Annonse

X-Men kommer til tv-skjermen. Serien Legion kommer fra Fargo-sjefen Noah Hawley får premiere i 2017 på Fox her hjemme.

Oh yah. Med ny sesong av Fargo med Ewan McGregor i hovedroller kommer vi til å se to tv-serier fra Hawley i 2017 på FX Networks. Kanalen som også står bak serier som The Americans og American Crime Story har gitt grønt lys til serie. På toppen av dette har vi også fått vite at Fox vil sende serien her hjemme tidlig i 2017.

Briten Dan Stevens (Downton Abbey, The Guest) vil ha hovedrollen i serien som også inneholder nykommeren Rachel Keller (Fargo), Aubrey Plaza (Parks And Recreation), Jean Smart (24, Fargo), Katie Aselton (The League, Togetherness), og Hamish Linklater (The Newsroom), Jeremie Harris (A Walk Among the Tombstones), Amber Midthunder og Bill Irwin (Interstellar) i rollene.

Legion introduserer historien om David Charles Haller (Stevens), sønn av X-Men grunnleggeren Charles Xavier. Fra han var tenåring har David slitt med sin mentale helse. Han er diagnostisert som schizofren og har vært inn og ut av psykiatriske institusjoner i flere år. Etter et rart møte med en medpasient konfronterer han muligheten for at stemmene og synene han ser faktisk er ekte.

Plaza vil spille David sin venn Lenny, som til tross for et liv med alkohol og dop vet at når som helst vil hennes liv snu, noe som gir henne en energi som gjør henne mulig å like, til tross for hennes røffe oppførsel. Smart vil spille Melanie, en omsorgsfull og krevende terapeut med en skarp hjerne og ukonvensjonelle metoder.

Annonse

Keller sin rolle er ikke avslørt detaljer rundt, men ting tilsier at det er snakk om en mutant som er kombinasjon av karakterer fra X-Men som Rogue og Spyke.

LEGION - Pictured: Dan Stevens as David Haller. CR: Chris Large/FX
Dan Stevens i Legion. Foto: FX Networks

TV-serien vil ikke pågå i det samme universet vi ser på film med nylige X-Men: Apocalypse, hvor vi fikk se Oscar Issac dynket ned med sminke for å spille superskurken Apocalypse.

FX Networks-sjefen Nick Grad legger selv til at Hawley vil gi nytt liv til verden av X-Men, slik vi så han gjøre med Fargo: «Just as he did in reimagining Fargo, he is bringing an entirely new aesthetic and sensibility to the enormously popular and richly represented X-Men world».

I Vanity Fair har Hawley snakket mer om hvordan serien vil være noe selv for folk lei av superhelter.

Hawley skrev og regisserte pilotepisoden til serien. Lauren Shuler Donner (X-Men: Days of Future Past, Wolverine), Bryan Singer (X-Men: Days of Future Past, Superman Returns), Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past, The Martian) og Marvel Television-toppen Jeph Loeb (Agents of SHIELD, Daredevil), og Jim Chory (Daredevil) er også produsenter på serien.

FX Networks har bestilt en første sesong på 8 episoder, med premiere tidlig i 2017.

Dette blir den første Marvel-serien rundt karakterer fra X-Men som ender opp som en tv-serie. Grunnet uenigheter med rettigheter har Fox (som eier FX Networks) ikke gitt grønt lys for utvikling av potensielle tv-serier rundt X-Men før i fjor.

Marvel har fra før flere tv-serier på tv og streamin med Agnets of S.H.I.E.L.D., Marvel’s Daredevil, Marvel’s Jessica Jones, Marvel’s Luke Cage, Marvel’s Iron Fist, Marvel’s The Defenders, og en kommende The Punisher-spinoff av Marvel’s Daredevil.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
12 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer