Vi fortsetter vår omfattende gjennomgang av alle seriene du finner på strømmetjenestene.

Denne gang har vi samlet de ti komiseriene som redaksjonens 8 medlemmer har gitt høyest vurdering. Det var et jevnt løp, hvor nyere serier ser ut til å dra fordel av at de er sett av litt færre blant redaksjonen. Fordelen er at når ikke alle i redaksjonen har sett alt er sjansen like stor for at dere lesere kan finne noen nye serier å sjekke ut.

(For øvrig, om du tror Louie er en av seriene som er på listen (siden den pryder toppen av artikkelen), må vi skuffe deg. Ja, den er tilgjengelig på TV2 Sumo, men har kun en episode der. Forstå det den som kan, hadde det vært en sesong tilgjengelig ville den tatt listens 2. plass. Den er en av flere komedie-perler som mangler på tjenestene, noe vi kommer tilbake til i egen artikkel.)

Ellers, det er ikke utenkelig at du blir dypt og sjokkert over at din favoritt mangler. Slapp av, det er gjort helt bevisst for å få nettopp deg til å kommentere i raseri. 🙂

Og med det, over til topplisten!

30 Rock

WillArnettasDevinBanksfireworksHvor: C More Play og HBO Nordic
Av: NBC

Annonse

Tina Fey-serien tar for seg livet på settet til et sketsjeprogram som tar satire til et nytt nivå. Alec Baldwin har hovedrollen. Serien viser at NBC har mer enn nok med selvironi, men den slet med å tiltrekke seg de store publikumsmassene tross mye god kritikk.

Det ble uansett en håndfull sesonger som bør glede og underholde selv den mest kritiske sjel der ute.

Sett og vurdert av 3 redaksjonen.

Veep

veep 3Hvor: C More Play og HBO Nordic
Av: HBO

Julia Louise-Dreyfuss har for lengst befestet seg som sjangerens dronning. Hun hadde fenomenal suksess med Seinfeld, gjorde det ganske så bra i The New Adventures of Old Christine og briljerer nå i Veep. Politikk er ikke akkurat det enkleste tema å oversette til komedie (trass i at vi har så mange klovner i politikken), men HBO lot seg heldigvis ikke skremme og leverer her en av de mer treffende satiriske seriene om det politiske miljø siden Yes, Minister/Yes Prime-minister. Hun spiller visepresidenten i USA. Så nær all makt, samtidig så maktesløs.

Obs! C More Play har kun sesong 3.

Sett og vurdert av 3 i redaksjonen.

Bob’s Burgers

639px-Bobs-burgersHvor: TV2 Sumo
Av: Fox

Listens eneste innslag av animasjon er hverken Family Guy eller The Simpsons. For øvrig ikke rart at sistnevnte glimrer med sitt fravær all den tid den ikke er tilgjengelig på en norsk strømmetjeneste.

Bob’s Burger er et av de mer ukjente innslagene. Som mange gode komiserier ble den ikke særlig godt mottatt i starten, før den vokste seg inn i kritikere og seernes hjerer, trass vulgariteter og totale mangel på anstendighet. Noe som kanskje er hva som gir den så tiltalende kraft.

Sett og vurdert av 2 i redaksjonen.

Dag

Dag_Refsnes__909764pHvor: Netflix
Av: TV2

Det er så herlig at en norsk serie makter å snike seg inn på listen! Vi har ikke akkurat inntrykk av at norsk humor sprudler av originalitet, derfor varmer det komediesjelen vår når et fenomen som Dag dukker opp. Manusforfattere Øystein Karlsen og Kristopher Schau har funnet den perfekte balansen av komikk og drama og sørger for mer enn nok av snert og gapskrattende øyeblikk. Med komiker Atle Antonsen i førersetet sikrer man seg også en som vet viktigheten av timing. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Sett og vurdert av 3 i redaksjonen.

Eastbound & Down

Eastbound downHvor: HBO Nordic
AV: HBO

Noe så uvanlig som en sportskomedie, denne her har en høy stjerne blant to av redaksjonens medlemmer. Et tidligere sportsikon vender tilbake til hjembyen for å undervise ungdom. Will Ferrel er en av produsentene og han dukker også opp i en gjesterolle, noe som er et klart hint om hvilken absurditet denne serien siktet på.

Sett og vurdert av to i redaksjonen

Togetherness

TogethernessHvor: HBO Nordic
Av: HBO

En av årets nye serier har på imponerende vis klart å kjempe seg til en plass på listen. Steffen anmeldte sesongen tidligere i år og beskrev den som en serie som «gjør nok noe som tidligere er gjort på film og tv, men det gjøres så genuint og bra. Mye av dette er fordi Togetherness har et hjerte, humor og en fremstilling som gjør det til noe ærlig og ekte.»

Dette er en forstettelse av trenden med å kombinere drama med dybde og komedie av den mer kreative sort. Det preger listen vår og du vil merke deg at latterboks-komedier blant annet må se seg benket.

Sett og vurdert av to i redaksjonen

Enlightened

enlightened-hbo-tv-showHvor: HBO Nordic
Av: HBO

Jellicoe (Laura Dern) har et navn like absurd som personligheten. Etter et sammenbrudd lar hun hippie-ånden overta og forsøker å revitalisere det industrielle maskineriet der hvor hun jobber. Seriens problem var at den raskt endte opp som den morsomste serien ingen så på, og øksen ble svingt alt etter to sesonger. HBO er ikke alltid den mest tålmodige sjel, men i det minste har du anledning til å sjekke ut en av de mer livlige seriene deres. I en tid hvor alle serier skulle være mørke, våget denne å bringe litt lys til tilværelsen.

Sett og vurdert av to i redaksjonen

Transparent

Maura TransparentHvor: Viaplay
Av: Amazon

En av sjangerens nykommere, like mye drama som komedie. En serie med et budskap, her er det ikke umulig at du får inn en god dose toleranse og undring mellom morsomme og sjarmerende øyeblikk. Stakk av med Golden Globe-pris. Noe sier oss at prisfangsten ikke stopper med det.

Dette er en lystig og gripende introduksjon til transpersoners vanskelige hverdag. Et viktig tema får en pedagogisk tilnærming som inkluderer latter og tårer. Denne er et must!

Sett og vurdert av tre i redaksjonen

Party Down

partydowncastHvor: Netflix og HBO Nordic
Av: Starz

Kritikerne elsket denne komiserien, men den klarte aldri å tiltrekke seg nok seere til å få mer enn to sesonger. Det hjalp ikke på at serien mistet Adam Scott til Parks And Recreation og Jane Lynch til Glee. Nærmer seg kult-status og har en særdeles høy stjerne blant de som har sett den i redaksjonen.

Dette er et artig innslag på listen vår fordi den er strake motsetning til megasuksesser som Big Bang Theory, Friends og Seinfeld. Mens de har fått sin fortjente suksess ble denne gjemt vekk i en skuff. Det er skjulte perler der ute som ikke alle vet om og sjansene er stor for at Party Down kan ende opp som en av dine mindre kjente favoritter.

Sett og vurdert av tre i redaksjonen

Parks And Recreation

parks 5Hvor: HBO Nordic
Av: NBC

Noen vil hevde at seriens første sesong på seks episoder var mer slitsom enn morsom. Det er nok ikke langt unna sannheten. Men noe skjedde på veien, karakterene vokste seg stor og satiren og den varme og lekende humoren gir livet en ekstra vitamininnsprøyting. Om du er sosialist vil du elske seriens liberalist, om du er liberalist vil du elske seriens sosialt. Ved aldri å ta seg selv for selvhøytidelig og med en anstendig og absurd satire av samfunnets mest velkjente stereotyper gir denne dybde og glede i et serieunivers som ellers domineres av dysterhet. En solstråle som tar førsteplassen på suverent vis!

Det anbefales også å ta turen til youtube og se seriens helt hinsides gode tabbeklipp. Serien har nettopp tatt slutt og det er for tidlig å si hvilken plass den får i komediens historiebøker. Men det er ikke helt utenkelig at vi om noen år vil se tilbake på denne som den beste amerikanske komiserien gjennom tidene.

Sett og vurdert av tre i redaksjonen

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer