Mozart In The Jungle stakk av med to overraskende Golden Globe-priser. Her er alle vinnerne.

Del nyheten

Jon Hamm gjorde som på Emmy og vant også under Golden Globes for siste sesong av Mad Men. Ellers var det mye nytt, overraskende og spennende.

Mozart In The Jungle, som du finner på Viaplay, stakk av med priser for beste komiserie og beste hovedrolle i en komiserie (Gael Garcia Bernal). Det var de to kategoriene serien var nominert i og få hadde vel trodd at serien ville danke ut serier som Transparent, Orange Is The New Black og Veep.

Ikke at det er noe i veien med det, selv sammenlignet jeg Mozart In The Jungle nylig med Charlie Chaplin og sesong 1 fikk nok av ros av vår TV-kritiker Steffen Stø.

Mr. Robot med to priser

Mr. RobotMr. Robot, som du smått utrolig ikke finner på noen norsk strømmetjeneste, stakk av med den gjeve prisen for Beste Drama. Blant annet Game Of Thrones, som sanket inn haugevis av Emmyer, måtte se seg slått. Empire, Narcos og Outlander var de andre nominerte. Det var pris nummer to for serien, hvor Christian Slater vant pris for beste birolle.

Maura Tierney fikk økt fokus i sesong 2 av The Affair og det ble belønnet av Golden Globe-juryen med seier for beste kvinnelige birolle i en serie.

Jon Hamm vant, som nevnt, for beste skuespiller i Drama, mens Empire-skuespiller Taraji P. Henson vant blant skuespillerinner.

Star Wars-stjerne med pris

Kirsten Dunst leverte en minnerik prestasjon i Fargo, men det var Lady Gaga som vant for sin rolle i America Horror Story: Hotel i kategorien «beste prestasjon av en kvinnelig skuespiller». Oscar Isaac – som nå for alvor er blitt et kjent navn etter Star Wars: The Force Awakens – vant i den mannlige kategorien.

Av miniserier var det BBC-serien Wolf Hall som stakk av med prisen foran American Crime, American Horror Story: Hotel, Fargo og Flesh And Bone.

Bloom danket ut veteraner

Selv The CW, som er mest kjent for å produsere litt lettere tenåringsdrama, kunne skilte med seier da Rachel Bloom ble kåret til «Beste kvinnelige skuespiller i en komisere» foran blant annet tungvektere som Jamie Lee Curtis og Emmy-favoritten Julia Louis-Dreyfus. Hun vant prisen for serien Crazy Ex-Girlfriend.

Om ikke annet er vinnerne et klart tegn på hvor mange serie-favoritter som nå eksisterer der ute, med stadig flere serier som blir produsert.

Ikke alt er tilgjengelig for strømming her hjemme

Mens man kan se Mozart In The Jungle på Viaplay og The Affair på henholdsvis TV 2 Sumo og HBO Nordic, er det verre med serier som Mr. Robot og Crazy Ex-Girlfriend. Selv om vi har nær 700 serier tilgjengelig på de ulike strømmetjenestene viser det at det fortsatt eksisterer betydelige mangler.

Du kan sjekke vår oversikt over hvor du kan se de ulike nominerte (eller søke opp i Seriesøket).

Annonse
X
X