Julia Roberts er klar for miniserien Today Will Be Different

Nok en Hollywood-stjerne forsøker seg i en serie.

Julia Roberts er klar for miniserien Today Will Be Different, basert på boken ved samme navn av Maria Semple. 

Den verdenskjente skuespilleren har kanskje vært størst av de alle de siste par tiår, etter sitt gjennombrudd med Pretty Woman i 1990.

Hun har jobbet jevnt og trutt i de 26 årene som har fulgt, med storfilmer som Runaway Bride, Ocean’s Eleven, Hook, Notting Hill og Eat Pray Love. Totalt har filmene hennes tatt inn over 2.7 milliarder dollar på kinomarkedet.

Stjernene prioriterer serier

I økende grad har etablerte filmstjerner påtatt seg serieprosjekt. Kombinasjonen av at arbeidet nå er meget godt betalt og at man gjerne får gjøre kvalitetsprosjekt gjør at vi de siste årene har sett stjerner som Kevin Spacey og Anthony Hopkins prioritere arbeid med serier.

Big Little Lies
Big Little Lies er en annen serie med etablerte filmstjerner. Her med Reese Witherspoon og Nicole Kidman. Foto: HBO

I filmverden ofte er blockbustere og filmer som skuespillere anser som mer rullebåndsprodusert som betaler best for seg, mens mindre og mer kreative indifilmer gir dårlig økonomisk uttelling. Seriens gullalder, hvor aktører som Netflix, HBO og Amazon overbyr hverandre, har medført at skuespillere opplever å få det beste fra to verdener; De kan både spille i utfordrende prosjekt og få godt betalt, gjerne opp mot en million dollar per episode av en serie. 

Robert De Niro og Juliana Moore er kapret av Amazon for et prosjekt, mens actionstjernen Jean-Claude Van Damme er på vei med en satireserie om en spionversjon av seg selv.

På nyåret vil du kunne se både Reese Witherspoon og Nicole Kidman i HBO-serien Big Little Lies, en serie vi alt har fått en smakebit av her i Serienytt og vil komme tilbake til.

Ikke klar for kanal eller tjeneste

Julia Roberts er klar for miniserien Today Will Be Different
Julia Roberts er klar for miniserien Today Will Be Different. Foto: David Miller

Today Will Be Different er ikke blitt kjøpt opp av et produksjonsselskap, men det anses mer som en formalitet. Det er blitt et velkjent grep siden True Detective-prosjektet, som hadde Woody Harrelson og Matthew McConaughey i hovedrollene, å knytte til seg kjente navn for å sparke igang en budkrig.

Miniserien vil også har Julia Roberts som produsent. Den handler om en kvinne som er fast bestemt på å oppleve sitt livs beste dag, men slik vil ikke omstendighetene tillate. 

Forfatteren Semple har tidligere jobbet på serier som Arrested Development og Suddenly Susan. Hun blir også produsent, sammen med Sue Naegle og Megan Ellison, som sammen er blitt litt av en makt-trio i Hollywood med mye erfaring.

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!