Hva anmelderne sier om sesong 2 av Mr. Robot

Del nyheten

Mr. Robot er tilbake med en ny sesong. Hva sier så anmelderne? 

Serien fra Sam Esmail og USA Network er tilbake denne uken på NRK3. Det hele starter med 2 episoder på en kveld, totalt har sesongen 12 episoder å friste med.

Serien var en favoritt her på Serienytt med nr. 18 på min toppliste for 2015, og ble nevnt av Vidar som den beste nykommeren i 2015.

I denne psykologiske thrillerserien følger vi den paranoide og innesluttede hackeren Elliot Alderson (Rami Malek). Hans ensomhet og sosiale angst får sitt utløp i stadig hacking av omverdenen i et forsøk på å få en form for tilknytting og forståelse av alt rundt. Trass sitt ekstremt ironiske syn på samfunnet har han en indre idealist som lar seg friste når tilbudet om «å redde verden» gjennom digital revolusjon dukker opp.

Sesong 2 forsetter handlingen om Elliot etter at forrige sesong avsluttet med det store angrepet på Evil Corp. Sesongen vil introdusere flere nye karakterer som Ray (Craig Roberts), en venn av Elliot fra nabolaget, og Dominique «Dom» DiPierro (Grace Gummer), en FBI-agent som etterforsker angrepet på Evil Corp.

Grace Gummer Mr Robot
Grace Gummer spiller Dominique «Dom» DiPierro i Mr. Robot. Foto: USA Network

Vi mottok ingen episoder i forveien av NRK, men vi vil følge opp med å recappe serien denne sommeren. Det vi kan servere dere er hva anmeldere har å si om sesongen.

Oppsummert har anmeldelsene mye til felles at sesongen starter bra med spesielt mye ros til hovedrolleinnehaver Malek. Sesongen av Mr. Robot har i skrivende stund 83/100 etter 8 anmelder på Metacritic, som tilsier universell god omtale.

RottenTomatoes har gitt serien 100% basert på 11 anmeldelser, noe som tilsier at alle anmeldelsene er positive. Du kan lese utdrag av noen av anmeldelsene nedenfor.

«Two episodes (one of which many of you may have seen) isn’t a big sample size to judge whether Mr. Robot will avoid the sophomore slump. But they’re a very promising start, and a continuation of all that made the series so fascinating a year ago.»Alan Sepinwall, Hitfix.com

«Mr. Robot is clearly taking its time in answering that, which makes it lose some of the urgency and hypnotic appeal of Season 1. For longevity, the show has to start building a broader foundation than it did initially, which it seems to be achieving to start Season 2. But the core of the series remains unchanged — that is, the focus on Elliot’s confusion, loneliness, brilliance, and brokenness. Malek continues to be mesmerizing in the role, with Slater a fantastic foil for Elliot’s personality.»Allison Keene, Collider.com

«I would even go as far as to say Mr. Robot is one of the most important shows on television, showing creators that a different visual language and storytelling style is possible in the era of the antihero» – Brian Tallerico, RogerEbert.com

Mr. Robot har premiere torsdag 14. juli på NRK3 kl. 22:25 med to episoder etter hverandre. Serien blir også tilgjengelig i Nett-TV på NRK.no.

Annonse