I høst hadde Amazon en stor overraskelse på lur med Transparent, som leverte en svært god første sesong. Amazon Studios fortsetter å slå på stortromma fremover med serier som den lovende Bosch, Steven Soderbergh-produserte komiserien Red Oakes og Ron Perlman-dramaet Hand of God. De er på vei til å bli en god kilde for nye og originale serier.

At Amazon klarer å levere så mye kvalitet bare litt over et år etter at de debuterte med Alpha House og bomskuddet Betas er godt å se. Det er nå en gang slik med alle kanaler eller streamingtjener, man treffer ikke alltid blink. Komidramaet Mozart In The Jungle fortsetter derimot å vise at Amazon er et svært lovende sted for nye og originale serier.

Mozart In The Jungle er adaptert av Roman Coppola, Jason Schwartzman (som også gjestespiller) og Alex Timbers fra Blair Tindall fra boka Sex, Drugs & Classical Music. Både Coppola, Schwartzman og Timbers bidrar også med manus og regi sammen med blant annet Paul Weitz (About a Boy).

I hva som føles ut som maktkupp dreier Mozart In The Jungle seg om den nye dirigenten og maestroen Rodrigo (Gael García Bernal) for symfonien i New York City, som tar over for veteranen Thomas (Malcolm McDowell). Rodrigo er det nye håpet for å friske opp symfonien. Han er personen alle ser ut til å elske, men som ikke alle syntes det enkelt å samarbeide med, som styremedlemmet for symfonien Gloria (Bernadette Peters).

Alt dette blir i hovedsak vist igjennom øynene til nykommeren Hailey (Lola Kirke), en obo-spiller som drømmer om mer enn å lære rike unger å spille og som ender opp med audition-mulighet for orkesteret til symfonien når Rodrigo begynner å gjøre endringer, som irriterer spesielt de de eldre medlemmene av orkesteret. Hailey ender opp med å bli tatt under vingene av den eldre cellisten Cynthia (Saffron Burrows).

Annonse
mozart in the jungle mcdowell
Skuespiller Malcolm McDowell med produsent og gjesteskuespiller Jason Schwartzman. Foto: Amazon

Noe av det første som merkes med Mozart in The Jungle er hvor godt serien passer for å bli binget, der eksempelvis House of Cards med sine cliffhangers og twister kan miste sin styrke når du har muligheten til umiddelbart å laste opp neste avsnitt. Å kunne forsette serien rett etter en episode i starten av Mozart in The Jungle hjelper når du slipper å vente med å komme deg over vokse-smertene til serien.

Seriens første episode som først ble tilgjengelig i starten av året hadde en kvalitet til seg som minte om en god miks av Bored To Death og Girls. Serien forsetter med dette og er en lett-hjerta dramaserie som får deg mer til å smile enn å le.

Bruken av Bernal som den underlige Rodrigo blir seriens drivkraft. Det er gjort noe svært riktig med Bernal som er både lett å like og magnetisk i serien. Han er alene verdig for å få med seg serien, men heldigvis ikke det eneste av verdi.

Bruken av McDowell som den egosentriske tidligere dirigenten og maestroen er skuespillerens beste rolle på flere år. En rolle som lett kunne ha blitt en søvngang har mye mer tyngde med bruken av veteranskuespilleren. Transformasjonen av Hailey fra noen som er en klar del av denne verdenen til å være seernes synspunkt fungerer godt nok til å gi gode resultatet. Spesielt når vi ser Rodrigo og Hailey vokse nærmere byr serien på god kjemi mellom de to skuespillerne.

mozart-in-the-jungle lola-kirke -gael
Lola Kirke og Gael García Bernal. Foto: Amazon

Det meste av latteren til serien kommer ved hjelp av noen morsomme gjesteroller av Bored To Death-veteranen og komikeren John Hodgman, The Sopranos-veteran Jerry Adler, Wallace Shawn og franske Nora Arnezeder som den psykopatiske og musikalske eks-kjæresten til Rodrigo.

I et tv-landskap med så mye politikere, etterforskere, advokater, leger og sånt er det forfriskende å se serie rundt noe helt annet. Det får serien til å føles enda mer original og fascinerende. Transparent (også tilgjengelig på Viaplay) er kanskje bedre, men Mozart In The Jungle er en serie verdt å avgi et besøk om du savner eksempelvis Bored To Death.

Hele sesong 1 av Mozart In The Jungle på 10 episoder slippes 1. januar på Viaplay.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer