I våre spalter «Månedens Serietips» ramser vi opp relevante serier og annet som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray i tilhørende måned. Som oftest vil dette inneholde en del serier vi allerede har sett på forhånd.

Du kommer ikke til å se storserier som Game of ThronesHomeland eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er tips om nye eller mindre kjente serier. Ikke dem som alle allerede snakker om og folk flest alt har på radaren, men dem som fortjener plass i rampelyset.

Denne måneden skal vi se på en av fjorårets beste nye komiserier, endelig er klar for Norge, og også et par returnerende serier.

Show Me A Hero

Show Me A Hero 32132

Det burde være mer interesse til neste serie fra The Wire og Treme-skaper David Simon enn det som er tilfellet. Etter miniseriene The Corner og Generation Kill blir Show Me A Hero den første miniserien fra Simon på en god del år. Tidligere journalist og The Wire-produsent William F. Zorzi skrev manuset sammen med Simon. Alle episodene er regissert av Paul Haggis (Crash, Million Dollar Baby).

Show Me A Hero er litt mer politisk, men i likhet med The Wire tar den for seg mye. Sentrert rundt den unge ordføreren Nick Wasicsko (Oscar Issac) i Yonkers, New York. Historien starter i det en føderal rettskjennelse slår fast at byen må bygge et lite antall av boliger for de med lav inntekt i de hvite nabolagene i byen hans. Hans forsøk på å gjøre det riktige river hele byen fra hverandre, lammer kommunestyret og til slutt ødelegger hans politiske framtid.

Miniserien har også med Alfred Molina, Catherine Keener (Capote), Winona Ryder, Jon Bernthal (The Walking Dead), Terry Kinney (Oz) og Clarke Peters (The Wire) i birollene. Du kan lese mer om våre formeninger om miniserien i vårt kommende førsteinntrykk. Miniserien består av 6 episoder.

https://www.youtube.com/watch?v=CLFfSbQ87JQ

Annonse

Show Me A Hero har premiere 17. august på HBO Nordic.

 

Narcos

narcos

Netflix-serien Narcos kommer fra trioen Chris Brancato (Hannibal), Eric Newman (Children of Men) og Carlo Bernard (The Sorcerer’s Apprentice). På regien finner vi Elite Squad-regissør José Padilha. Han får med seg filmseriens stjerne Wagner Moura i Narcos. Med i de sentrale rollene finner vi også Pedro Pascal (Game of Thrones) og Boyd Holbrook (Run All Night).

Narcos er historien om Amerika og Colombias forsøk på å bekjempe den beryktede narkokongen Pablo Escobar (Moura) og Medellin-kartellet på 1980-tallet. Escobars narkokartell var en av verdens rikeste, mest brutale kriminelle organisasjoner i moderne tid. Serien sentrerer seg også rundt Javier Pena (Pascal), en meksikansk DEA-agent sendt til Colombia på et oppdrag fra USA om å drepe Escobar, og den amerikanske DEA-agenten Steve Murphy (Holbrook).

Narcos har en del potensial, noe den viser spesielt i sin andre episode hvor serien begynner utvider fokuset til andre enn Escobar. Et lurt trekk fra produsentene.

https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU

Narcos har premiere 28. august på Netflix.

 

Survivors Remorse, sesong 2

Survivor's Remorse 24424214

Historien om Cam Calloway (Jessie T. Usher), som signerte en stor kontrakt rundt sin profesjonelle basketball-karriere og lever med familien sin i Atlanta forsetter. I andre sesong forsøker fortsatt Cam og hans fetter Reggie Vaughn (Ronreaco Lee) å lære seg hvordan de skal håndtere overgangen fra deres tidligere ordinær liv til en tilværelse i sportens stjerneverden.

Starz-serien, fra skuespiller og tv-manusforfatter Mike O’Malley (Shameless), kom veldig i skyggen av alt annet som kom i fjor høst (på Serienytt også, da bare en av oss stemte på den nylig i vår toppliste for HBO Nordic). Den kan kanskje minne om Ballers, men den store forskjellen er at Survivor’s Remorse er en god serie som begynte å finne formen ganske fort. Vi har ikke fått sett noe av sesong 2 enda, men flere gode tv-kritikere i USA som Daniel Fienberg har likt hva de har sett, så vi har troen.

Sesong 2 av Survivor’s Remorse får premiere 23. august på HBO Nordic. Sesong 1 er fra før tilgjengelig på HBO Nordic.  

 

Strike Back, sesong 4

STRIKE BACK_EP1_FEB07_KB_037-1600x1600

Stonebridge (Philip Winchester) og Scott Sullivan Stapleton sammen med resten av Section 20 er tilbake i den siste sesongen av Strike Back fra britiske Sky og amerikanske Cinemax. Sesong 4 følger et nytt oppdrag som starter i Thailand, hvor Section 20 får et redningsoppdrag. Ting viser seg å være mer komplisert, så Section 20 må håndtere alt fra Yakuza, sveitsiske gangstre til nord-koreanske terrorister.

Strike Back er uten tvil den serien du burde få med deg hvis du elsker Banshee. Serien har alltid hatt en passende balanse mellom det absurde og alvorlige, som serien klarer å takle. Vi er spent på se hvordan denne serien avsluttes etter å vært mye bedre enn hva mange forventer av en slik actionserie.

Les også: Førsteinntrykk Strike Back, sesong 4

Strike Back sesong 4, også kalt Strike Back: Legacy hadde premiere 1. august på HBO Nordic, C More Series og C More Play. Tidligere sesonger er tilgjengelig på HBO Nordic.

Annet

Demetri Martin Live At the Time

Ikke alt er tv-serier. Det finnes annet som kan være verdt å sjekke ut i form av spesialer, tv-filmer og dokumentarer lagd for tv og streaming. Dette er høydepunktene denne måneden.

Toe Tag Parole: To Live and Die on Yard A
Premiere 5. august (HBO Nordic)

Back on Board: Greg Louganis
Premiere 5. august (HBO Nordic)

Demetri Martin: Live (At the Time)
Premiere: 14. august (Netflix)

Tig Notaro: Boyish Girl Interrupted
Premiere 23. august (HBO Nordic)

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer