Girls premierte til litt skuffende seertall, totalt 870 000 så søndagens episode. Det var en nedgang på 35% fra fjorårets sesongstart. Forskjellen? Den gang kom episoden etter True Detective. Trøsten er at det i det minste var 1% bedre enn siste episode av sesong 3.

I år har ikke HBO en seermagnet til å hjelpe seriene nå ved årets start. Dette rammer også Looking og den nye serien Togetherness. Looking fikk 183 000 seere, ned 45% fra seriepremieren og godt under de 420 000 seerne som så sesongavslutningen. At Togetherness var en ny serie med god omtale ga ikke de store utslagene, 427 000 så premieren som kom rett etter Girls. De tallene er ikke gode, HBO håper nok mange har tatt den opp eller ser reprisene (serier sendes flere ganger uken på kanalen).

Les også: Anmeldelse av Togetherness

Det kan bli krevende for HBO når de har begrenset antall seer-lokomotiv. Game Of Thrones er selvfølgelig størst, i tillegg er True Detective en ny seeryndling. Men januar måned mangler den store sluggeren.

God Parks And Recreation-start, fall for Marvel’s Agent Carter.

parks-and-recreation-15igpgvSiste sesong av NBC-serien Parks And Recreation er en serie vi gruer oss til å ta farvel med. I statene fikk den heldigvis en god start på finalesesongen med nær 4 millioner seere, de beste tallene den har oppnådd siden 2013 hvis man ser på Nielsen-karakter.

ABC-serien Marvel’s Agent Carter snublet litt med 21% fall i seere i forhold til premieren, totalt 5 millioner så episoden på tirsdag. Normalt at nye serier mister litt en andel i andre episode, men dette var nok litt mer enn forventet.

NCIS er som vanlig blant de større lokomotivene med nesten 20 millioner seere på tirsdag, Person Of Interest avsluttet dagen på CBS med 10 millioner. 3.5 millioner flere seerte enn Chicago Fire som gikk samtidig på NBC.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!