Downton Abbey-stjerne klar for Netflix-serien Godless

Michelle Dockery er nyeste tilskudd til den kommende miniserien Godless, som har Jeff Daniels i hovedrollen.

34-åringen spilte i fem år Lady Mary i populære Downton Abbey. Hun er et trygt valg for periodedramaet og westernserien Godless, hvor handlingen er satt til 1880-tallet. Dockery har spilt i en rekke periodedrama, blant annet filmen Anna Karenia og på teaterscenen i Hamlet og Ibsen-klassikeren Samfundets Støtter.

Det var i Downton Abbey hun virkelig slo gjennom, i tospann med Dan Stevens (som du snart kan se i TV-serie Legion på Fox). For rollen ble hun nominert til to Emmy og en Golden Globe. Downton Abbey tok slutt i fjor.

downton 5.3 - 3

Soderbergh-prosjekt

Godless er et av de mange pågående Steven Soderbergh-prosjektene. Den kjente regissøren bak filmer som Ocean’s Eleven og Traffic har vært travelt opptatt de siste årene i TV-seriens gullalder, med prosjekter som The Knick, Red Oaks, The Girlfriend Experience og den kommende HBO-serien Mosaic.

Annonse

I Godless har han inngått samarbeid med manusforfatter Scott Frank (Minority Report, Out Of Sight) og Casey Silver. Scott Frank står bak serien og skriver både manus og vil regissere, sammen med Silver.

The Newsroom Jeff Daniels
Jeff Daniels har hovedrollen i Godless

Miniserien blir Jeff Daniels retur til serieverden etter at The Newsroom aldri helt ble den suksessen HBO hadde håpet på. Han spiller Frank Griffin, en kriminell som jakter sin tidligere partner Roy Goodle. Rollen som Roy spilles av Jack O’Connel.

Jakten leder Frank til en den mystiske byen La Belle, hvor det kun bor kvinner. Dockerys rolle er gårdseier Alice Fletcher, som gir husly til Roy.

Serien er forventet å premiere på Netflix i 2017 og vil gi tjenesten litt sårt tiltrengt western-innhold.

Annonse