Mammon sesong 2. Foto: NRK.
Annonse

I en felles pressemelding kan NRK, TV2, TV3 og TVNorge avsløre at alle norske dramaserier er solgt til 375 land.

– Dette er en historisk dag for norsk drama. Avtalen gjør at vi kan fortsette å lage verdenskjent nordisk noir i mange år fremover, heter det i pressemeldingen.

Fornøyd dramasjef

Vi tok kontakt med Ivar Linjen, dramasjefen i NRK, etter at vi ikke fikk tak i TV2s dramasjef Christopher Bunke. Bunke var sist sett gående ut i en avsideslignende skog med TV3s programdirektør Andreas Bakka Lungø da de skulle diskutere Aber Bergen/Frikjent-konflikten. Kun Lungø kom ut igjen. 

– Gratulerer Ivar Linjen, 375 land er litt av et salg!

– Ja, vi er henrykt. Aldri før har en slik avtale blitt inngått. Interessen for norsk drama er stor. Utlendingene elsker våre mange varierte historier om hvite menn i Oslo. Når vi nå har utvidet mangfoldet med å fortelle om hvite østlendinger som reiser til andre byer, som Bergen (Aber Bergen) og Lifjord (Frikjent), da viser vi hvor ledende norsk drama er på området mangfold. I år sendte vi til og med en hvit mann til Afghanistan i Nobel!

Annonse

– Ikke minst er det imponerende da det ikke eksisterer mer enn 196 land i verden?

– Ja, ikke sant? Vi vet det er viktig med et imponerende antall i slike pressemeldinger. Det er vanskelig å konkurrere om oppmerksomheten i disse inhalator og leppesalve-tider, sier han med verdens største glis.

– Men hvordan fikk dere det til?

– Tellefeil. Og dysleksi.

Gimle med på kjøpet

Fundamentalt for avtalen skal det ha vært at landene fikk med seg Ingar Helge Gimle på kjøpet. Han har spilt i alle norske TV-serier utenom Side Om Side.

Mammon 2.08-2– Gimle er en nasjonalskatt. Vår Frihetsgudinne. Vårt Eiffelltårn. For han er ekstremt populær i utlandet. I Kina er han blant annet et ledende sex-symbol, mens han i Mexico har fått landets sterkeste krydder oppkalt etter seg, utdyper Linjen videre.

Les også: Mammon-recap: Ingar Helge Gimle har vært strålende

– Hva sier så han til dette? Å bli solgt til 375 land?

– Han vet ikke om det enda. Men det er ikke så farlig, vi skriver inn svaret hans i et av manusene. Gimle har ikke hatt tid til å si noe på egenhånd de siste 20 årene, alt er manusbasert! Det er den store fordelen med lave skuespillerlønninger, de har ikke tid til stort annet!

Les også: – Synes Ingar Helge Gimle er veldig god som Siv Jensen

– Vi selger arvesølvet

Ikke alle er like fornøyde med salget av Gimle. Vi forsøkte blant annet å få en kommentar fra Robert Rapsevold, en helt vilkårlig utvalgt nordmann. Som eneste gjenværende i norsk oljeindustri var det dessverre ikke mulig å få en kommentar, da han var offshore og passet på fem plattformer. Derfor har vi, som de dyktige journalistene vi er, diktet opp hans respons.

– Dette er den største skandalen siden TV-serien Offshore tok slutt, raser Rapsevold.

offshore
Ikke siden Offshore tok slutt på 90-tallet har Rapsevold opplevd en større skandale.

– Å selge Gimle er som å selge arvesølvet. Vi har alt mistet Friele og Martin Ødegaard. Jeg frykter dette kan bli slutten for Mammon, Vikingane og Frikjent. Hvordan skal de klare seg uten han? Hvorfor kunne vi ikke solgt Per Mathias Høgmo i stedet?

I et tilsvar svarer Linjen, siden tilsvar er et svar, at han syntes Rapsevold er urimelig.

– Det er urealistisk å tro at vi kan selge Høgmo på det nåværende tidspunkt. I tillegg er det ikke så kritisk at Friele ble solgt, da det finnes bedre kaffe der ute. Ved å selge unna norsk drama kan vi også få litt mer tid til å se alt som kommer på Netflix og HBO Nordic. 

Ingen dyr ble skadet ved produksjonen av denne artikkelen. Men vi klapppet en katt.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer