Syntes du det er vanskelig å holde følge med alt av serier? Det er ikke rart. Det ble produsert 455 amerikanske TV-serier i 2016. 

Det er det amerikanske nettverket FX som har undersøkt hvor mange manusbaserte serier som lages i USA, noe de også har gjort tidligere år.

Oppgang på 8%

Hele 455 serier er en solid oppgang på 8% i forhold til 2015. I 2002 var tallet 182, som økte sakte til 216 i 2010. Etter det har det eksplodert.

Det ble produsert 455 amerikanske TV-serier i 2016
Et resultat av serieveksten er returen av en rekke serier, samt spin-offs, som Fuller House. Foto: Netflix

 

Annonse

Hovedvekten kommer ikke overraskende hos strømmetjenestene. Netflix, Hulu, Amazon, Crackle og lignende tjenester produserte 93 serier, som er en dobling i forhold til 2015.

For betalingskanaler er tallene stabile, mens kringkastingskanaler har opplevd en nedgang på rundt 3-4%.

Antall TV-serier

  • Kabel-TV
  • Kabel-TV (betaling)
  • Kringkasting
  • Online/Strømming
  • Totalt

Fortsetter trenden vil strømmetjenester innen et par år være stedet hvor det produseres mest innhold.

Netflix bruker over 6 milliardær dollar i 2017

Netflix leder an i innholdsproduksjonen og vil neste år bruke rundt 6 milliarder dollar på innhold (over 50 milliarder norske kroner). Rundt 1.8 milliarder dollar av de benyttes på egne produksjoner. Målet er at halvparten av investeringen på innhold skal være egenproduksjon. 

Også Amazon girer opp på innholdsproduksjon, mens øvrige aktører i økende grad også ser på strømmeplattformen for stedet å lage serier. CBS kommer både med The Good Fight og en Star Trek-serie eksklusivt for nett til våren.

Strømming har fordelen med at det er «evig plass» i forhold til lineær-TV. Det at brukere betaler for innholdet sørger også for en ny inntektsstrøm, enten som alternativ eller som erstatning for annonser.

Foto: Viaplay
Også i Skandinavia satses på det på produksjon for strømming. Viaplays første tilskudd var Swedish Dicks. Foto: Viaplay

Den store gevinsten er også at teknologien tillater at man kan selge direkte til kunden verden rundt. Netflix og Amazon er nå i alle verdens land, minus Kina, Nord-Korea og et par land til.

Flere andre ventes å følge etter. Britene har nå også satt for seg å tilby amerikanere en egen strømmetjeneste med mye britisk innhold. Etablerte aktører som Vimeo, Crackle og Youtube har også jern i ilden.

Den store serieveksten omtales gjerne som «Peak TV». Hvor grensen går for mengden innhold er vanskelig å si.

I tillegg til dette kommer det som antas å være en tilsvarende økning i Europa og Asia. Her hjemme har spesielt Viaplay markert seg i 2016 med å sparke igang egenproduksjoner, mens TV2 har valgt å flytte Hotel Cæsar over til å kun sendes på TV2 Sumo.

Så om du er frustrert over å ikke få med deg alt av nytt som kommer, slapp av. Det er en umulighet. Det produseres rett og slett for mye for alle til å holde følge. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here