X-Files premieren med imponerende seertall

Annonse

Foreløpige prognoser indikerer at 13.5 millioner seere sjekket ut The X-files søndag kveld på amerikanske Fox. Det er solide tall for serien.

Seriens premiere ble forskjøvet til sent på kveld grunnet sportssendingen NFC Championship (Amerikansk fotball), men det hadde tydeligvis ingen negativ effekt. Det skadet nok heller ikke at aktuelle sending hadde nær 41 millioner seere. Nå vil nok tallene for X-files bli justert, men foreløpig er det de mest imponerende seertall for et program som følger NFC siden American Idol i 2012.

Det hjalp nok også på at det var lite konkurranse å spore fra konkurrerende nettverk. FOX dominerte søndag kveld.

Totalt seks episoder vil bli sendt, hvor Mulder og Scully nok en gang er tilbake og løser mystiske saker for FBI. Det er 13 år siden serien tok slutt, passende nok med nesten nøyaktig samme antall seere (13.3). Med dagens nye medievaner, hvor en større andel ser det via opptak eller strømming, bør Fox si seg godt fornøyd med den starten.

Episode to vil sendes alt mandag kveld i statene, da med tøffere konkurranse. Den er ikke ventet å levere i nærheten av like sterke tall.

Sendes på TV3 og Viaplay

Torsdag kveld er X-files tilbake her til lands, men i motsetning til på 90-tallet da TV 2 sendte serien, er det TV3 og Viaplay som har sikret seg rettighetene. Første episode sendes kl. 21:30.

I tillegg blir de tidligere sesongene av serien tilgjengelig, noe som bør glede fans. Serien har vært et savn på norske strømmetjenester i lang tid.

Anmelderne er delte

Blant anmelderne er det over optimisme å spore, men ikke alle er helt fornøyd med vektlegging av nostalgi og den typiske store mengden med premiere-eksposisjon som er trøkket inn i første episode. Mer enighet er det å spore angående hovedrolleinnehaverne David Duchovny og Gillian Anderson, som fortsatt har god kjemi i følge flere.

Metacritic har serien i skrivende stund 58/100 poeng, med 8.0 blant brukerne (første sesong hadde 70/10 og 8.8 blant brukerne). Hitfix og Variety er blant de mer kritiske, mens Boston Herald og Entertainment Weekly roste premieren. Hos TVLine ga over 80% karakteren «awesome» eller «very good» til den første episoden. De som har sett de tre første episodene er ganske unisone om at den første er den svakeste. Med det som utgangspunkt lover det godt.

Selv ga undertegnede, som var en stor fan av serien på 90-tallet, gode skussmål til starten, hvor det virket lovende at den var skrevet og regissert av seriens normalt «svakeste» regissør (skaper Chris Carter). Den gjorde jobben, jeg ønsket å se mer.

De påfølgende episodene står regissører av de mer kjente episodene fra gammalt av bak (Glen Morgan, Darin Morgan og James Wong), før Chris Carter igjen avslutter med ansvar for de siste episodene.

En av våre andre kritikere (Steffen Stø), er ikke like fornøyd med første episode – for å si det mildt, men syntes serien kom seg i episode 3. Dette kan fort bli som Mammon, en serie som splitter anmeldere.

Nostalgi kan nok fort bli et hett tema. Noen anmeldere grøsser seg over antall serier som går for fotobok-følelsen, mens man på den andre siden kan si at nostalgi er like mye verdt innen virkelighetsflukt som følelser som glede, spenning og sorg. Dette blir nok en stadig mer aktuell diskusjon siden det fremover dukker opp dusinvis av serier som vender tilbake fra de døde.

Vi kommer til å følge serien med recaps her hos oss, så sjekk gjerne innom og fell din dom over serien. Det er tross alt den eneste dommen som teller når alt kommer til alt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X