I våre «månedens serietips» ramser vi opp et par serier som har sesongpremiere eller starter på norsk tv, strømmetjeneste eller kommer på DVD/Bluray. Som oftest inneholder det serier vi allerede har sett på forhånd.

Vi vier ikke disse tipsene til store serier alle snakker om og folk flest alt har på radaren, du kommer derfor ikke til å se Game of Thrones, Homeland eller House of Cards blant de utvalgte. Dette er for det meste et forsøk på å komme med tips om nye eller mindre kjente serier som ikke alle andre allerede snakker om.

Vi vil også grave litt mer ned i Netflix-serien Grace And Frankie og The Strain på Viasat 4 i egne artikler. Så med det er det 2 serier pluss en dokumentar og som en bonus som går i vårt serietips denne måneden.

I mellomtiden se opp for juni. Neste måned ser ut til å bli en stor måned, og det selv om vi unnlater å nevne både Orange is The New Black og True Detective i disse serietipsene.

The Game

bbc_the_game_a_l

Annonse

The Game følger Joe Lambe (Tom Hughes), en ung MI5-agent i London under den kalde krigen. Et år før seriens handling tar til endte Joe opp med å bli forelsket i Yuila (Zana Marjanović), en av hans russiske kontakter som han forsøkte å få til å bli avhopper fra Sovjetunionen. Oppdraget går skeis og Yulia endte opp med å bli drept av den sovjetiske spionen Odin. Joes sjef Daddy (Brian Cox) dekker over for han og insisterer på at avhoppet var en sanksjonert hemmelig operasjon gått galt. I 1972 ser vi hvordan Daddy, Joe og noen andre i en liten MI5-gruppe forsøker å avverge den store «Operation Glass»

The Game er en veldig retro miniserie, i en positiv forstand. Tiden serien er satt til er gjort veldig realistisk, og mysteriene går framover med omhu. Det er flere ukjente britiske skuespillere som gjør gode roller sammen med Hughes og Cox. Dette er et perfekt spiondramaet for deg som liker Tinker Tailor Soldier Spy med et god balansering mellom det å være spion og det menneskelig dramaet som oppstår.

Første episode av The Game er tilgjengelig på TV2 Sumo nå. Ny episode hver fredag av den 6-episoders lange miniserien.

Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cop

thought-crimes

HBO-dokumentaren undersøker en kriminalsak rundt politimannen Gilberto Valle som har blitt stilt for retten for å ha uttrykt sine mørkeste kriminelle fantasier på internetttet før det faktisk har blitt begått et lovbrudd. Dokumentaren inneholder intervjuer av Valle, hans familie og flere tilknyttet til saken.

VICE-produsenten Erin Lee Carr gjør sin regidebut med denne HBO-dokumentaren som kan være interessant å få med meg seg. Filmen har allerede fått flere gode mottagelser etter å ha blitt vist fram på Tribeca Film Festival i New York, og slik HBO har gjort det på denne fronten den siste tiden med både dokumentarserien The Jinx og dokumentarfilmen Going Clear skader ikke det forventningene våres.

Tought Crimes blir tilgjengelig på HBO Nordic 12. mai.

Happy Valley

happy.valley

Etter å ha gått litt under radaren da serien ble sendt på NRK i fjor, på grunn av den erkenorske tittelen «Lykkeland», blir det nå mulig å se serien igjen på TV2 Sumo.

Happy Valley følger politibetjent Catherine Cawood (Sarah Lancashire) får livet snudd på hodet når mannen ansvarlig for hennes datters død, Tommy Lee Royce, løslates fra fengsel. Hun er overbevist om at Tommy er farlig, og at det kun er et spørsmål om tid før han skader noen andre.

Hva som var en av mine nye favorittserier i 2014 gjorde et meget godt inntrykk med miksen av å være et familiedrama og en politithriller, nesten som en britisk utgave av Fargo. Den tredje episoden i sesong 1 var også en av de mest spennende episodene av en tv-serie i fjor.

Hvorvidt det er noe poeng med sesong 2 som skal komme enten i slutten av året, eller tidlig neste år gjenstår å se. Men sesong 1 var en gledelig affære.

Sesong 1 av Happy Valley er tilgjengelig på TV2 Sumo nå. Sesongen er også tilgjengelig på DVD.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer