Intervju med Felisha Cooper og Vivian Bang

Viaplay er ute med Swedish Dicks, som er deres sin første originalproduksjon. I mai reiste vi til Sverige for å ta en prat med seriens stjerner Peter Stormare, Johan Glans, Vivian Bang og Felisha Cooper. Her kan du lese intervjuet med de to sistnevnte.  

Felisha og Vivian var de første vi pratet med, om alt fra seriens særegenhet, den tøffe konkurransen, dagens kvinneroller og hvorfor det å jobbe med svensker var så givende. Intervjuet kan trygt sies å være et av de mer ernergiske, de to strålte etter å ha vært et par dager i Stockholm.

Vi håper det faller i smak!

 

Veldig kjekt at dere tar dere tid til en prat! Hva kan dere fortelle om Swedish Dicks?

Annonse

Vivian: Det handler om to svenske privatetteforskere. Ulisensiert! Som er..skal vi si… forferdelig i jobben sin?

Felisha: Nei, de er fantastisk i jobben sin. De hjelper mange mennesker. De hjelper mange malplasserte mennesker i Los Angeles. For meg tror jeg serien handler om outsidere. Odd couple. Outsidere som møtes i Los Angeles og får hjelp av “The Dicks”.

Det er en veldig spesiell tittel?

Felisha: Veldig spesiell ja. Haha.

Spiller dere også outsidere?

Vivian: Ja. Min rollefigur er fra Nord-Korea. Hun flyktet derfra for å komme tll Los Angeles. Det sier seg selv at man må være en ganske tøff person for å komme ut derfra. Gudene vet hva hun måtte gå gjennom for å komme dit hun er. Hun har ikke mange venner og isolerer seg. Av en eller annen grunn blir hun veldig interessert i “The dicks”. Så hun underholder tanken på å komme nærmere de. Utover sesongen blir hun mer og mer involvert. Dette er ganske spesielt.

EP4 - Swedish dicks grade_S01E04_ROBOT_AXEL_SUN
Vivian Bang, her med Johan Glans og en… robot?

Har hun vært lenge i statene?

Vivian: Hun er en immigrant, selvfølgeig har hun ganske tjukk dialekt. Det er ganske morsomt, fordi hun vet mye mer enn hva hun gir uttrykk for. Hun er vanligvis ganske stille. Med spesielle talenter.

Og din rollefigur Felisha, hva kan du fortelle om henne?

Felisha: Sara er et “power house”. Hun får has på store navn, hun er essensielt ganske tøff. Sikkert fordi faren ikke var så mye til stede da hun vokste opp. Til tross for hvor mye han elsker henne. Ingmar er besatt av henne og at hun har det bra. Han er litt sent ute som nå dukker opp når hun er voksen, men jeg tror hun liker det fordi hun alltid ønsket å ha en far til stede Nå som han er tilbake og krangler med henne har hun endelig faren rundt seg. Noe hun alltid har ønsket. Selv om det blir en daglig krangel om bagateller. Det gjør henne til en outsider.

Hvordan kommer rollekarakterene deres overens?

Felisha: Vi har faktisk ikke så mye med hverandre å gjøre i første sesong.

Vivian: Litt er det. Vi er vel i kameratsonen på en måte, siden vi tror vi kan gjøre svenskenes jobb. Bare bedre.

Felisha: Ja. Haha.

Felisha Cooper har blant annet spilt i Glamour
Felisha Cooper har blant annet spilt i Glamour

Vivian: Og vanligvis gjør vi også jobben bedre enn de. Det jeg liker ved serien er at dette på en måte er vår familie, når vi samles for å løse saker.

Felisha: Jepp. Når de kommer i trøbbel er det min rollefigur som er advokaten som gjerne rydder opp.

Vivian: Absolutt! Hun er en smarting. Selvstendig, hot advokat.Hun er loven bak alt som skjer.

Felisha: Det er et bra verktøy å ha tilgjengelig når man roter det til!

Så vi har altså to svenske etterforskere, en Nord-Koreansk immigrant og en advokat?

Vivian: Akkurat!

Er immigrasjon et tema som utforskes?

Vivian: Vi dekker det ja. Los Angeles er et merkelig sted hvor det er mange immigranter ender opp med sine store drømmer. Det er en flott plass for slik komedie som dette.

Hvordan er det å jobbe med Peter Stormare og Johan Glans oppi det hele?

Felisha: De er fantastiske! Morsomme på hver sin måte. Pappa…. Peter, haha, jeg kaller han alltid pappa. Han har en så stor personlighet og Johan er mer myk. Dynamikken er så fenomenal. Jeg elsker de!

EP3 - Swedish dicks grade S01E03_ad_agencyVivian: Jeg hade ikke særlig mye kunnskap om svensk humor. Men å jobbe med svensker, som det også var mange av i produksjonen, vi var heldige der. Ofte regisseres det på svensk, mye av dialogen er på svensk. Det er ikke alltid vi helt vet hva vi skal gjøre. Det er skikkelig form for energi. Kanskje jeg lager litt stereotyper nå, men det er noe avslappende å jobbe med skandinaver. Jeg er vant til Hollywood hvor hver minste ting gjerne blir fremstilt som å handle om liv eller død. Det er ikke som om man jobber med å kurere kreft, men likevel er det fullt alvor og hoder som ruller og intenst. Men her, jeg vet ikke om det er kulturen, men selv om det jobbes så mye og profesjonelt holder man roen. Det er som en morsom energi. Det er som å se for seg hvordan en serie burde blitt laget.

Felisha: Og om de kjefter har ikke vi peiling, for vi skjønner ikke hva de sier uansett.

Har dere lært noe svensk?

Vivian: Jeg har lært “Takk” og “Skål”.

Felisha: Jeg syntes Sarah bare burde lære seg å snakke svensk for når hun blir sint!

Vivian: Det er artig, for svensk høres ut som om man alltid snakker om noe eksistensielt.

Har noen av dere jobbet med Peter før?

Vivian: Det er min første gang, men det føles som om jeg har kjent han i evig tid.

Felisha: Han er litt som den typen som blir onkelen din det øyeblikket du møter han.

Vivian: Han er en veldig varm sjel!

Felisha: Han ligner faktisk mye på min egen far. Å kalle han pappa føles så naturlig.

Vivian: Ja, hun kaller han faktisk det mellom tagninger også. Jeg må liksom minne henne på at han ikke er faren!

Og Johan? Han er jo en veldig kjent komiker i Skandinavia. Hva tilfører han settet?

Vivian: Han er så morsom!

Felisha: Jeg ler meg ihjel av han.

Vivian: Selv om vi holder oss mye til manus er det rom for improvisering. Han har en veldig tørr fremgangsmåte, det er helt brilliant.

Felisha: Det er morsomt, fordi jeg visste ikke at han var så kjent. Noe jeg egentlig er glad for, jeg kunne fort følt det litt skremmende. Det var herlig å jobbe med han. Skikkelig morsom.

Vivan: Absolutt. Jeg digger Johan. Han er perfekt.

Felisha: Han er så snill. Så intellektuell med humoren.

Vivian: Ja, og det kommer fra et så ekte sted. Som om alt drives av realitet. Det har alt en sannhet i seg, mennesker som finner en tilknytting.

Vi er i en gullalder med veldig mange TV-serier. Hvordan skal Swedish Dicks klare seg med all konkurransen?

Felisha: Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan bli nummer en, helt ærlig. Jeg tror det er godt innhold, bra skuespill. Det er så mye søppel på TV for tiden.

Vivian: Ja, det er så mye søppel! Vi har en god serie. Jeg tror den er såpass unik, hvor ser du ellers folk som Peter og Johan. En så merkelig duo, i tillegg til en fra Nord-Korea og en som Sarah. For ikke å snakke om alle gjesteskuespillerne. Takket være Peter fikk vi tak i mange A-skuespillere.

Som Keanu Reeves? Jobbet du med han?

Vivian: Ja, det var skikkelig artig. Jeg var ærlig talt litt “starstruck”. Det er vanskelig å konsentrere meg.

Felisha: Den ene dagen han var der, jeg fikk møte han kjapt. Veldig grei kar, veldig kul.

Jeg har nylig snakket med Mark Duplass, han snakket om at dette er gullalderen for de mer spesielle og særegne seriene med et lite, men dedikert, publikum. Tror dere Swedish Dicks vil være en slik serie, eller blir den en serie som gjør det stort?

Felisha: Jeg vil si den vil gjøre det stort!

Vivian: Jeg leser veldig mange manus og denne serien hadde det som skilte seg mest ut. Det var så smart komedie. Vanligvis skjønner jeg raskt hva det hele er, men med vår er det mer unik fortelling. For hver episode blir det mer og mer en helhetlig historie. Den er ganske dyp.

Dette er Viaplays første originalserie. Føler dere noe press?

Vivian: Som en skuespiller handler det meste om historien. Når du jobber med mennesker forsøker man å skape et sted hvor man har det gøy og ikke tenke på alt som har med forretning og seertall. Jeg tenker ikke på det når jeg jobber. Men nå som vi er ferdig med første sesong er det så spennende! Det er litt av en ære at vår serie er først ut.

Hva ser dere selv på av serier?

Felisha: Unbreakable Kimmy Schmidt. Elsker den. Modern Family liker jeg. Jeg ser på mye komedie.

Vivian: Det er morsomt fordi det er så mye innhlold der ute. Det er lett å miste interessen, det er så mye kvantitet. Det er få serier jeg virkelig ser på. Som Game Of Thrones.

Felisha: Jeg forsøker å se Game Of Thrones, jeg mangler litt tålmodighet.

Hva syntes dere om utviklingen av kvinnelige rollefigurer i denne gullalderen?

Vivian: Det er spennende! Jeg tror folk som Tina Fey har gjort så mye for å skape flere spennende kvinneroller. Det er vanskelig, for selv når det ser ut som det er fremgang gjenstår det mye. Det er både en fantastisk tid og en skummel tid fordi det er ikke helt i mål enda.

Felisha: Jeg liker at kvinner er gått fra å være sex-symbol til å faktisk gjøre noe. Det er derfor jeg digger Katniss i The Hunger Games. Hvodan hennes styrke kommer fra å være smart, omtenksom og handlekraftig. Det blir mer og mer slikt og det liker jeg!

Har dere noen favoritter på området?

Vivian: Mindy Kaling!

Felisha: Ja! Jeg elsker Mindy Kaling

Vivian: Hun er morsom. En ny stemme. For Hollywood er det flott å kunne vise variasjon. Jeg mener det er medias jobb å vise mangfoldet.

Og hva ønsker dere for deres egne roller på Swedish Dicks?

Vivian: Jeg har hatt det så artig. Hun starter med litt her-og-der, hun er vedlikeholdspersonen i bygget de jobber fra. Hun eier det også. Jeg er den som fikser ting. De får gå ut og oppleve ting mens jeg er igjen i “kjelleren”. Jeg blir mer og mer med utover sesongen, blant annet en hyllest til Hunger Games. Det er absurde saker som skal løses. Jeg har en slags heksekraft.

Felisha: Hæ? Spilte vi i samme serie? Haha. Min rollefigur har mer det personlige dramaet med far-datter dynamikken. Den mer underliggende beretningen. Det er en ganske mektig rolle. Hun har en sterk til stedeværelse som jeg setter pris på. Om jeg skulle håpe på noe må det vel være litt romanse?

Vivian: Det er morsomt dilemma at i en serie med så sterke kvinner blir det vanskelig å vise deres sårbarhet. Det syntes jeg er interessant.

Felisha: Jeg syntes det er mer av det morsomme. Jeg har en sterk personlighet, men begynner enkelt å grine.

Vivian: Men slik er vel ikke Sarah?

Felisha: Jo, jeg tror hun er ganske lik. Jeg tror jeg forstår Sarah, så jeg tror hun enkelt kan bli emosjonell og forelske seg. Folks oppfatning av slike sterke kvinner er gjerne at de ikke gjør slik. Men jeg tro det. Jeg kan forelske meg. Jeg kan forelste meg her og nå ved dette bordet! Haha.

Hvis dere kunne velge en serie å spille i, hva ville det vært?

Vivian: Transparent! Jeg elsker den serien. Jill Soloway laget faktisk en pilotepisode akkurat nå. Den heter I love Dicks. Det er en fenomenal bok om en Los Angeles-kult. Den er veldig interessant.

Kan du sammenligne Swedish Dicks og Transparent?

Vivian: Nei, de er veldig forskjellige. Men de har en likhet om en eksistensiell surrealisme.

Felisha: Jeg vet den er ferdig, men for meg ville det vært en drøm å spille i Glee. Ved siden av en Disney Prinsesse. Det er den perfekte serien. Morsom, det er sang. Humoren er både sarkastisk og litt slem, det er lett å relatere til. Alt som kan skje på videregående skjer i denne serien. Jeg elsker Ryan Murphy!

Ok, da er vi visst tom for tid. Takk skal dere ha!

 

Følg med her på Serienytt for intervjuet med Peter Stormare og Johan Glans.

Swedish Dicks sendes på Viaplay fra 2. september, med ny episode hver uke. 

Annonse
Abonner
Varsle om
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer