Vi kan bekrefte at Neil Gaiman-serien American Gods kommer til Norge via Amazon Prime Video.

Det har vært usikkerhet rundt hvem som skal sende den kommende serien fra amerikanske Starz her i Skandinavia, som hadde verdenspremiere under South by Southwest i Austin, Texas forrige uke. 

Nå har vi fått det bekreftet via Amazon at serien kommer til Amazon Prime Video her i Norge, bare et døgn etter den amerikanske seriestarten. Dette igjennom en tidligere kjent avtale, men som tidligere var usikkert hvorvidt gjaldt Skandinavia og Norge.

Les også: Se hva som kommer på Amazon Prime Video i mars

American Gods er utviklet og skapt av Bryan Fuller (Hannibal, Dead Like Me) og Michael Green (Logan, Gotham). Serien er beskrevet som en miks av Americana, fantasy og biter av gammel og moderne mytologi. 

I serien følger vi Shadow Moon (Ricky Little, The 100) i det han blir løslatt tidlig fra fengsel, fordi kona hans, Laura (Emily Browning, Sucker Punch), dør i en bilulykke. Shadow blir oppsøkt av den mystiske Mr. Wednesday (Ian McShane, Deadwood), som vil ha ham som livvakt, noe Shadow går med på etter mye omtanke. Det hele fører til en reise igjennom USA, hvor de møter mange merkelige og rare mennesker, til en viktig kamp mot guder.

Mr. Wednesday (Ian McShane) og Shadow (Ricky Little) er de to sentrale karakterene i American Gods. Foto: Starz

I øvrige roller finner vi også navn i store og mindre roller som Jonathan Tucker (Kingdom), Kristin Chenoweth (Pushing Daisies), Gillian Anderson (The X-Files), Orlando Jones (Sleepy Hollow), Crispin Clover (Back To The Future), Peter Stormare (Prison Break), Corbin Bernsen (Pysch), Jeremy Davies (Lost), Beth Grant (The Mindy Project), Yetide Badaki og Pablo Schreiber (Orange is The New Black).

Vi i Serienytt er veldig spent på serien, som alltid har virket som et passende prosjektet for Bryan Fuller etter Hannibal. Serien har vært forsøkt utviklet tidligere, til HBO, men endte opp på kabel-tv kanalen Starz i 2014, som tidligere har stått bak serier som Black Sails og The Girlfriend ExperienceGaiman, Green og Fuller har det siste året vist interesse for å utvide innholdet, både med bruken av flere karakterer fra boka og helt nye karakterer skapt for serien av Gaiman. 

Annonse

Nedenfor kan du se den helt nye traileren for serien.

Les også: De nye seriene vi ser fram til våren 2017

American Gods får premiere 1. mai på Amazon Prime Video. Sesong 1 består av 8 episoder. 

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!