Helt seriøst: Norsk serie funnet på Netflix

Maniac på Netflix. Regjeringen frasier seg ethvert ansvar for at norske serier er blitt mer tilgjengelig.

Annonse

Det hersker fullstendig kaos hos norsk drama etter at norske Maniac dukket opp på Netflix. Kulturministeren raser og sier regjeringen er helt uten skyld.

Den Norske TV-serien Maniac er funnet på Netflix. Hvordan det har skjedd viste seg å være litt av et mysterium. Serien har vært ute på tjenesten i flere uker, årsaken til at det tok lang før serien ble oppdager skyldes visstnok at få visste serien var norsk.

– Den hadde kun 37 seere i fjor, derfor var det få som koblet at den var en av våre egne serier. Det engelsk-lydende navnet bidro også til forvrirringen, sier visekommunikasjonsdirektør og renholder Jan-Petter Ås i TV 2.

Ås kommenterer saken på vegne av dramasjef Christopher Bunke, som har vært savnet siden like før forrige Helt Seriøst-nyhet.

Skylder på sluttpakker

Årsaken til at TV 2-serien endte opp på tjenesten skal være at serien fikk sluttpakke sammen med Okkupert, som del av en større nedbemanning i kanalen for å stå sterkere og mer mannsterk rustet i fremtiden. Okkupert valgte for øvrig å satse videre på sin seriekarriere i Viaplay. 

– Er det ikke litt rart å gi sluttpakke til TV-serier?

– Grunnet en tidlig sluttpakke til vår sluttpakke-ansvarlig, fanget vi ikke opp at seriene ble tilbudt sluttpakker. Vi er veldig lei oss for det som har skjedd! Vi ønsket ikke at Maniac skulle bli så tilgjengelig som dette.

Okkupert
Okkupert godtok sluttpakke og meldte overgang til Viaplay.

Maniac kom på slutten av fjoråret på TV 2 Sumo etter en lang og trøblete ferd, det var ikke mange i Norge som levnet serien særlig håp. Den ble gjemt vekk og sendt langt utpå natten på TV 2 i år for å finne plass til repriser av Farmen og World Idol-seieren til Kurt Nilsen. Det sene sendetidspunktet gjorde at de som så på TV 2 i USA så den på dagtid, noe som igjen medførte at Netflix fikk øye på serien under et lunsjmøte. De valgte å sette igang med sin egen versjon av serien med Jonah Hill og Emma Stone i hovedrollene.

(Vi vet ikke at det var nøyaktig slik det gikk for seg, men som de dyktige journalistene vi er har vi diktet det opp da det passer godt.)

Regjeringen regjerer og reagerer

– Vi ser meget alvorlig på dette tilfellet. Vi frykter at veldig mange nå får øynene opp for den norske serien, sier kulturminister Linda Hofstad Tømmeland og fortsetter:

– Vi har en lang og stolt tradisjon her til lands når det gjelder å bremse medieutviklingen. Vi var tross alt det nest siste landet i Europa som fikk fjernsynskanal og gjorde det vi kunne for å bekjempe at flere kanaler enn NRK skulle komme på 80-tallet. Vi hadde helst sett at Maniac ikke ble så lett tilgjengelig, det kan skape presedens.  

Tømmeland forklarer videre at de er redd for at dette kan friste flere til å lage TV-serier. Maniac-skaperne Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige sluttet begge i godt voksen alder i sine jobber for å satse på å en karrière som manusforfattere. At de opplever suksess er skremmende for kulturministeren. 

– Vi kan ikke ha det slik at nordmenn kan få det for seg at de kan tjene penger på å lage TV-serier og slutter i ærlig arbeid! Vi trenger folk i ordentlige jobber. Kontoret mitt er blant annet ikke blitt rengjort skikkelig på flere uker. Nei, denne galskapen må stoppes.

Rasende seere

Også TV-seere raser. Vi har, helt vilkårlig, forhørt oss med en TV-avhengig seer ved navnet Robert Rapsevold.

– Jeg har nettopp kjøpt meg ny universalkontroller, slik at jeg lettere kan styre kanalene. Nå risikerer jeg at hele investeringen blir bortkastet, hvis alt skal komme på strømming! Jeg har nok med å få med meg kinesisk animasjonsserier og meksikansk såpeserier på Netflix. Jeg skjønner ikke hva norske serier plutselig gjør der, hvordan skal jeg finne tid? Og hva skal jeg nå bruke fjernkontrollen på?

Han får støtte av Den Norske Kirke.

– Norske serier skal sees til et gitt klokkeslett på kvelden, sik at vi kan samles hele familien! Vi kan ikke ha det slik at vi nå kan se norske serier når det måtte passe oss da det kan splitte familier, sier en bekymret biskop Halvor Sørhaug og fortsetter:

– Vi syr puter under armene på norske seere.

Kulturministeren lover å ta bekymringene på alvor og lover oppvaskmøte med kanalene.

– Norske serier er til for å bli sett på mellom reklamene. Vi tillot nylig enda flere reklamer og trenger norsk drama for å tiltrekke flere seere, slik at salget av tamponger og dårlige barberhøvler holdes ved like. Om norske serier ender opp på betalingskanaler undergraver det hele systemet.

Forvirret? Ta det med ro: Helt Seriøst er Serienytts nyhetssatire.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X