26. mai gjøres hele den fjerde sesong av Arrested Development tilgjengelig eksklusivt på Netflix. Vi satt oss ned med David Cross og Tony Hale, som spiller henholdsvis Tobias og Buster i den kritikerroste komiserien.

I årene etter Arrested Development gikk av lufta etter 3 sesonger har både Hale og Cross dukket opp i flere serier.

Hale er i dag en fast del av ensemblet til HBO-komedien Veep, og har gjestespilt i flere episoder av Chuck og Human Target.

Cross har på sin side spilt med Arrested Development-kollegaen Will Arnett i komiseriene The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret og kortvarige Running Wilde.

Vi fikk anledning til å ta en prat med de to Hale og Cross en regnfull dag i Stockholm i forrige uke. I likhet med de 3 første sesongene av Arrested Development dukker Hale og Cross opp som Buster Bluth og Tobias Fünke i den fjerde sesongen den kritikerroste komiserien.

Annonse

Hvordan var det å møte hverandre på settet igjen etter så mange år?

Tony: Det var veldig surrealistisk å møte hverandre igjen, veldig spennende. For så lenge hørte vi rykter om at det skjedde. Men å se det bli en realitet var en ganske kul dag, og nå skal David gå i sirkler.

Beklager, dette bare skjer hver andre time med David og han stopper akkurat nå.

[David fortsatte å gå rundt i rommet flere ganger, mens jeg snakket med Tony].

Tror du flyttingen til Netflix fra FOX vil føre til mer kvalitet?

Tony: Jeg tror det er veldig annerledes, men også det samme med mange elementer og spøkene du har savnet siden sist. Men hver episode er basert rundt en karakter, så du hører hvor karakterene har vært og til tider samles vi alle. Det er biter av meg [Buster] i andre episoder enn mine, det er veldig annerledes, men så er det bra med Netflix at du kan se en ny episode rett etterpå.

Har Buster og Tobias noen spesielle scener sammen denne sesongen?

Tony: Vi har en scene sammen.

David: Ja, jepp 1 scene sammen.

Tony: Eller mer to siden vi er i en gruppescene sammen med andre.

David: Ja, men en hvor vi har interaksjoner sammen.

Tony: Vi hadde ikke akkurat mange scener sammen i de forrige sesongene.

David: Tobias, men også Buster på en måte var alltid noe vekke fra gruppen. Han hadde ikke mye scener med Buster. Der må jeg ta en ny runde [David tok nye runder rundt rommet].

Tony: Denne gangen løper han kanskje færre runder rundt rommet. J

eg husker en  scene fra de tidligere sesongene hvor Tobias og Buster er i en bar sammen, er det noe i den duren i sesong 4?

Tony: Det kan vi ikke si. Men det er flott å drive intervjuer med fans som deg, fordi jeg husker ikke alt fra tidligere sesonger som den scenen du nevner nå som kommer tilbake til meg.

Har dere gått tilbake å sett noe særlig på de tidligere sesongene etter dere fikk vite at alt var klart for en fjerde sesong? 

David: Vi har ikke sett så mye av serien siden vi gjorde dvd-kommentarene tilbake i 2005-2006-ish, så nei Steffen.

Tony: Jeg husker ikke engang at jeg gjorde de kommentarene.

David: Uansett så har fleste av oss ikke sett episodene siden det, siden vi så dem hele tiden tilbake da. Så ting er litt hazy på det.

Tony: Men det er noe som er morsomt med å snakke om showet, så jeg glemmer scener som den du nevnte nettopp.

Hvor mye har Tobias og Buster endret seg siden vi så dem sist?

Tony: Jeg vil ikke si at det er mørkere, men situasjonen er fremdeles like ekstrem. Og jeg tror vi trolig har blitt verre på grunn av tiden har gått.

[I dette øyeblikket starter David Cross å gå rundt rommet på nytt, og vi lar heller lyden på denne videoen forklare hvordan intervjuet pågikk det neste minuttet]

Litt mer om det at dere møtet igjen på settet igjen etter så mange år. Hvordan var kjemien? Bedre eller dårligere?

Tony: Et år før vi startet filmingen av sesong 4 så møtte vi alle hverandre sammen på New Yorker-festivalen, for første gang siden vi spilte inn serien.

David: Var det siste gang, eller mer den første gang vi hadde sett hverandre [siden serien]?

Tony: Vi har sett hverandre individuelt, men ikke som en gruppe med oss alle sammen.

David: Åh, riktig riktig, men flere av oss har hatt vennskapet gående over årene.

Tony: David har nettopp gjenforent våres kjennskap.

David: Ja, vi trenge å gå til rådgivning for det.

Tony: Vi gjorde det, vi gikk til ekteskaps-rådgiving.

David: Ja. Men jeg så de andre over årene, spesielt Will, Jason, Michael, og Alia en del. Men siden New Yorker-festivalen har vi sett hverandre flere ganger.

Tony: Det var veldig kult å ikke bare være sammen igjen, men også kult å se alle tilbake i Penthouse-leiligheten til Lucille.

David: Det var et virkelig kult øyeblikk å være i karakterene igjen, i samme klær som karakterene, og i leiligheten til Lucille lik som sist gang å se alle de andre fantastiske kollegene våres sammen. Det var kult å se alle snakke sammen som karakterene, ikke bare som oss selv.

Tony: Det var spesielt ja.

David: Hvem får den sjansen 7 år etterpå?

Kan du fortelle meg hvorfor kroken til Buster er litt annerledes denne sesongen? Litt blinget ut.

Tony: Ja, det er litt blinga ut som vil bli…

David: [Med hviske-stemme] ikke avslør for mye nå.

Tony: Åja.

David: Buster blir en rapper, med en parykk.

Om gjesteskuespillerne denne sesongen, noen av de nye eller gamle dere virkelig likte å jobbe med mer enn andre? Eller lærte noe av?

Tony: Så og si alle kom tilbake fra de tidligere sesongene.

David: Ja, mesteparten er tilbake fra de tidligere sesongene. Det var også noen som ikke ble med i de nye episodene fordi det ikke var noe for historiens skyld å ha dem med videre, enn personlige grunner til at de ikke kunne dukke opp. For meg var jeg veldig imponert over hvor bra alle var. Carl Weathers latterliggjør seg selv på serien, og det er så awsome å se. James Lipton, som jeg ikke har noe respekt for hans show eller hva han gjør er virkelig god denne sesongen. Han gjør perfekte komiske prestasjoner i sesong 4.

Tony: Selvfølgelig er Liza Minnelli tilbake, som er fantastisk.

David: Vel, hun er tilbake så mye som hun kan være tilbake.

Vertigo-sykdommen kommer tilbake også med Liza Minnelli sin karakter?

Tony: Ja, Vertigoen hennes er absolutt tilbake. Hvem flere, hm…

David: Jeg vet ikke om dere i Norge eller Sverige kjenner til han, men det var en fyr som jeg kunne navnet til men ikke viste noe om. Men det er en fyr i Tobias-episodene som heter Tommy Tune som i statene er en ikonisk Broadway-performer. Dette var en fyr som alle rundt meg som er kjent med Broadway-shows ble imponert over at jeg hadde jobbet med.

Tony: Han har også spilt sammen med Liza flere ganger på Broadway tror jeg.

David: Virkelig?

Tony: Jeg er sikker på at de har det.

David: Du vet at de spiller bror og søster i serien [Arrested Development]?

Tony: Ja.

David: Jeg husker ikke navnet hans, men jeg og han har flere scener sammen. Dette var hans første skuespiller-jobb på 28år utenfor Broadway. Det var vanskelig nok for oss å komme oss på settet, men for folk som ikke vet hva som skjer som blir kastet rett i ilden er det enda vanskeligere. Og utfordrende og skremmende. Tommy var litt forvirret, men han var herlig. Vi hadde en hel scene hvor vi improviserte, hvor han synger og jeg prøver å synge med.

Tony: Han er også veldig høy.

David: Han er høy ja, og ser virkelig bra ut for å være nesten 80 år. Så Tommy Tune var virkelig imponerende å jobbe med. Hvem andre er tilbake?

Tony: Henry Winkler  er tilbake også, selv om han føles nesten ut som en fast del av serien. Snakk om perfekt komisk timing, den mannen kan sine saker.

Tony, har du noen scener med Ben Stiller igjen denne sesongen? At skuespillere som Ben Stiller også returnerer må si noe om hvordan ikke bare dere i hovedrollene elsker serien, men også de andre?

Tony: Hmm..

David: Gob [Will Arnett] har det bare denne sesongen. Men Mae Withman er tilbake som Ann Egg, hun er fantastisk.

Tony: Uansett så er cirka alle sammen tilbake, og det viser litt at alle liker Mitch [serieskaper Mitch Hurwitz] sitt arbeid. Judy Greer er eksempelvis også tilbake. For en skuespiller så er overraskelse-elementet noe av det beste med jobben, noen kommer opp til deg å sier plutselig at dette skal skje og du har ingen aning om det. Enhver skuespiller ønsker å gjøre noe sånt, så alle sa ja til det hele tiden under produksjonen av denne kommende sesongen.

Jeg ser det, spesielt når serien gjør så mye bra med alt fra de små karakterene til de større.

Tony: Ja, vi har også Ed Begley Jr. tilbake også. 

Tony, kan du forklare hvordan det var å gjøre den røykescenen med Jessica Walters (Lucille) som ble sluppet ut på nettet nylig? Var det vanskelig å gjøre? 

Tony: Ånei, det var awesome.

David: Virkelig?

Tony: Det var fantastisk.

David: Det ser ut som noe av de mest ufantastiske tingen å gjøre.

Tony: Det var så morro, fordi vi bare gjorde det en gang. Og Jessica tente sigaretten, og Mitch sa at det som skjer er at du må inhalere røyken hennes. Det føltes ut som å gjøre et stort teater-stykke med Jessica.

David: Jeg pisset nesten på meg første gang jeg så det der.

Tony: Det var så morsomt å gjøre det. Det er litt hva som er kult med Mitch er at før du gjør noe så hvisker han litt ideer i øret ditt, så han gir deg disse verktøyene før du går inn for å gjøre det som er virkelig kult. Jeg husker at han sa at jeg skulle bare mumle en tilfeldig historie, og bare så inhalere røyken. Det var morsomt, og jeg fikk trolig et astma-anfall etter det.

Har du telt hvor mange ganger Buster sier Hey Brother denne sesongen?

Tony: Haha.

David: Virkelig, hvor mange ganger sier du det?

Tony: Jeg vet ikke, det kommer opp helt klart i flere forskjellige former.

Er dere noen av de andre skuespillerne dere skulle ønske dere hadde flere scener med? Eller ha scener med av de dere ikke hadde denne sesongen?

Tony: Vi elsker å jobbe sammen, men jeg blir glad over sjansen til hva som skjer videre med denne serien. Jeg elsker tanken på å gjøre mer ting med David.

David: Ahhh..

Tony: Men siden tidsplanene våres er så fulle så skulle jeg ønsket å ha mer med de andre uten tvil.

Gratulerer forresten med at Veep ble fornyet. 

Tony: Takk for det, Gary lever fremdeles så gled deg til mer av meg på serien.

Vi må heller ikke glemme bursdagen til Amber, kona til David som jeg har vært en fan av siden The Unusuals.

(Amber Tamblyn som også var til stede kjent for serier som House og Joan of Arcadia, og er som nevnt gift med David Cross)

David: Ja, kona mi ble nettopp fornyet wohoo. Det er bursdagen hennes ja. Internetttet!

Tony: Gratulerer Amber.

David: Før du går Steffen, kan du være så snill å forklare hva disse bærene er for noe? D

et er tyttebær som vi kaller dem i Norge. David: Tittybar? Haha, beste navnet noensinne.

davidcrosssteffentonyhale
Tony Hale, Steffen Andre Jensen Stø og David Cross. Foto: Serienytt.no

Arrested Development sin fjerde sesong slippes i sin helhet den 26. mai bare på Netflix. Forvent også å se et intervju med Michael Cera (George-Michael) og Alia Shawkat (Maeby) snart her på Serienytt opp mot slippdatoen.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
6 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Christian
Christian
7 år siden

Herlig!

Renate
Renate
7 år siden

David Cross-greiene skulle vært filma. Ser for meg han med en blond parykk etter det lydklippet. Gleder mg til andre intervjuet.

Prient Mahes
Prient Mahes
7 år siden

Gratulerer, herlig intervju!

Christian
Christian
7 år siden

Herlig!

Renate
Renate
7 år siden

David Cross-greiene skulle vært filma. Ser for meg han med en blond parykk etter det lydklippet. Gleder mg til andre intervjuet.

Prient Mahes
Prient Mahes
7 år siden

Gratulerer, herlig intervju!