Ny HBO-serie fra True Blood-skaper. Kan Alan Ball gi de suksess for tredje gang?

Del nyheten

HBO har gitt grønt lys for et familiedrama fra Alan Ball.

Den nye serien beskrives som en «kompleks tragikomisk meditasjon om de kompliserte kreftene i sving i dagens USA». Den handler om en flerkulturell familie, hvor et av barna begynner å se ting de andre ikke klarer. Da blir det et spørsmål om dette er reelt eller en mental sykdom.

Når serien er ventet å premiere er ikke klart enda, den har heller ikke fått et offisielt navn. Det blir spennende å se om HBO satser på kjente skuespillere, eller om Ball nok en gang får frem noen nye mer ukjente fjes – slik han har gjort i tidligere serier.

HBO setter sin lit til tidligere suksesskort

Seriegiganten har hatt det litt tøft de siste par årene, hvis vi ser bort fra suksessen til Game Of Thrones. Vinyl ble ikke den store slageren de håpet på, True Detective har havarert og den (forventede) storserien Westworld har stadig blitt utsatt grunnet utfordringer med produksjonen.

Når Game Of Thrones tar slutt i 2018 og Girls i 2017 er selskapet avhengig av å ha ferske kvalitetsserier å tilby i den stadig tøffere kampen, blant annet mot Netflix. Det har vært utskiftninger i ledelsen og nå begynner vi etter hvert å se konturene av hva HBO vil tilby.

En klar strategi er å satse på tidligere kort. Curb Your Enthusiasm vender tilbake og fra The Wire-skaper David Simon kommer The Deuce. Nå setter HBO også sin lit til Alan Ball, mannen bak HBO-suksessene Six Feet Under og True Blood, i tillegg til Banshee for HBO-eide Cinemax.

Han har forlenget sin avtale med HBO for to år og har også en HBO-film på vei («The Immmortal Life of Henrietta Lacks»). Han forlot True Blood etter femte sesong for å konsentrere seg om Banshee, en serie som tok slutt tidligere i år.

 

Annonse
X
X