet for kongressen under Iran-Contra høringer i 1987.

Hendelsen var, som navnet tilsier, en utenrikspolitisk skandale i USA. Midt på 80-tallet solgte USA i all hemmelighet våpen til Iran, angivelig for å få frigitt amerikanske gisler i Libanon. Iran var på samme tid engasjert i Iran–Irak krigen og trengte våpen. Inntektene fra salget ble i realiteten brukt til å anskaffe våpen til Contras i Nicaragua, som kjempet mot sandinistregjeringen. Dette var en skandale beskrevet som en av de største flausene til Ronald Reagans tid som amerikanerens president.

Yorgos Lanthimos (The Lobster) vil regissere serien som er under utvikling nå. Kingdom-manusforfatterne Enzo Mileti og Scott Wilson står for manus til miniserien. Ben Stiller and Nicky Weinstock are exec producing for Red Hour Films.

Annonse

For Farrell blir det hans første TV-serie etter rollen som etterforskeren Ray Velcoro i sesong 2 av HBO-serien True Detective.

Dette blir også det tredje samarbeidet mellom Farrell og Lanthimos etter førstnevnte og deres neste film sammen, den kommende The Killing of a Sacred Deer, hvor Farrell spiller mot blant annet Nicole Kidman. Undertegnede hadde The Lobstertopp 3 over de 10 beste filmene i 2016, og filmen ble godt mottatt av kritikere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here