Annonse

Fantasy har blomstret opp på tv-skjermen de siste årene, mye takket være Game of Thrones. Andre kanaler enn HBO har forsøkt å finne suksess i sjangeren, noe som har vist seg å ikke være så enkelt. Det er som oftest en dyr sjanger som trenger engasjerende karakterer og historiefortelling som gjør det hele verdt det (som med alt annet av god manusbasert TV).

The Shannara Chronicles er den største produksjonen til MTV noensinne, et stort sjansespill med tanke på den potensielt høye prislappen. Serien er spilt inn i New Zealand og basert hovedsakelig på den andre boken i Shannara trilogien av Terry Brooks, ‘The Elfstones of Shannara’. Serien omhandler magiske alvesteiner og et døende tre, satt flere tusen år i fremtiden, hvor magi er returnert til verden etter moderne teknologi er borte og en stor krig har utslettet mesteparten av planeten etter en kjernefysisk holocaust. Verden består av mennesker, alver og muterte mennesker (referert til som dverger, gnomer og troll).

Vi følger den alviske prinsessen Amberle (Poppy Drayton); den menneskelige roveren (folk uten et hjem) Eretria (Ivana Baquero); og Wil (Austin Butler), halvt alv og halvt menneske, som sammen forsøker å stoppe en demon fra å ødelegge verden. På reisen deres møter også blant annet alvekongen Eventine Elessedil (John Rhys-Davies) og Allanon (Manu Bennet), som er den siste igjen av en mystisk orden av druids.

At TV-serien starter med den andre boken er ikke et stort problem. Bøkene var ikke skrevet som en trilogi originalt og serien unngår det meste som ville skapt problemer, ved å ikke fortelle for mye fra den første bok der handlingen tar sted en god tid før bok to, med Allanon som eneste karakter i begge.

Serien balanserer godt mellom spenning og humor, men tidlig er det også åpenbart at dette er et tenåringsdrama, med mange av de sentrale karakterene fremstilt som tenåringer. Tenåringsintriger holdes ikke så tydelige de første 4 episodene, framfor at det overflødig hamres inn for å tiltrekke unge seere som har en tendens til å skje med slike serier.

Annonse
Shannara_Ep101-4019-1600x1600
Allanon (Manu Bennett) i The Shannara Chronicles. Foto: MTV

Utenom det klarer serien å etablere interessante og karismatiske karakterer med gode nok bakgrunnshistorier, lånt fra bøkene til Brooks. Av de sentrale karakterene er Wil den heroiske og sjarmerende, som oftest leverer de mer morsomme stundene utover de første episodene. Eretria og Amberle spilles som ganske kontraster karakterer, men er begge tøffe og smarte kvinner, fult rustet til å håndtere seg selv i kamp, og begge er lette å like. Av alle karakterene er det likevel uten tvil at Allanon er seriens store favoritt. Bennett, kjent for serier som Arrow og Spartacus, spiller karakteren med velbalansert selvtillit og god selvinnsikt. Han fungerer ofte som en slags mentor for spesielt Wil. Også James Remar som Cephalo, faren til Eretria, er en av de karakterene som skille seg spesielt ut fra mengden, særlig med hans sans for humor og hvordan han av nærmest natur ikke akkurat er årets far.

Hovedsakelig gjør serien en god oppgave i å sette opp og utforske karakterene sine. Vanligvis skremmer serier meg bort som har altfor store fokus på unge karakterer og altfor pene skuespillere, men The Shannara Chronicles har vært en gledelig overraskelse av denne type serier, på lik linje med The 100. Måten den også viser de store landskapene med en miks av CGI og ekte lokasjoner, føles serien ikke så billig som en del sci-fi serier har en tendens til å gjøre. De onde demonene og andre vesener er også gjort på en måte der de har mer tilfelles med The Walking Dead enn klassisk fantasy, noe som har en passende effekt.

Dette er en smart og moderne tolkning av materiale fra Brooks, og gir inntrykk av å være en rik verden du har lyst på å se utfolde seg videre. Verden til Shannara føles litt som Game of Thrones og litt som The Walking Dead, kombinert med en stor dose av Ringenes Herre, på en original måte.

Serien har noen negative sider, men det er nok av underholdning og bra å se karakterene er gjennomtenkte nok til at det hele likevel fungerer overraskende godt over de 4 første episodene. En av vårens overraskelser med noe minuser.

The Shannara Chronicles har premiere 6. januar på HBO Nordic.

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
10 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer