Annonse

De siste årene har sommeren vært tiden for serier som The Newsroom og Orange is The New Black til Breaking Bad og True Blood. Mange har en allikevel en oppfatning at sommeren bare leverer oss teite sommerserier, såpe og reality-TV. Noe som langt fra er tilfellet. I år fokuserer også flere amerikanske kanaler på originale manusbaserte komi og dramaserier.

Så for å gjøre kanskje sommeren lettere har vi ramset opp de seriene vi har tro på i sommer, og noen andre som kanskje er verdt å nevne. Mens ikke alle har fått bekreftet noe norsk kanal, streamingtjeneste eller dato enda har vi dato klar for noen av dem, så følg med på Serienytt.no for oppdateringer.

Seriene nedenfor har hatt premiere alt fra 1. juni til å ha premiere til slutten august.

 

The Knick

Dramaet tar for seg hverdagen på Nickerbocker-sykehuset i New York City på begynnelsen av 1900-tallet. Vi følger legen John W. Thackery i en tid før antibiotika eksisterte som førte tidvis til en dyster hverdag for legene som reddet liv, om ikke ofte.

Annonse

Steven Soderbergh annonsert for en stund tilbake at han ikke skulle lage mer film, men TV blir det fra mannen som har stått bak filmer som Oceans Eleven, Traffic, Erin Brockovich og HBO-filmen Behind the Candelabra. Mens mange kanskje undrer seg hvorfor Cinemax sender en slik serie er dette trolig på grunn av av kanalens eier, HBO i sitt tette sendeskjema fikk i havn en avtale om at serien skulle ende opp Cinemax uten å gå igjennom en pilotproduksjon, som også hjalp til å få med Clive Owen i hovedrollen.

Vi gleder oss uansett til å se resultatet til HBO sitt neste samarbeid med Soderbergh, uansett om det ikke originalt sendes hos kabel-tv giganten. Dette er et lovende og mørkt medisinsk drama TV trolig ikke har sett før.

The Knick får premiere 8. august på Cinemax, og 9. august her hjemme på HBO Nordic og C More Series/C More Play.

 

The Honourable Woman

Dramathrilleren er sentrert rundt Nessa (Maggie Gyllenhaal) som ender opp med å lede farens våpenindustri, noe som blir et stort internasjonalt problem når hun velger å gjøre en stor endring som ender opp med å sette hennes liv i fare.

Serien har en stor cast bestående av navn som Andrew Buchan (Broadchurch), Tobias Menzies (Rome) og Oscar-nominerte skuespillere som Stephen Rea (The Crying Game) og Janet McTeer (Albert Nobbs). Forrige samarbeidsproduksjon mellom britiske BBC og amerikanske Sundance Channel ble miniserien Top of The Lake. Hugo Blick, skaperen av miniserien The Shadow Line. Gyllenhaal er en skuespiller vi har ønsket å sett i en tv-serie i flere år, og med Blick med på å lage serien er dette noe vi har sett frem til. Potensiale til å være en av årets beste miniserier i et sterkt år for nettopp miniserier.

The Honourarble Woman får premiere på BBC Two 3. juli. Serien har premiere på HBO Nordic dagen etterpå, 4. juli.

The Leftovers

Dramaserien utspiller seg i en forstad til New York tre år etter en hendelse hvor 140 millioner mennesker, to prosent av verdens befolkning, forsvinner plutselig uten forklaring. De etterlatte reagerer med alt fra paranoia og kynisme til å danne kulter. For mange tror det de er vitne til er opprykkelsen, Jesu ordre til englene om å hente hjem utvalgte mennesker, mens de som blir igjen på jorden må takle en verden forandret for alltid.

Serien med Justin Theorux, Amy Brenneman, Liv Tyler og Christopher Eccelston i rollene er skapt av Lost-sjefen Damon Lindelof,  Basert på boka med samme navn fra Tom Perotta. Serien med Perotta som manusforfatter har også med Peter Berg (Friday Night Lights) på regi.

Det vil helt klart være delte meninger over denne serien på grunn av Lindelof er involvert som serieskaper og sjefsprodusent etter Lost. Denne serien ble tross alt hakket på allerede før folk fikk se de første trailerne. Vi er uansett spente nok til å se hva Lindelof med Berg  og Perotta får gjort ut av boken til TV, men vi er også skeptisk til om Lindelof er rette man for en slik serie på nettopp HBO. Allikevel er tilbakemeldingene rundt seriens pilot positive fra kritikerne som har sett den så vi kommer til å gi serien et forsøk enn forhåndsdømming basert på en serie for flere år tilbake.

The Leftovers har premiere 29. juni på HBO, og 30. juli på HBO Nordic og C More Series/C More Play her hjemme. 

 

Halt and Catch Fire

AMCs nyeste periodedrama gir oss databransjen på 80-tallet. Satt til det tidlige 80-tallet i Texas, hvor serien forteller historien om tre forskjellige teknologi-tenkende mennesker som ønsker å skape en PC som både er en motstander, og potensiell erstatter av IBM sin veletablerte modell. De 3 hovedkarakterene har hver sin rolle. Visjonæren er Joe MacMillian (Lee Pace), mestergeniet er Cameron Howe (Mackenzie Davis), og ingeniøren er Gordon Clark (Scoot McNairy).

Vi har allerede sett et par episoder av denne og vi gleder oss til å se om serien klarer å holde det opp etter at de to første episodene klarer godt å vise fram karakterene takket være et solid manus. Utifra de to første episodene er det også klart den beste nye serien fra AMC på flere år.

Halt & Catch Fire hadde premiere 1. juni i USA på AMC og 3. juni her hjemme på C More Series/C More Play.

 

Tyrant

Dramaserien forteller historien om den uvitende familien til Barry (Adam Rayner) som dras inn i verdenen til en turbulent nasjon i midtøsten styrt av en diktator.

Med en delvis ukjent og internasjonal cast er FX Networks-serien en av sommerens mest lovende. Prosjektet ble hyllet for sitt manus allerede før prosjektet ble lagt ut for salg til kabel-tv kanaler som HBO og streamingtjenester som Netflix. I likhet med situasjonen til True Detective ønsket alle å fange opp serien fra Homeland-skaperne Howard Gordon og Gideon Raff med Six Feet Under-veteran Craig Wright som serieskapere.

Til slutt endte dette opp på FX Networks som i den siste tiden har gjort det spesielt bra med sesong 2 av The Americans og Fargo. Raff, Gordon og Wright virker som en perfekt trio for å stå bak en serie med makt, familie og politikk i fokus med også en dyktig regissør som David Yates (State of Play) med på regi.

Tyrant får premiere 24. juni på FX Networks. Serien har premiere 27. august på TV3.

 

The Strain

Grøsserthrilleren The Strain handler om Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) som utforsker biologiske trusler for CDC som kommer over noe som vil forandre verdenen om bord i et fly på JFK-flyplassen. Dette starter kampen for menneskeheten med hjelp fra professoren Abraham Setrakian (David Bradley) og en gruppe mennesker ved hans side. 

The Strain har et klart blockbuster-potensial for TV som The Walking Dead. Her er det riktignok vampyrer som ikke er av den sorten vi har sett på TV-skjermen som True Blood, men noe helt annet. Stoll og Bradley har begge to har gjort noen svært gode roller i House of Cards og Broadchurch, og med seg har de et lag med navn som også består av Kevin Durand (Lost), Sean Astin (Ringenes herre), Regina King (Southalnd) og Mía Maestro (Alias) som er lovende.

Med en så spesiell fyr som Gulliermo del Toro i spissen med Lost og Bates Motel-sjefen Carlton Cuse håper vi på at FX Networks kan vise oss hvordan lage en grøsserthriller. 

The Strain får premiere på FX Networks 13. juli.

https://www.youtube.com/watch?v=U4IyH3Rvxzg

 

BoJack Horseman

I den animerte komiserien BoJack Horseman (Will Arnett) er en avdanket stjerne fra 90-tallets sitcom-favoritt «Horsin’ Around». Han prøver å finne seg selv i et sammensurium av selvhat, whisky og destruktive forhold, godt hjulpet av sin menneskelige kamerat Todd (Emmy-vinner Aaron Paul) og hans kvinnelige agent Princess Caroline (Amy Sedaris).  Sammen har de satt seg et mål om å få BoJack Horseman tilbake i rampelyset.

Med BoJack Horseman har Netflix sin første animasjonserie ment for et voksent publikum. Den litt vulgære animaasjonserien kommer nå hvor Archer og Bob’s Burgers leverer fremdeles mye bra, og noen år etter at Life And Times of Tim tok slutt som er en god tid for en serien.

Arnett, som viste seg å passe utrolig bra til å låne bort stemmen som Batman i Lego-filmen og som alltid får oss til å le i Arrested Development, er en bra stemme til å lede en serie som dette med Paul og Sedaris. I tillegg har serieskaper Raphael Bob-Waksberg & co også samlet mange skuespillere til å låne bort stemmene i mindre roller som Oscar-nominerte Stanley Tucci, Allison Brie (Community) og komiker Patton Oswalt (Justified). Vi er spent på sluttresultatet.

Hele sesong 1 av BoJack Horseman slippes i sin helhet på 12 episoder 22. august eksklusivt på Netflix.

 

Annet vi ser fram til i sommer, men som vi er avventende til

Outlander

Sci-fi dramaet som blander flere sjangere følger en gift sykepleier  (Caitriona Balfe) under andre verdenskrig som blir transportert tilbake i tid til 1743 i Skottland, hvor hennes liv er i fare og hun blir tvunget til å gifte seg med en ung mann og kriger (Sam Heughan).

Battlestar Galactica-sjefen Ron Moore har en mye større hånd i dette prosjektet for Starz iforhold til hans andre serie Helix som hadde premiere i USA tidligere i år. Basert på bokserien med samme navn fra Diana Gabladon er Outlander beskrevet som mindre blodig enn Game of Thrones, men like mye sex. Hvorvidt dette blir en suksess gjenstår å se.

Outlander får premiere 9. august på Starz. Serien får premiere 10. september på Viaplay.

 

The Last Ship

Spenningsdramaet tar opp handlingen etter at en post-apokalyptisk hendelse har utryddet mesteparten av verden. Serien fokuserer på en gruppe mennesker som overlevende på et marinefartøy på havet ledet av Tom Chandler (Eric Zane) som kommer i kontakt med Rachel Scott (Rhona Mitra) som kan finne en kur.

Det er fremdeles litt uklart hvordan serien fra Steven Kane (The CloserAlias) og Hank Steinberg (Without A Trace) vil være etter første episode. Dette har noe potensial til å ende opp med å bli god popcorn-TV produsert av Michael Bay, men vi får vente å se.

The Last Ship har premiere 22. juni på TNT i USA. Serien kommer 20. juli kl. 20.10 på TNT Norge.

 

Intruders

Sci-fi dramaet Intruders er sentrert rundt et hemmelig samfunn som er dedikert til å jage udødeligheten ved å søke tilflukt i kroppene til andre.

BBC America sin neste serie er mer lik deres andre serie Orphan Black enn den første serien deres Copper. Kanalen beskriver sci-fi dramaet som en moderne, kjølig og overnaturlig historie satt til nordvestlige USA, og spinner et fascinerende og kompleks nett av drama. Med navn som Oscar-vinner Mira Sorvino (Mighty Aphrodite) og John Simm (Mad Dogs, Life on Mars) til å lede casten som også består av  James Frain (The Tudors), Robert Foster og Troy Kittles (True Detective) er dette en grei casting.

The Intruders har premiere på BBC America 23. august. 

 

Extant

Etter et år i verdensrommet på solooppdrag kommer astronauten Molly Woods (Halle Berry) hjem for å finne ut at hun lever på en hemmelighet som vil forandre menneskeheten.

Etter manuset fra nykommeren Mickey Fisher skapte manuset til Extant mye bølger i USA i fjor, men vi er ikke helt solgt på om CBS er rette stedet for det etter Under The Dome i fjor. Man kan stille spørsmål hvorvidt folk er interessert i Extant uten å tenke på Steven Spielberg-klistremerket serien har igjennom Amblin TV. CBS har med The Good Wife og Person of Interest noen av de beste seriene som går inn på temaer rundt teknologi, men med å være mer lik Under The Dome og enda mer sci-fi er vi ikke sikker på denne.

Extant har premiere 9. juli på CBS i USA, serien vil også komme på TV2 Sumo og TV2 her hjemme.

Murder in The First

Krimdramaet er fokusert rundt San Francisco-etterforskerne Terry Seagrave og Hildy Mulligan som etterforsker hva som ser ut til å være to urealterte drap, noe det ikke er.

Taye Diggs (Private Practice) og Kathleen Robertson (Boss) har hovedrollene i serien med Steven Weber (Wings), James Cromwell (American Horror Story: Asylum), Richard Schiff (The West Wing) og Tom Felton (Harry Potter) i birollene.

TV-veteranen Steven Bocho står bak serien, skriver og produserer serien fra TNT.  På 80 og 90-tallet var Bocho en av de beste historiefortellere innen TV med serier som Murder One, Hill Street Blues, NYPD Blue og L.A. Law. Det er riktig nok mange år siden siste han sto for noe bra TV, og med flauser som Commander in Cheif i CVen hans de siste årene er vi noe vis skeptisk til dette. Serien har sin likhet til Murder One med en sak over en sesong, så vi håper at Bocho i hvert fall kan gjenta noe av sine tidligere suksesser med Murder in The First.

Muder in The First hadde premiere 9. juni på TNT i USA.

Married

Komiserien er om å være miserabelt forelsket. Russ (Nat Faxon) og Linda (Judy Greer) kan nesten ikke huske livet før de fikk unger, lån og ikke bodde i forstaden. Med et dårlig sex-liv og hvem som skal kjøre ungene blir de ofte minnet på hvordan livet en gang var.

Etter en haug av latterboks-serier er FX Networks tilbake igjen med en komiserie som minner mer om hva kanalen er bedre kjent for å gjøre. Married har en god cast ledet an av skuespilleren og Oscar-vinneren Faxon og Greer (kjent fra både Archer og Arrested Development), mens trailerne og det ikke selger er dette litt mer lovende enn det andre på komediefronten denne sommeren.

Married får premiere 17. juli på FX Networks.

https://www.youtube.com/watch?v=C0FUimP8fqE

 

Annonse