Tradisjon tro ser vi litt på vårsesongens nykommere og hva vi gleder oss mest til.

 

Det har allerede kommet et fantastisk drama i år i form av True Detective, men her i Serienytt har vi tro på at vi får flere nye godbiter. Her er en variert liste over hva vi ser mest frem til.

Norske premieredatoene er foreløpig ikke klargjort det meste nedenfor. Så hold øynene øynene åpne i andre artikler her  på Serienytt når noe blir kjent.

24: Live Another Day

24LAD_

Annonse

En av grunnen til at 24 aldri helt nådde opp til sitt fulle potensial var grunnet formatet med 24 episoder. Dette førte til at historien måtte tynes ut, noe som ga oss flere sidehistorier som ikke fungerte.

Med restarten og miniserien 24: Live Another Day på 12 episoder håper vi at vi får det beste fra Jack Bauer (Kiefer Sutherland). Det hjelper også litt at produsentene bak Live Another Day er 24-veteraner som David Fury, Homeland-skaper Howard Gordon og regissør Jon Cassar, i tillegg til med-skaper av serien, Robert Cochran. Kanskje kan 24 både bli en stor snakkis igjen, men også levere bedre når den slipper å fylle opp episoder med unødvendig fyll. At handlingen er satt til  gatene i London er også et friskt pust.

24: Live Another Day har premiere på FOX i USA 5. mai.

 

About A Boy

aboutaboy_NBC

David Walton gjorde en flott rolle sammen med Amanda Peet i den kortvarige romantiske komiserien Bent i 2012. Nå returnerer han til NBC i komiserien About A Boy basert på Hugh Grant-filmen med samme navn.

Det er en miks av Walton, Minnie Driver (som var merkbar i The Riches), og den tidlige buzzen rundt den romantiske komiserien som skaper en interesse. For å ikke nevne at serien også kommer fra Friday Night Lights og Parenthood-sjefen Jason Katmis. Er du ute etter romantisk komiserie i år er dette den vi ser mest fram til. 

About A Boy har premiere på NBC 21. februar.

 

Black Sails

blacksails_dadad

Starz har vært en kanal som har levert oss serier som SpartacusBoss og kult-serien Party Down. I en av kanalens største satsinger får vi Black Sails, årets første sjørøverdrama fra Jon Steinberg (Jericho), med Michael Bay som produsent og Neil Marshall (kjent for den store Blackwater-episoden av Game of Thrones) med på regi.

Black Sails er en forløper til Robert Louis Stevensons-klassikeren Treasure Island, satt hele 2 tiår før hendelsene i boka. Toby Stephens (Die Another Day) har hovedrollen som Captain Flint, mens australske Luke Arnold har en annen viktig rolle som en ung utgave av John Silver. Vi er spente på å se mer av denne serien hvor en haug av andre litterære pirater som Charles Vane og Anne Bonny.

Black Sails har premiere på Starz 25. januar, og slippes eksklusivt på HBO Nodic her hjemme søndag 26. januar.

 

Fargo

fargo_FXfreemanbillybob

FX Networks har kanskje den mest Fargo-aktige serien allerede på tv i form av Justified, men de går enda mer Ol’ Minnesota med en miniserie basert på filmen fra 1996 med Coen-brødrene med som produsenter. Noah Waley som sto bak den kortvarige komidrama-serien The Unusuals med Jeremy Renner står for komidramaet på 10 avsnitt. Waley virker også som en passende mann til å stå for serien med noe assistanse fra Coen-brødrene.

Et mulig altfor likt plott til filmen kan være et problem, men med navn som Billy Bob Thronton og Martin Freeman i hovedrollene ser vi fram til dette. For å ikke nevne at også Bob Odenkirk (Breaking Bad) og Oliver Platt (The West Wing) har noen av birollene. Castingen virker så passende til en miniserie basert på Fargo, og hvis suksessfullt nok blir dette FX Networks sin neste antologi-serie etter suksessen de har gjort med American Horror Story.

Fargo har premiere 15. april på FX Networks.

 

Penny Dreadful

pennydreadfull_showtime

Showtime, kabel-tv kanalen bak serier som Dexter og Homeland, kommer med sitt svar på American Horror Story. Serien er visstnok et kostbart prosjekt, og vi er veldig nyskjerrig på serien grunnet både talentet foran og bak kamera, og det vi vet om plottet så langt. Serien er satt til London på 1800-tallet, og inneholder en haug av kjente litteræ monstre og andre karakterer som Dracula, Van Helsing og Frankenstein.

Serien fra James Bond-produsent John Logan blir også produsert i samarbeid med Sam Mendes (American Beauty), som sammen lagde Bond-filmen Skyfall. Dette er også en godt castet serie med navn som Eva Green (Casion Royale), Josh Hartnett, James Bond-skuespiller Timothy Dalton, Billie Piper (Dr. Who) og Helen McCrory (Skyfall) i noen av rollene.

Penny Dreadful har premiere 11. mai på Showtime i USA.

 

Klondike

klondike_discovery

Discovery Channel sin første manusbaserte miniserie Klondike på 3 avsnitt virker utifra det visuelle imponerende. Med en solid cast med navn som Richard Madden (Game of Thrones), Augustus Prew (The Borgias), Tim Roth, Sam Shepard, Abbie Cornish (Seven Psychopaths), Tim Blake Nelson og Ian Hart (Luck) på rollenlisten skader ikke. Serien, som er satt til gullrushet i Klondike på slutten av 1800-tallet, handler om vennene Bill Haskell (Madden) og Byron Epstein (Prew) som kommer over farene både i form av naturen og andre mennesker i deres jakt på rikdom.

Prison Break-skaper Paul Scheuring, som også skapte Zero Hour (ze clocks!), som seriens manusforfatter gjør at vi er forsiktige optimister. For er virkelig dette mannen til å stå på manuset til en miniserie om grådighet som et stort tema? Vi får vente å se.

Klondike har premiere 20. januar på amerikanske Discovery Channel. 

 

Believe

belive_NBC_girl

Fra Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men) og Mark Friedman kommer sci-fi dramaet Believe som er fokusert rundt en jente som i feile hender kan føre til katastrofale konsekvenser. Med ferske fjes som Johnny Sequoyah og Jake McLaughlin i hovedrollene har også tv-veteraner som Delroy Lindo og Kyle MacLachlan biroller i serien.

Vi er riktignok litt skeptisk for serien, spesielt etter den Cuarón-regisserte førsteepisoden til serien. Det har vært mye krangler i produksjonen, på grunn av uenigheter i produksjonen som har ført til ikke bare en, men to sjefsprodusenter har forlatt skuta. Med serier som The Event, Revolution, Persons Unknown, og My Own Worst Enemy har NBC hatt flere dårlige dramaserier enn bra dramaserier med sci-fi elementer de siste årene. Hvor vil Believe ende på? Vi er skeptiske, men håper på noe bra.

Believe har premiere 19. mars på NBC.

Silicon Valley

silicon-valley

Mannen bak filmer som Office Space, og serier som Beavis & Butt-Head og King of The Hill er klar for HBO. I Mike Judge sin første serie for HBO med navn som Alec Berg (SeinfeldCurb Your Enthusiasm) på manus får vi en komiserie satt til teknologi-mekkaet Silicon Valley. Serien har også en haug av morsomme skuespillere eller komikere i rollene som bjørnevennen T.J. MillerKumail Nanjiani (Franklin & Bash), Zach Woods (The Office), Josh Berner (Maron), Martin Starr (Freaks And Geeks) og Thomas Middleditch.

Silicon Valley virker som en kryssblanding av Entourage og Office Space, med fokus på hva som skjer når de som er mest egnet til suksess ender opp å være de som takler suksessen dårligst. Serien er sentrert rundt Richard (Middletich) som bor sammen med sine hacker-venner som ender opp med å skape noe som gjør at han mottar to store tilbud, og der starter problemene. Det er The Social Network, bare morsomt muligens.

Silicon Valley har premiere på HBO i april. Serien sendes på C More Series og slippes på HBO Nordic og C More Play her hjemme.

 

The Red Road

theredroad_fafa

Den andre egenproduksjonen fra amerikanske Sundance Channel, kanalen bak fjorårets kritikerroste nykommer Rectify virker lovende. Fokusert rundt en amerikansk sheriff. Etter en tragedie som involverer hans kone må han inngå en pakt med et kriminelt medlem av en indianerstamme. Martin Henderson og Jason Momoa (Game of Thrones) har hovedrollene i serien med skuespillere som Julianne Nicholson (Boardwalk Empire) og Tom Sizemore med i rollene.

Seriens første episode er skrevet av Aaron Guzikowski, manusforfatteren for filmen Prisoners med James Gray (We Own the Night, The Yards) på regien. Resten av serien vil bli produsert av Friday Night Lights-veteranen Bridget Carpenter og med som produsent er også Sarah Condon (Bored To Death). Vi har forhåpeninger til Sundance Channels neste serie både på grunn av skuespillerne og produsentene involvert i dette mørke krimdramaet som minner litt om Top of The Lake.

The Red Road har premiere 27. februar på Sundance Channel.

 

Welcome to Sweden

welcometosweden

Kan den første svensk-amerikanske komiserien fungere? Serien som kanskje norske tv-kanaler kan lære av er skapt og produsert av Amy (Parks And Recreation) og Greg Poehler for Svensk TV4. Det er en romantiske komedie om en amerikansk mann som finner kjærligheten i en svensk kvinne. Serien har en cast bestående av både svenske og amerikanske navn som Lena Olin og Patrick Duffy, med Greg Poehler som tidligere var advokat i seriens hovedrolle .

Ideen om en svensk engelsk-språklig serie er en potensiell banebrytende serie for skandinavisk TV. Med HBO og BBC-serien Family Tree i 2013 fikk vi en flott komedie om familiehistorie på kryss av kontinenter, kan Welcome To Sweden bli den romantiske utgaven av nettopp kryssing av kulturer på tv-skjermen? Spent er vi også på de mindre rollene som Aubrey Plaza, Will Ferrell og Amy Poehler har i serien.

Serien har premiere på svensk TV4 i vår, siktet for en premiere i februar.

 

Annet vi ser fram til i vår, men som vi er avventende til

 

Vi er ikke helt solgt av Turn, spesielt etter den litt middelmådige AMC-serien Low Winter Sun. Men kanskje serien satt til den amerikanske uavhengighetskrigen kan overraske. Vi får se nærmere senere på serien som har amerikansk premiere på AMC 6. april.

rake_FOX
Greg Kinnear i Rake. Foto: FOX

Amerikanske FOX er også klar med en amerikanske utgave av juridiske komidramaet Rake. Denne gangen med Greg Kinnear i hovedrollen som den høyt spesielle advokaten Keegan Deane. Uten tvil en god skuespiller, men med tanke på ting som gjorde den australske originale utgaven av Rake god kan være helt fraværende i utgaven fra FOX så er vi skeptisk til dette. Om serien  blir en suksess, ikke blir overrasket over serien kan bli hva House var for medisinske dramaer for advokatdramaer med en sær og unormal hovedkarakter. Men kanskje vil det bare være bedre å ta et gjensyn med Alan Shore & Co i Boston Legal? Den amerikanske utgaven av Rake har premiere 23. januar på amerikanske FOX.

NBC leker gjettelek når det er vi vil få se til Crossbones, det andre sjørøverdramaet i 2014, så for all del kan denne dukke opp også i sommer eller i høst. Luther-skaper Neil Cross står riktignok for manuset til serien med John Malkovich i hovedrollen som den profilerte piraten Blackbeard. Det er et lovende drama med David Slade (HannibalBreaking Bad) med på regi for førsteepisoden. Vi har riktignok sett lite av serien, og forhåpningen er basert på talentene bak serien.

gangrelated_cast_FOX
Gang Related. Foto: FOX

Gang Related ser litt ut som en B-film for TV om en elitegruppe som skal slå ned på farlige gjenger i Los Angeles. Serien består av en grei cast med navn som Terry O`Quinn, Sung Kang, Jay Harnandez og Cliff Curtis. Første episoden fikk en grei mottagelse i fjor, og sies å ha et godt potensial ifølge flere kritikere. Dette er potensielt god popcorn-underholdning som har premiere 20. mai på FOX i USA.

gomorrah_
Gomorrah. Foto: SKY Cinema

Basert på boka med samme navn fra Roberto Saviano kommer tv-serien Gomorrah. Serien vil med 12 episoder utvilstomt gi et rikere bilde av camorraen, den kriminelle organisasjonen som herjer og styrer regioner i Italia. Dette gjennom den unge manne Ciro, høyrehånden til organisasjonens gudfar, Pietro Savastano. Etter at spesielt franskmennene markerte seg i 2013 er kanskje dette året for italienerne? I mars vil Gomorrah være tilgjengelig på HBO Nordic med norske undertekster.

Vi kommer senere i år med 2 andre lister i 2014 for nye serier, men disse ikke før senere fordi vi velger å fokusere på perioder fremfor sporadisk posting av alle serier vi ser fram til i år. Dette fordi det er mange nye serier i år også, og fordi ikke alt har fått en ordentlig bekreftet på noe dato enda på alt. 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
22 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
foca9
foca9
6 år siden

Trodde jeg fulgte med, men her er det mye nytt å notere ned! Litt lang, men på en måte er jo det bare positivt (dog ikke for mine planer som sosialt liv, studier og søvn).

Stephen
6 år siden
Svar  foca9

Når vi varier det litt med mer enn bare de potensielle kvalitetseriene, men også andre vi ser fram til så ender det slik. Vi kommer uansett til å ta tempen på de fleste seriene. Så vi kommer ihvertfall til å gjøre en endelig avgjørelse på hva som virkelig er verdt å få med seg eller ei senere. Av disse så har vi bare sett Black Sails, snutter fra Fargo, Welcome To Sweden og hatt en titt på manuset til Silicon Valley. 🙂

Vidar Daatland
6 år siden
Svar  foca9

Sosialt liv? Studier? Søvn?

Oppskrytt. 🙂

Charlie
Charlie
6 år siden
Svar  foca9

Det var litt de samme tankene jeg satt igjen med.

Charlie
Charlie
6 år siden

Masse å glede seg til her 😀 Håper Penny Dreadful blir like bra som den ser ut som. Ser for meg at About a Boy blir vårens guilty pleasure for min del. Veldig spent på Poehler/TV4 samarbeid! Med Amy Poehler i prosjektet, kan det egentlig gå så veldig galt?

Stephen
6 år siden
Svar  Charlie

Anbefales å sjekke ut David Walton i Bent også, om du liker han. Veldig god kjemi mellom han og Amanda Peet der. Morsomt hvordan serien består av folk som har spilt barnemordere, gangstre, bankranere og militærfolk de siste årene i andre serier i helt harmløse roller i Bent (+ for anti-casting).

Eneste jeg egentlig er skeptisk til med Welcome To Sweden er Greg, men det virker lovende. Kommer noe om serien på nettsidene iløpet av uka.

Silje Monsen Solsvik
Silje Monsen Solsvik
6 år siden

Mange dramaserier som ser spennende ut her, om man bare hadde hatt mer tid ja. Er jo egentlig på jakt etter en ny komiserie så er litt spent på About a Boy. Er en veldig fin historie både i bok og film, så får se om de klarer å tilføre den noe nytt i amerikansk TV-serieutgave. Må nok bare sjekke ut Rake også. Har kun sett noen bilder fra den med Greg Kinnear, men bare det gjør det verdt å sjekke ut. Skuespilleren kan ihvertfall komikk.

Dr Manhattan
Dr Manhattan
6 år siden

Artig at Magdi fra Karpe Diem spiller i Gomorrah, da… 😉

Rolf Mikkel
Rolf Mikkel
6 år siden

blir nok black sails og the red road for meg, muligens Fargo

BobKåre
BobKåre
6 år siden

Klondike del 1 er allerede ute. Kommer serienytt til å «ta pulsen» på denne nye serien ?

Stephen
6 år siden
Svar  BobKåre

Regner med en anmeldelse iløpet av våren på miniserien ihvertfall om ikke ting blir for hektisk.

foca9
foca9
6 år siden

Trodde jeg fulgte med, men her er det mye nytt å notere ned! Litt lang, men på en måte er jo det bare positivt (dog ikke for mine planer om sosialt liv, studier og søvn).

Steffen Stø
6 år siden
Svar  foca9

Når vi varier det litt med mer enn bare de potensielle kvalitetseriene, men også andre vi ser fram til så ender det slik. Vi kommer uansett til å ta tempen på de fleste seriene. Så vi kommer ihvertfall til å gjøre en endelig avgjørelse på hva som virkelig er verdt å få med seg eller ei senere. Av disse så har vi bare sett Black Sails, snutter fra Fargo, Welcome To Sweden og hatt en titt på manuset til Silicon Valley. 🙂

Vidar Daatland
6 år siden
Svar  foca9

Sosialt liv? Studier? Søvn?

Oppskrytt. 🙂

Charlie
Charlie
6 år siden
Svar  foca9

Det var litt de samme tankene jeg satt igjen med.

Charlie
Charlie
6 år siden

Masse å glede seg til her 😀 Håper Penny Dreadful blir like bra som den ser ut som. Ser for meg at About a Boy blir vårens guilty pleasure for min del. Veldig spent på Poehler/TV4 samarbeid! Med Amy Poehler i prosjektet, kan det egentlig gå så veldig galt?

Steffen Stø
6 år siden
Svar  Charlie

Anbefales å sjekke ut David Walton i Bent også, om du liker han. Veldig god kjemi mellom han og Amanda Peet der. Morsomt hvordan serien består av folk som har spilt barnemordere, gangstre, bankranere og militærfolk de siste årene i andre serier i helt harmløse roller i Bent (+ for anti-casting).

Eneste jeg egentlig er skeptisk til med Welcome To Sweden er Greg, men det virker lovende. Kommer noe om serien på nettsidene iløpet av uka.

Silje Monsen Solsvik
Silje Monsen Solsvik
6 år siden

Mange dramaserier som ser spennende ut her, om man bare hadde hatt mer tid ja. Er jo egentlig på jakt etter en ny komiserie så er litt spent på About a Boy. Er en veldig fin historie både i bok og film, så får se om de klarer å tilføre den noe nytt i amerikansk TV-serieutgave. Må nok bare sjekke ut Rake også. Har kun sett noen bilder fra den med Greg Kinnear, men bare det gjør det verdt å sjekke ut. Skuespilleren kan ihvertfall komikk.

Dr Manhattan
Dr Manhattan
6 år siden

Artig at Magdi fra Karpe Diem spiller i Gomorrah, da… 😉

ImpMasterRace
ImpMasterRace
6 år siden

blir nok black sails og the red road for meg, muligens Fargo

BobKåre
BobKåre
6 år siden

Klondike del 1 er allerede ute. Kommer serienytt til å «ta pulsen» på denne nye serien ?

Steffen Stø
6 år siden
Svar  BobKåre

Regner med en anmeldelse iløpet av våren på miniserien ihvertfall om ikke ting blir for hektisk.