Offlinemodus blir nå tilgjengelig på Netflix. Nyheten kom de med på egen blogg.

Det var ingen overraskende utvikling, da offlinemodus har vært ryktet å være på vei siden i sommer. Netflix-sjef Reed Hastings har også nevnt dette i brev til aksjonærene, men da i utgangspunktet tiltenkt som en funksjon i de landene hvor nett-tilgangen er dårlig.

Offlinemodus gjør at du kan laste ned innholdet og se det også når du er uten tilgang til Internett.

downloading-netflixNetflix ble ved starten av året tilgjengelig i nærmere 200 land, noe som byr på utfordringer i de landene som sliter med dårlig utbygd nett. Derfor har tjenesten jobbet aktivt med en slik funksjon.

Gjør seg klar for kampen mot Amazon

Annonse

I tillegg merker Netflix i økende grad konkurransen. Både Viaplay og TV2 Sumo har denne funksjonen her hjemme og det samme er tilfellet for konkurrenter i USA. Amazon Prime Video fikk denne muligheten alt i 2015.

Nå gjenstår Hulu av de store aktørene, de har uttalt at de jobber med å implementere funksjonen. Netflix kan da ikke sitte rolig og bli den eneste aktøren uten denne funksjonen.

Nå som også Amazon nærmer seg global lansering, ryktet å skje alt torsdag i enkelte land, gjelder det for Netflix å stå sterkest mulig når hegemoniet utfordres.

Da vi snakket med Reed Hastings om dette under lanseringen her hjemme i 2013 var det ikke noe de anså som aktuelt, grunnet et godt utbygget nett her i Skandinavia.

Det ser ut som funksjonen kan bli begrenset til mobile enheter på iOS og Android, skal vi tro blogg-innlegget til Netflix. Det betyr at man fortsatt må vente på muligheten til å laste ned i 4K.

Ikke alt innhold er garantert å bli tilgjengelig for nedlasting, da rettigheter styrer endel av dette. Her må vi rett og slett vente og se hva som blir mulig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here