Foto: Netflix

I dag gjøres hele den fjerde sesong av Arrested Development tilgjengelig eksklusivt på Netflix. Jeg satte meg ned med Michael Cera og Alia Shawkat, som spiller henholdsvis George-Michael og  Meaby i den kritikerroste komiserien.

Les også: Vårt intervju med David Cross og Tony Hale fra Arrested Development

Michael Cera har uten tvil hatt den største karrieren ved siden av Jason Bateman fra Arrested Development etter serien tok slutt i 2007 med filmer som Superbad, JunoScott Pilgrim vs. The World og Nick & Norah’s Infinite Playlist.

Nå returnerer han i den fjerde sesongen av komiserien som George-Michael. Med er Alia Shawkat som spiller kuninen til George-Michael, Meaby som til sammen utgjør en av de rareste, om ikke verdens rareste kusineforhold på tv-skjermen.

Annonse

Jeg tok en prat med i Stockholm forrige uke om den kommende fjerde sesongen som slippes i dag.

(OBS! Jeg glemte å spørre om Ann)

 

alia
Alia Shawkat. Foto: Serienytt.no

Michael: Det var bra. Så rart og overveldende på en måte. Vi hadde møtt hverandre alle sammen tidligere på New Yorker-festivalen, og det var virkelig merkelig, men å se alle i karakterene og jobbe med alle var virkelig rart. Det var noe jeeg ikke helt var sikker på hvordan jeg skulle ta det.
Alia: Det var spennende, fordi du får sjelden sjansen til å gjøre noe sånt som det. Så jeg tror vi alle var berørt over at folk fremdeles ville se mer av hva vi gjorde.

Med de nye episodene på Netflix, var det mer ting dere fikk muligheten til å gjøre som dere ikke fikk på FOX? For eksempel dra ting litt mer vulgært enn de første 3 sesongene? 

Michael: Ja, enkelte ting. Ingenting for ekstremt, men ting som at enkelte episoder ikke trenger å være en hvis lengde. Vanlig tv må ha sine reklamepauser og lengde for hver enkelte episoder. Også historien som skal fortelles kan tilnærmes på en annerledes måte når seerne kan se det i sin egen fart, og se det på en veldig utviklet måte. Jeg tror hovedsakelig at det var trygt å anta at seerne som vil se dette gir det sin fulle oppmerksomhet, fordi de er fans av serien. Så med det kan du skrive en historie på en annen måte enn vanlig tv.
Alia: Ja, det endrer formatet. Og det er en bedre vib på Arrested Devlopment-settet med Netflix. Når Ted Sarandos [Netflix sin innholdssjef] kom på settet var det annerledes enn FOX. Han var så vennlig, spennende og å lo når vi spilte inn. Det føltes mer som du var en del av teamet enn det helt motsatte.

Kan flyttingen til Netflix gjøre at serien denne sesongen har en høyere kvalitet enn hos FOX?

Michael: På noe måte klarte Mitch [serieskpaer Mitch Hurwitz] alltid å gjøre det han ville gjøre, men hos FOX hadde han mye flere folk han måtte forklare ting for og krangle med. Jeg vet ikke forholdet med kanalen var,  men jeg vet det var mer utfordrende , denne gangen med sesong 4 så fikk vi ingenting annet enn støtte. Det gjør en forskjell.
Alia: Formatet vil også gjøre det mer interessant, ikke at det ikke var det første gangen, men dette blir noe som ikke har et press over seg kan man si. Det er bra å ikke gjøre mye av det samme, og formatet er en forandring. Så formatet en ny utfordring, men også på den måten han skriver, det er ikke som en gammel klassiker som bringer tilbake alle de spøkene fra 60 og 70-tallet. Det er mye nytt som er fantastisk og morsomt.

Om gjesteskuespillerne denne sesongen. Både de nye og de som er tilbake, hvem likte dere best å jobbe med? Var det noen som sto litt fram hos dere? 

Alia: Jeg tror Henry Winkler, han er veldig søt. Hans karakter er veldig annerledes fra hvordan han er i virkeligheten. Det er som å se han plutselig bli denne mumlende karakteren.
Michael: Jeg fikk gjøre scener med disse to tvillingene, som var herlige [disse dukker opp første episode]. De hadde noen morsomme øyeblikk i serien, men jeg klarer ikke å huske navnene deres.

Ingen av dere som jobbet med John Slattery eller Terry Crews?

Michael: Nei.
Alia: Jeg jobbet med Crews litt, han var virkelig morsom og han er en flott energi rundt seg. Karakteren han spiller er så perfekt, så morsom og god.
Michael: Er han din favorittskuespiller som sistenavnet er Crews, og navnet starter med T?
Alia: Haha ja, garantert ja.

Mer om de returnerende gjesteskuespillerne, ser vi Franklin tilbake denne sesongen? 

Michael: Jeg vet ikke.
Alia: Nei.
Michael: Han ble vasket ut.
Alia: Ja, han ble vasket ut, men vi har flere morsomme leker.
Michael: Det er dokker med denne sesongen allikevel, bare ikke Franklin.

michael
Michael Cera. Foto: Serienytt.no

Hva med Jeff Garlin, er han tilbake i Maeby sin historie?

Alia: Han er tilbake.
Michael: Tilbake, og bedre enn noensinne. Tilbake i business.

Hvordan var det å jobbe med en struts denne sesongen? Dere fikk besøk av den på premieren i L.A. også så jeg.  

Alia: Det var merkelig, begge gangene. Jeg var veldig  nervøs på settet siden den var så stor. Den var oppvoskt i fangenskap, så det var mer beroligende å være nær den.
Michael: Inntil de freaker ut.
Alia: Inntil de legger egg.
Michael: Til instinktene deres kicker inn.
Alia: Haha, dyreinstinktene deres de. Jeg husker det var merkelig, men de var greie. Men et hver dyr på settet vil du ha noe ut av, hvis du kan det. Eksempelvis som en romantisk interesse.
Michael: Haha, neat.
Alia: Haha, men de var brukt i en morsom kontekst.
Michael: Jeg hadde en eks-kjæreste som var en strutse-jokey, hun falt av en og brakk armen sin, det er en sann historie. Jeg fortalte deg det, Alia? Jody het hun.

Siden sist vi så George-Michael og Maeby har det gått en lang tid. Har de forandret seg på noe måte? 

Michael: Ja, de er begge to i forskjellige plasser. Med hver karakter i serien så ser du mer eller mindre hvordan de siste 6 årene har gjort med dem. Også oppsumeres det og vi ser hva de har gått igjennom før vi møter dem nå. Så ja, det er en del ting som har skjedd med karakteren.

Med en noe eldre George-Michael, endret du måten du spilte karakteren på Michael? 

Michael: Nei. Du vet, du bare spiller hver scene. Det er ikke noe nøkkel til å spille karakteren, tror jeg. Det er alt i skriveprosessen, egentlig.

Er selve karakterene endret på noe måte? 

Alia: På noen måter har de fremdeles de samme problemene, så de har ikke endret sånn. Men med Meaby så har hun hele tiden vært et barn som opptrådde seg som voksen. Nå er hun mer en voksen som opptrer seg som et barn. Ting fungerer ikke like bra som de pleide å gjøre når hun var yngre. Men George-Michael og Maeby har noen morsomme historier sammen som utfordrer vennskapet deres noe.

Arrested-Development-1908409 (1)
Michael Cera i sesong 4 av Arrested Development. Foto: Netflix

Kan du avsløre hvorfor George-Michael plutselig har Gob sin segway, Michael?

Michael: Det er bare for en spøk. Men hovedsakelig er det fordi han begynner å bli Gob.

Er det noen spesielle scenener dere har denne sesongen som dere kan nevne? Kanskje noe som et høydepunkt?

Michael: Ja, det er mange høydepunkter, men det er noen få ting som blåste hodet mitt.
Alia: Vi gleder oss til å se det, siden vi har ikke sett noe annet enn 2 episoder så langt.

George-Michael har to episoder og Meaby har en episode, men allikevel dukker dere opp i andre episoder. Tror dere fans vil reagere annerledes til disse episodene?

Michael: Ja, det er garantert en forandring, men den viktigste historien og interaksjonene skjer mellom karakterene. Alle dukker opp i andre episoder enn sine egne.
Alia: Jeg har 1, mens Michael har 2 er vi fremdeles i andre episoder.
Michael: Hva er et tall? Det er det vi beviste med serien første gang den levde.
Alia: Ja hva er tall? Vi er tilbake om 7 eller mer år.
Michael: Mindre er mer.

Michael, siden du er en av forfatterne under den nye sesongen, må jeg spørre. En av mine favorittscener med Buster i de andre sesongene er en liten scene hvor han nevner tv-serien Alias nesten litt tilfeldig. Er det noe referanser til filmer og tv-serier i den nye sesongen? 

Michael: Jeg elsker det når fans husker mer enn oss. Ja, jeg tror det er noen. Det er en spøk rundt tv-serien The New Normal [Serien ble tilfeldigvis kansellert dagen etter].
Alia: Virkelig?
Michael: Men det er på en måte bare halvveis-relatert til tv-serien.

Ingen Glee-spøker altså?

Michae: Nei.
Alia: Det er også falske filmtitler igjen.
Michael: Jeg kan ikke komme på flere, men det er en Andy Griffith som aldri blir gammelt.

Michael, kortfilmen din kom ut forrige måned, har du planer om å regissere flere filmer? 

Michael: Det var på en måte på grunn av denne websiden jeg involvert i [Fuse]. Og jeg planlegger å gjøre noe mer der. Det er ikke bare komedie, vi kan gjøre hva vi vil og fyren  bak det er kjempeflott og er veldig åpen for ting. Det bra at jeg kan få venner til å gjøre ting for Fuse.

Ikke planer om å gjøre små Arrested Development-reunions i noe på Fuse?

Michael: Jeg vet ikke helt.
Alia: Michael nekter å jobbe med meg utenfor Arrested Development.
Michael: Haha, dette er også ukomfortabelt.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer