Annonse

Med True Blood, The Newsroom og Boardwalk Empire over for godt i år har HBO nylig begynt å plukke opp nye dramaserier. Forrige måned ga kabel-tv giganten grønt lys for serien Westworld basert på filmen fra samme navn som er produsert og skapt av Jonathan Nolan (Person of Interest, Interstellar).

I dag kan HBO annonsere at pilotprosjektet fra Martin Scoresese, Rolling Stones-vokalisten Mick Jagger og Boardwalk Empire-skaperen Terence Winter går videre til serie. Prosjektet var i likhet med Westworld var en klar kandidat til serie også får grønt lys til å ende opp på sendeskjemaet til HBO.

Pilotepisoden til serien som enda ikke har fått et navn ble spilt inn i sommer i New York. Scorsese regisserte pilotepisoden, mens Winter skrev manuset som var deres tredje samarbeid etter Boardwalk Empire og Wolf of Wall Street.

Martin Scorsese and Bobby Cannavale
Martin Scorsese og Bobby Cannavale under innspillingen i sommer.

 

Satt til New York City på 70-tallet utforsker serien den dop og sex-fylte musikkindustrien i det punk og disco begynte å bryte ut, alt sett igjennom øynene til en plateprodusent som prøver å gjenopplive sitt plateselskap og finne den nye musikken.

Annonse

Emmy-vinner Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) spiller hovedkarakteren Richie Finestra, grunnleggeren og presidenten for platesleskapet American Century Record, med et bra øre for å oppdage talent. Richie ender opp med å undergå en krise når han må gjøre beslutninger som forandrer livet hans.

Olive Wilde (House) vil spille hans kone, Devon, en tidligere modell og skuespiller som levde det gode livet på 60-tallet. Richie sin krise ender opp med å bli en belastning for deres familie når hun må tilbake til hennes gamle livsstil.

Ray Romano (Alle Elsker Raymond, Parenthood) vil spille Zak Yankovich, en av Richie sine partnere som har en livserfaring i bransjen tilbake til den tiden mafiaen styrte musikkbransjen.

Andre skuespillere med i serien er P.J. Byrne (Wolf of Wall Street), Juno Temple (Killer Joe), Andrew «Dice» Clay (Blue Jasmine), Birgitte Hjort Sørensen (Borgen), Joe Caniano (Boardwalk Empire) og Max Casella (The Sopranos).

Prosjektet har en solid cast, med mye skuespillere fra The Sopranos og Boardwalk Empire som har tidligere jobbet med Winter spesielt. Castingen av både Clay og Romano kan forhåpentligvis vise et større publikum hvordan de er bedre skuespillere enn mange tror. Clay overrasket meg positivt i Blue Jasmine i 2013, mens Romano har brukt tiden etter Alle Elsker Raymond til å vise at han kan takle dramaroller overraskende bra i serier som Parenthood og Men of A Certain Age (sistnevnte var en serie han var med å skape).

Forhåpentligvis vil Winter bringe inn Boardwalk Empire-produsenter som Tim Van Patten til serien. Patten var en briljant regissør på HBO-serien og regisserte seriens seriefinale i høst.

Serien på HBO har enda ikke fått klar periode for en premiere enda, men ikke forvent noe før tidligst høsten 2015.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer