Wagner Moura: – Escobar var et fattig barn som ønsket å bli akseptert

Del nyheten

Skuespiller Wagner Moura hadde hovedrollene i de to Elite Squad-filmene fra José Padilha. Moura jobbet igjen med regissøren i Netflix-serien Narcos, hvor Padilha regisserte den første episoden. Moura spiller narkobaronen Pablo Escobar.

Nylig intervjuet jeg skuespilleren som også har dukket opp i filmer som Elysium og i disse dager spiller inn The Magnificent Seven sammen med Chris Pratt og Denzel Washington.

Min anmeldelse av hele sesong 1 av Narcos kan dere lese her.

Slik jeg forsto er serien basert på vitnemål fra to DEA-agenter. Betyr det at det er mye realisme vi ser i Narcos?

Ja. Det startet med forholdet José Padilha og Eric Newman hadde med disse to. Regissør Padilha er en som virkelig prøver å forstå virkeligheten, og så forsøker å dele det med andre. Det er en av grunnen til at du alltid vil finne en voice-over, og denne dokumentar-aktige stilen ved filmingen. Jeg visste ingenting om Pablo Escobar, så vi ble alle involvert i historien og hva de to hadde å si.

Hvordan forbedret du deg på å snakke spansk?

Første jeg gjorde var sprøtt, for når José inviterte meg til å spille karakteren var det nesten to år før vi startet filmingen. Det var meningen at vi skulle gjøre det på engelsk, så jeg tenkt «ok jeg kan snakke engelsk med en aksent». Men så viste seg det vi skulle gjøre det på spansk. Jeg synes at karakterene, som er kolombianske, burde snakke spansk. Jeg fant det alltid så merkelig i de filmene om andre verdenskrig hvor tyskerne alltid snakket engelsk med en tysk aksent. Dette var helt klart en klok beslutning. Men jeg snakket absolutt ikke spansk, vi snakker jo portugisisk i Brasil. Jeg fløy til Colombia 5-6 måneder før resten av skuespillerne kom. Så jeg bodde der, startet å leve der og booket meg inn på universitet for et kurs med spansk for fremmedspråklige med japanske tenåringer, tyske mannfolk og sånt. Uten dette ville jeg ikke være i stand til å spille rollen med den spesifikk spanske aksenten til Escobar.

Snakket du med noen som kjente eller møtte Pablo Escobar for å forbedre deg til rollen?

Nei, fordi jeg ikke akkurat ville gjøre det. Jeg leste alt som var å lese om Pablo Escobar, alt. Jeg har sett alle dokumentarene også. Men i byer som Bogota og Medellin så kjenner alle som levde på den tiden serien finner sted noen som ble drept, eller var involvert i narkobransjen. Jeg ville ikke ha et personlig forhold til noen av dem på grunn av denne rollen. Jeg ville vite alt om Pablo, for så å skape min egen utgave av han, fordi på slutten av dagen blir rollen det. Jeg ville ikke imitere han, eller gå som han. Nylig så jeg Pablo Escobar-utgaven Benico del Toro spilte, som var fantastisk og helt forskjellig fra min utgave av Pablo. Så har du også denne fyren i Colombia hvor de gjorde denne gode såpeoperaen om Pablo Escobar på 100 episoder. Denne skuespilleren, Andrés Parra, han spiller også en god Pablo og helt annerledes fra meg og Benico.

Hvordan så du på Pablo Escobar som politikeren og den lokale helten kontra narkokongen? Fant du en måte å sympatisere med han på noe nivå?

Når du snakker om Pablo Escobar er det ganske åpenbart. Jeg vet ikke om du har sett Elite Squad-filmene. Den karakteren min var kontroversiell i Brasil, fordi han er en politimann som ikke er korrupt (noe som er en stor greie i Brasil), men han er veldig ærlig og har en familie. Men i samme slengen, denne personen torturerer og dreper folk. Han tror virkelig at det beste han kan gjøre er å drepe de slemme folkene. Så når vi dro til Berlin med filmen fikk vi spørsmål om hvorfor vi humaniserte denne personen som torturerer og dreper folk. For meg er det åpenbart, og jobben min. Jeg ser ikke karakterene mine som slemme, gode eller noe sånt. Jeg må omfavne dem som mennesker. Det er det samme med Pablo, som er en fantastisk karakter å spille. Hvis jeg ikke viste noe om Pablo og mottok manuset med en karakter som var en stor morder, og samtidig en som elsket familien og folket sitt. Han likte å selge kokain, men han brukte bare marihuana. Det er en interessant karakter. Han er en menneskelig karakter likevel, men veldig kompleks.

Wagner Moura i rollen som Nascimento i Tropa de Elite 2
Wagner Moura i Elite Squad 2. Foto: Zazen Produções/Variance Films.

Hva fascinerte deg mest om Escobar?

Det var hans kompleksitet. Jeg tror at, mot slutten av livet sitt, var Pablo Escobar et fattig barn som ville bli akseptert og elsket. Når det kom til Pablo gjorde barnet i han at han ble veldig karismatisk av seg, og en interessant mann. Samtidig med dette var han også en veldig destruktiv person, som ble veldig sur og ville drepe folk for å ikke «leke» med han. Det var det barnet Pablo var.

Det er også litt den delen av han som politiker, han ga fotballbaner til folket og sånt. Og når folk oppdaget at han var en narkolanger, så kunne du se han benektet det og sier han jobbet iherdig for å få det til. At hans penger kom fra skatt og lignende.

Var det en frykt for at serien ville glamorisere Pablo?

Nei, men jeg tror vi aldri vil kunne slippe unna å bli kritisert for det. Det blir umulig. Hva jeg kan si med skkerhet er vi var så forsiktige som mulig med historien. De var så åpne for oss og generøse, og jeg følte meg aldri som en fremmed i Colombia. Det var også min historie som en latin-amerikaner. Så vi forsøkte veldig å gjøre det rettferdig, klart det er fiksjon og ikke en dokumentar, så naturligvis vil noen klage. Det er ting som ikke skjedde i Narcos og vi skapte, men også det vi hører i spesielt voice-overne til Murphy (Boyd Holbrook) er sant. Hvert avsnitt du hører er sann.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Sesong 1 av Narcos er tilgjengelig nå på Netflix.

Annonse
X
X