Annonse

HBO annonsert i natt at The Knick får en sesong 2 på 10 episoder neste år på HBO-eide Cinemax før serien har premiere neste måned.

Les også: De nye seriene vi ser fram til i sommer

Det mørke medisinske dramaet med Clive Owen i hovedrollen fra Steven Soderbergh har premiere i august på amerikanske Cinemax, som er kanalen HBO eier kjent for serier som Banshee og Strike Back.

The Knick tar for seg hverdagen på Nickerbocker-sykehuset i New York City på begynnelsen av 1900-tallet. Vi følger legen John W. Thackery i en tid før antibiotika eksisterte som førte tidvis til en dyster hverdag for legene som reddet liv, om ikke ofte.

Med Owen i rollen som sjefs-kirurgen på sykehuset utforsker også serien problemer med rasisme mindre enn 40 år etter den amerikanske borgerkrigen, kvinners rettigheter, innvandring, klasse, korrupsjon, dopavhengighet og fremskrittene for teknologi og medisin.

Annonse

Soderbergh som ikke for så lenge siden annonsert at han «pensjonerte» seg har ikke akkurat hatt en fullverdig fritid etter annonsering. Soderbergh har alene stått for regien for alle 10 episodene av sesong 1 av dramaserien, og gjør det igjen med alle de 10 episodene av sesong 2. Soderbergh selv begrunner dette med at det er effektivt, økonomisk og estetisk.

Owen selv begrunner at grunnen til at han ønsker å gjøre serien er fordi han er lidenskapelig opptatt av serien. Dette blir heller ikke første serien for den Oscar-nominerte skuespilleren som endte opp i filmer som Closer, Children of Men og Sin City etter å ha hatt hovedroller i de britiske seriene Chancer (1990-1991) og Second Sight (2000-2001).

The Knick har premiere 9. august på C More Series/HD og HBO Nordic.

Annonse