The Shield-skaper Shawn Ryan utvikler to nye dramaprosjekter for FOX og ABC

The Shield-skaperen Shawn Ryan vil igjen være et navn synonymt med den superhektiske tv-pilot tiden i USA i starten av neste år til våren. Denne våren vil han være aktuell med prosjekter både på FOX og ABC.

Ryan er en mann vi i Serienytt har holdt et øye til lenge. Mannen som i tillegg til The Shield skapte de kortvarige dramaseriene Last Resort og The Chicago Code var også med å produsere kortvarige kult-serien Terriers som er en serie vi har nevnt som en svært undervurdert serie tidligere.

Annonse

I det siste har Ryan virkelig kommet tilbake med prosjekter på tappene vi kunne gjerne sett på tv-skjermen med prosjekter på FX Networks og HBO. Men piloter er ingen sikker ting til serie, allikevel forsetter Ryan å være aktiv med nye prosjekter hvor han er med å skrive på alle prosjektene.

Denne måneden har ytterligere flere prosjektet fra serieskaperen blitt satt i utvikling. Dette etter at han ikke var så heldig med Beverly Hills Cop-piloten som var en av vårens største snakkiser på tv-pilot fronten. CBS valgte heller å plukke opp dramaprosjektene Hostages, Josh Holloway-comeback Intelligence og Reckless til serier.

Vi samler opp hva Ryan driver med for tiden…

Les også: Pilotprossesen – veien fra idë til tv-serie

Denne uka ble periodedrama-prosjektet satt til Hawaii på 50-tallet fra Ryan og Shameless-produsenten Davey Holmes satt til utvikling hos FOX. Prosjektet er bestilt med en «penalty» (en slags straffebot som gjør at FOX betaler en hvis sum hvis piloten ikke går til produksjon og blir vist på tv), noe som allikevel er ganske vanlig med prosjekter før november-måned.

fred-ludekens-waikiki-beach-honolulu-hawaii-c-1950s_i-G-62-6226-FN73100Z__131016233215-275x206Prosjektet på FOX har allerede også funnet seg en regissør med Fast & Furious-regissør Justin Lin allerede om bord til å regissere piloten som er satt til Hawaii i 1957, to år før den amerikanske øystaten ble stat nummer 50 i USA. Prosjektet dreier som om turismen og veien til at Hawaii som en amerikansk stat var på vei til å gjøre noen få menn veldig rike. Når en bror av en liten svindler på øya blir drept velger svindleren å gå til krig mot den mest mektige mannen på øya.

Tidligere denne måneden ønsket også Disney-eide ABC at Ryan og Last Resort-medskaper Karl Gajdusek skulle utvikle prosjektet Freedom hos dem etter en budrunde med flere andre aktører.  Gajdusek som var med å skrive Tom Cruise-filmen Oblivion fikk også nylig sci-fi prosjektet  The Spark plukket opp til utvikling hos HBO.

Freedom er sentrert rundt en rekke smarte, genial og frittenkende studenter innen høyere utdanning som skaper «Freedom», det nye middelet å slå tilbake mot myndighetene og bedriftsmarkedet som er modellert etter gruppe som Anonymous eller Wikileaks som dominerer oppmerksomheten i media.

Freedom har i likhet med FOX-prosjektet fått en «penalty», men den er betraktelig større på ABC-prosjektet enn FOX.

Miniserie på FX Networks og drama på HBO i utvikling fra Ryan

Ryan er allikevel ikke ute etter å bare jobbe for de store amerikanske nettverkskanalene. Serieskaperen er også aktiv med prosjekter på kabel-tv gigantene HBO og FX Networks også som nevnt.

Tidligere i år annonsert FX at de utvidet seg til fokus med originalt innhold på 3 FX-kanaler. Med dette ble miniserien Fargo første miniserien fra kabel-tv kanalen, etterfulgt av en serie basert på Tungtvannsaksjonen denne uka.

På grunn av hoppet inn i miniserier utvikler kanalen også en amerikansk nyinnspilling av britiske krimdramaet Mad Dogs med Ryan om bord som utvikler av prosjektet med den originale serieskaperen Cris Cole. Miniserien basert på den britiske serien med samme navn fra Cole følger serien en gjenforening mellom en gruppe menn i 40-årene som drar til Belize for å besøke en gammel venn idet ting tar en drastisk endring. Serien blir her hjemme sendt på FOX Crime (som nå heter FOX Norge), og sender sine to siste episoder i år på Sky Atlantic.

http://www.youtube.com/watch?v=qae7R6ct80Q

 

HBO-LogoRyan har også på HBO et drama med den foreløpige tittelen Badlands under utvikling. Prosjektet er sentrert rundt en by der gruvearbeidet er byens største inntekt i en by fylt med folk fra arbeiderklassen. Dramaprosjektet sies å utforske problemer, familien, kjærligheten i det ikke alt går på skinner i den amerikanske byen Tar River i Wyoming. Med å skrive manuset med Ryan er Rolin Jones (Friday Night Lights). Prosjektet er skapt av Ryan med Ron Fitzgerald (Weeds, Last Resort) som er sjefsproudsent for prosjektet som ble satt i utvikling i slutten av 2012 på HBO.

 

 

Ikke nok med det hadde Ryan også på toppen av Last Resort og Beverly Hills Cop også hatt et prosjekt i utvikling på TNT, moderkanalen til serier som Falling Skies, The Closer og kommende Mob City. Prosjektet ser allikevel nå ut til å være dødt, spesielt med Ryan`s fokus satt på andre prosjekter hovedsakelig.

Mens vi venter på hva som blir neste serie ut fra Shawn Ryan er det trolig at en av de 4 forsatt i utvikling som kan bli neste serie ut fra serieskaperen.

 

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter