10 serier som trolig kanselleres denne våren

Del nyheten

Senere denne måneden avsluttes tv-sesongen 2015-2016. De store amerikanske kanalene kommer om drøyt to ukers til å annonsere sendeskjemaet for 2016-2017 sesongen.

Basert på prognosene til TVByTheNumbers og buzz fra bransjemedier som Variety og The Hollywood Reporter er det disse 10 seriene som ser ut til å bli kansellert denne våren.

Agent Carter (ABC)

Agent-Carter-e1429296692763-1940x1093Slik sesong 2 sluttet er det uten tvil mer å fortelle i Marvel-serien om Peggy Carter (Haley Atwell). Fansen ser ut til å elske serien enda mer i år, men det hjelper ikke. Agent Carter har aldri hatt gode seertall, det ble ikke bedre i andre sesong. Kritikerne ble derimot mer fornøyd, men det må nok mer til enn det for at ABC fornyer serien.

ABC har allerede Atwell i hovedrollen for piloten Conviction som ser ut til å få god mottagelse. Kanalen kan ende opp med å kansellere Agent Carter både på grunn av Convitction og for å gi plassen til den potensielle Marvel-serien Most Wanted.

Galavant (ABC)

Galavant-Season-2-Premiere-ReviewSerien gjorde greie nok seertall i sesong 1. På grunn av at kanalen bak også solgte serien videre var det grunn for at serien fikk leve videre med en ny sesong. Men nå i sesong 2 falt seertallene ytterligere, som vil gjøre Galavant mindre interessant for reklamekjøperne som ABC er avhengig av. At den kommer tilbake for en tredje sesong skjer nok ikke, med mindre ABC behøver å fylle sendeskjemaet.

At både serieskaper Dan Fogleman har hoppet ut av produksjonselskapet (ABC Studios) til fordel for en bedre avtale hos rivalen 20th Century Fox Television, i tillegg til at hovedrolleinnehaver Joshua Sasse har hovedrollen i en pilot for en serie på en annen kanal tilsier at serien ikke har noe fremtid.

The Muppets (ABC)

MuppetsTVNorge-sendte The Muppets burde være en større suksess enn den var. De første ukene oppnådde serien gode seertall, men så stupte de og kritikerne kritiserte serien enda mer. Ytterligere 3 episoder ble bestilt med ny sjefprodusent, men det bidro ikke til bedre seertall.

Det er liten tvil om at kanalen ønsket sterkere seertall og at man forventet bedre fra et så kjent navn som The Muppets.

The Grinder (Fox)

The-Grinder-FOXDet er synd å se at TV3-sendte Rob Lowe-serien har gjort det så dårlig, når det er en av de bedre komiseriene på de store amerikanske kanalene nå. Men seertallene er dårlige, og det ser ut til at hvis Fox tar vare på noen komiserier fra denne sesongen over til neste så vil det stå tett mellom The Grinder og John Stamos-serien Grandfathered.

Grandfathered (Fox)

john-stamos-grandfatheredSjansene for at Fox fornyer både The Grinder og Grandfathered er veldig små. Realistisk sett kan Fox være generøse nok til å fornye en av seriene, så det blir å velge mellom to serier som hver har sine fordeler over den andre: Spørsmålet blir om Fox velger den mest kritikerroste serien (The Grinder), eller serien som har et lite hakk bedre seertall (Grandfathered)?

Rush Hour (CBS)

Pilot

Det virket aldri som CBS hadde en stor tillit til serien, og det var et under at serien fikk premiere 31. mars på kanalen som hadde et tettpakket sendeskjema. Komiserien basert på Chris Tucker og Jackie Chan-filmene har ikke akkurat fått en positiv mottagelse av kritikere, det hjalp heller ikke at seerne aldri ble tiltrukket av serien.

Flere serier har klart å overleve rare plasseringer om våren på kanalen, slik som The Odd Couple, men Rush Hour har simpelt hen ikke gode nok seertall. For å være en serie med 40+ minutters episoder tar den også opp altfor mye plass for kanalen til at de vil tillate at den fortsetter.

CSI: Cyber (CBS)

csi-cyber

CBS gjorde et tappert forsøk på å forsøke å redde serien med å bringe inn karakteren D.B Russell (spilt av Ted Danson) i sesong 2, men det ga ikke nok seere det heller. Kanalen ga serien allerede en ny sjanse med andre sesong, men med flere piloter som får gode mottagelser og få plasser for serier på størrelsen til CSI: Cyber er det ganske logisk om kanalen gir slipp på den siste gjenlevende CSI-serien.

At Danson ikke valgte å fornye kontrakten for ytterligere en sesong kan bli sett på som en siste spiker i kista for serien. Danson valgt forresten å gå til nye NBC-serien Good Place med Kristen Bell fra Parks And Recreation-skaperne.

Sleepy Hollow (Fox)

sleepy-hollow-recapFox-serien byttet plass i sendeskjemaet fra en tøff tid på torsdager til fredager, hvor den også slet med seertallene. Med en viktig skuespiller i serien nå skrevet ut, som ikke bare var meningsløs men som også har gjort mange fans sure, er det uten tvil at serien vil lide på grunn av denne avgjørelsen i en potensiell fjerde sesong. Sjansene for at serien vil returnere er med andre ord tynne.

Med både Star og 24: Legacy på sendeskjemaet til Fox neste sesong virker det som en spesiell tøff tid for en så sårbar serie som Sleepy Hollow. Om Fox plukker opp den Rupert Wyatt-regisserte piloten The Exorcist (basert på filmen med samme navn) som har fått god buzz allerede, så kan det også være et klartegn på at Sleepy Hollow kanselleres.

Code Black (CBS)

CBS_CODE_BLACKSeertallene til den medisinske dramaserien er ikke skuffende i forhold til mange av de andre seriene på listen, men kanalen bak har høyre forventninger til seertall enn hva den drar inn. Med like seertall som Criminal Minds: Beyond Border og DC Comic-serien Supergirl virker det som at CBS vil ofre Code Black for å nå et potensielt bredere publikum med en annen serie uten å ofre de to andre seriene som tiltrekker seg et yngre publikum.

Heartbeat (NBC)

Heartbeat_960x462NBC forsøkte seg på å gjøre Grey’s Anatomy-aktig medisinsk drama til relativt lave seertall og en av vårens dårligste omtaler av en ny serie. Med både «sommerserien» The Night Shift og Chicago Fire-spinoffen Chicago Med har NBC nok av medisinske dramaserier. Å kansellere Heartbeat, med sine elendige seertaall, er nok det beste for kanalens hjerterytme.

Annonse