The Flash med pangstart

Del nyheten

Med nesten fire og en halv million seere ser det ut som The CW har fått seg et nytt flaggskip på nettverket i superheltserien The Flash.

Les også: Kjentfolkene du får se frem til i The Flash

Serien, som er en spin-off av Arrow (hvor blant annet Oliver Queen er med i første episode), er en serie som våger å ha superhelter og superskurker, noe det ser ut som seerne setter pris på.

Mens AOS (Agents of S.H.I.E.L.D.) samme kvelden hadde sine svakeste seertall så langt, med totalt 4.39 millioner seere på giganten ABC, sier det sitt når lillebroren The CW varter opp med samme seertall. På Nielsen-ratingen oppnådde serien solide 1.8.

Premieren, som for ordens skyld er en ganske så grei affære (kanskje vi kommer tilbake med et lite førsteinntrykk), sparte lite på effektene og har nok av mytologi og historie til å holde på seerne fremover. Mens nevnte AOS bevisst unngår å ha med Marvel-superhelter, og nykommer Gotham unngår å ha med Batman, er The Flash en mer tradisjonell tilnærming med fokus på en helt med superkrefter (ulikt serie-broren Arrow).

Etter å ha blitt utsatt for en ulykke viser det seg at Barry Allen får overnaturlige evner og blir verdens raskeste mann. Tilfeldigvis har han også et personlig mysterium å løse, da hans mor ble myrdet som barn – av noen som mistenkelig nok så ut til å ha lignende superkrefter.

På The CW har The Vampire Diaries lenge vært flaggskipet, selv om seertallene ikke er hva de en gang var. Forrige sesong hadde litt under 3 millioner i snitt per episode. De siste par årene har også Arrow gjort det ganske bra 0g overtatt tronen med litt over 3 millioner seere i snitt. Til sammenligning hadde Smallville, som gikk på samme nettverket, på sitt meste over 6 millioner i snitt – men endte opp på rundt 3 millioner. The Flash blir også med det den største serien på en tirsdagskveld på The CW siden seriefinalen til Gilmore Girls i mai 2007.

The CW hadde også stor tillit til superhelt-serien fra før av. I september bestilte kanalen flere manus for nye episoder av serien for at serien kan tidlig starte produksjonen og manuset for en full sesong utenfor de originale 13 episodene kanaler som The CW bestiller i første omgang (i tilfelle en serie ikke er en stor nok suksess).

Det er ventet at The Flash-tallene faller for kommende episoder, men holder den seg over 3 millioner ser dette meget lovende ut.

Som en sidenotis kan det nevnes at Gotham denne uken endte opp på 6.2 millioner seere. Den fortsetter med det å falle i forhold til premieren på over 8 millioner. Den går på Fox, hvor det forventes langt flere seere. Så langt er de tallene fortsatt solide – noe som ser bra ut for fortsettelsen.

Hvorvidt The Flash ender opp på norsk tv i nærmest framtid er usikkert, ingenting er kunngjort. Det vi vet er at TVNorge og TV 2 deler på rettighetene til serier fra Warner Brothers. TV 2-nettverket har sendt Arrow med begrenset suksess, som gjør det uvisst hvorvidt de er interessert i denne serien.

Annonse
X
X
X