Bergens Tidende har tatt grep for å bedre hverdagen for seriegalne mennesker.

Noe av årsaken til at vi i det hele tatt satt i gang med Serienytt var norske mediers manglende evne til å fokusere på vår lidenskap for TV-serier. Vi er glad den største avisen mellom de syv fjell tar grep.

Serieshow beskrives som «Norges eneste TV-serie serie». Det er et program på ca. 15 minutt som sendes ukentlig. I høst/vinter har det blitt sendt syv episoder, hvor enkeltserier som Broen og Homeland har vært tema – i tillegg til mer omfattende tema som kvinneroller, komediesjanger og suksessen innen horror.

Konseptet er ganske enkelt. Tre personer sitter rundt et bord og diskuterer. Programleder er Henrik Hylland Uhlving, mens fast gjest er BTs TV-kritiker Geir Martin Strande. I tillegg er det en invitert gjest.

Programmet er god underholdning med mye interessant. Vi har selv vært gjester der i et par av episodene og kan stadfeste at folkene bak er genuint TV-galne mennesker som ikke er redd for å si sin mening. 15 minutter er selvfølgelig alt for kort tid, men vi tar det vi får!

 

Link til episodene:

Episode 1: Broen 2 (gjest: TV2s Kristian Bruarøy)

Episode 2: Dysfunksjonelle damer (gjest: NMDs Guri Heftye)

Episode 3: Skrekkserier (gjest: Serienytts redaktør Vidar Daatland)

Episode 4: Slow-TV (gjest: NRKs Rebecca Nedregotten Strand)

Episode 5: Broen 2-avslutning (gjest: P2s filmekspert Mikal Olsen Lerøen)

Episode 6: Komiserier (gjest: psykolog Anne Helle-Valle)

Episode 7: Homeland (gjester: TV2s Alex Iversen og Serienytt-redaktør Vidar Daatland)

 

Hva syntes du om programmet? Rop gjerne ut i kommentarfeltet.

Foto: Bergens Tidende

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!