Annonse

Mammon-feberen herjet i ukens første uke. Vi presenterer ukens mest leste artikler, samt annet knas.

Lørdager er ikke lenger den store seriekvelden på TV, og ofte rolig på nyhetsfronten. Det er «binge-dag», som jo gjør det ypperlig for oss å finne litt tid til å åpne vår dør og dele litt tall og tjafs. Vi satser på å få dette til i noen av årets helger.

Åpenhet er tross alt viktig. Spesielt for media, som kjemper for åpenhet andre steder.

 

Mammon og Sherlock dominerte

Det var en produktiv uke, med 19 artikler, 2 episode-oppsummeringer (Sherlock og Mammon) og 1 førsteinntrykk (Sherlock, Mammon var vi ute med alt i romjulen).

Annonse

Vi har også artikler få er interessert i, som er bra. Det er viktig for oss å ha bredde, blir Serienytt et sted kun om det flest mulig er interessert i – vel da kan vi bare dra ut stikkontakten til serveren først som sist.

Av våre ti frivillige bidragsytere var det redaktør Steffen, samt Tobias og undertegnede (Vidar) som holdt det gående denne uken. Silje, Daniel og Jørgen fant heldigvis litt tid til å dele sine nyttårsønsker.

Det var ingen overraskelse at det var norskproduserte Mammon og britiske Sherlock som stjal overskriftene. NRK startet dermed året med å plassere både strømmetjenester og andre kanaler i skyggen. Ellers er det jo de to nye oversiktene våre, som vi har brukt mye tid på, som har sneket seg inn på topp ti: Seriegravplassen og Ferskvaredisken.

 

Topp 10

 1. Kritikerne godt fornøyd med Mammon
 2. Ferkvaredisken 2014
 3. Mammon 1.1 oppsummering
 4. Serier på HBO Nordic i januar
 5. Seriegravplassen 2013
 6. Twitter om Mammon
 7. Sherlock 3.1 oppsummering
 8. Sherlock sesong 3 førsteinntrykk
 9. – Dette blir et knallbra år for seriegeeks
 10. Serieshow – norsk TV-serie om TV-serier

 

Hva annet du burde få med deg

Av nyheter vi absolutt anbefaler, som er viktige men kanskje ikke toppliste-materiale, er den triste nyheten om James Averys bortgang.

Litt mer lystig lesing er redaksjonens nyttårsønsker, i tillegg til Vår dør er åpen – som handler mer om Serienytt og året som gikk.

Veronica Mars-fans fikk seg en trailer å kose seg med, serien som har fått en film takket være Kickstarter-kampanjen. For Chris Pratt-fans (Parks And Recreation), sjekk ut dette bildet fra den kommende storfilmen Guardians of The Galaxy fra Marvel. Nok en TV-stjerne som tar steget over i den store liga.

juleenquete og serieshow
Mikal Olsen Lerøen (midten) er her gjest i Serieshow. Neste uke kommer han med egen serie på NRK Nett-TV. Foto: Bergens Tidende

En av ukens største nyheter har vi ikke engang skrevet om enda: NRK1 premierer med Serie-universet, en webserie som går live fra Marinelyst. Sendes rett etter Mammon på mandag. Vi kommer med intervju av programleder Mikal Olsen Lerøen på mandag morgen!

 

Neste uke

Nevnte intervju er ikke det eneste som er planlagt. Vi må selvfølgelig presentere alle vinnerne av Seriemesterskapet 2013, som nå går mot slutten.

PATRICK DEMPSEY, ELLEN POMPEO

Grey’s Anatomy er tilbake på TV2, Arrow på TV2 Zebra, og den lovende komedien Brooklyn Nine-Nine premierer på Viasat 4. Forvent dere at vi følger opp.

HBO Nordic kommer med ny sesong av Banshee på lørdag, vi har alt sett de første episodene. Oppsummering og førsteinntrykk er planlagt av undertegnede. På søndag premierer samme strømmetjeneste med canadiske Bitten, som Silje vil følge opp. I tillegg kommer vårt førsteinntrykk av True Detective.

Vi er alt i gang med å mate en premierekalender med alt av nye og returnerende seriers premierer, vi håper den er ganske godt fylt opp i løpet av uke 2. Og om ikke det skulle være nok, så jobber vi med en guide til alle norske nettsteder som tar for seg TV-serier. Blogger, nettaviser, TV-guider, forum og mer.

I tillegg regner vi med at det kommer ny podcast, hvor vi kommer med en liten forhåndsprat om den kommende HBO-serien Looking og mer.

Det er også muligheter for at vår fagredaktør Mona er gjest på NRKs nysatsing Serie-universet på mandag. Der kommer Mammon-stjerner i tillegg til Game of Thrones-stjernen Kristoffer Hivju. Det blir uansett et av ukens høydepunkt å se hvordan den nye «serien om serier» blir.

Selvfølgelig kommer det også oppsummering av Mammon og Sherlocks nyeste episoder.

Mye å glede seg til altså!

mona_hivju
Kristofer Hivju og vår Mona Habbestad i fjor. Foto: Serienytt.no

Ellers

 • Det var nærmere 7 000 unike brukere. Nær 20% fremgang fra januar 2013, 75% opp fra forrige uke.  Med det er vi vel snart på nivå med Forksning.no hadde forrige uke. Vet ikke hvor bra det akkurat er at folk leser like mye på en listen side som vår, som de gjør om forskning. Men vi klager ikke.
 • Vi fikk ikke noe «hjelp» av store aktører i uken som gikk. Det betyr ikke noe lenking fra større kanaler, eller tabloidene. Noen hundre finner veien fra facebook og twitter. Google og direktetrafikk var det mest dominerende. Vi koser oss i skyggen.
 • De fleste av dere bor i Norge. Skuffende få fra Westeros.
 • Ca 50% av dere leser siden på pc, 30% på mobil og 20% nettbrett.
 • Safari er mest brukte nettleser, Chrome følger på 2. plass og Firefox på 3.
 • Over halvparten av dere er nye besøkende. Velkommen skal dere være.
Annonse