FX Networks med grønt lys for amerikanske utgaven av Broen

Foto: FX Networks

FX Networks, som var først ute med å sette i gang en remake av Broen, har i dag kunngjort at de går videre med sin amerikanske versjon.

Annonse

Kanalen har i dag plukket opp den amerikanske utgaven av Broen, som får navnet The Bridge. Serien har Demián Bichir og Diane Kruger i hovedrollene og det er bestilt en første sesong på totalt 13 episoder. Med dette har FX Networks  nådd sitt mål om å få minst to nye dramaserier på lufta i 2013, den andre er The Americans.

the-bridge
Foto: FX Networks

Den amerikanske utgaven skal følge to etterforskere fra USA og Mexico som ender opp med å samarbeide etter at det blir funnet et lik på en bro som knytter El Paso, USA og Juarez, Mexico. De ender opp med å finne ut at en seriemorder opererer på begge sidene av grensen mellom de to landene.

Den amerikanske etterforskeren er Sonya North (Kruger) som beskrives som trasig etterforsker som mangler både takt, varme og empati. Mens den meksikanske etterforskeren er Marco Ruiz (Bichir) som må samarbeid med Sonya. Ruiz beskrives som en familiemann, og en av de siste gode mennene i en meksikansk politistyrke som er like korrupt som den er apatisk.

Med i serien er også Top of The Lake-skuespilleren Thomas Wright som Steven Linder, som jobber på et mottak for lokale kvinner, men leder en mystisk dobbeltliv. Monk-skuespilleren Ted Levine spiller Sonya sin løytnant og en veteran innen politiet. Annabeth Gish  (X-Files og Brotherhood) spiller en rik kvinne som plutselig blir enke når hennes eldre ektemann får et hjerteinfarkt på den meksikanske siden av grensen.

Emily Rios (Breaking Bad), Matthew Lillard, Duane Whitaker (Pulp Fiction) og Oscar-nominerte Catalina Sandino Moreno (Maria Full of Grace) er også med i piloten til serien.

Serien er utviklet av Cold Case og Homeland-produsenten Meredith Stiem, som vil være ansvarlig for prosjektet. Av Homeland har hun skrevet to av seriens beste episoder til nå, «The Weekend» og «New Car Smell». Serien blir også produsert av Undercovers/Cold Case-produsenten Elwood Reid. Den meksikanske filmskaperen Gerardo Naranjo, kjent for filmen Miss Balas om skildret den meksikanske narko-krigen, vil regisserte piloten av The Bridge.

Les også: Clémence Poésy og Stephen Dillane får hovedrollene i The Tunnel

Dette er ikke den eneste remaken av Broen vi vil se i 2013. Det britisk-fransk utgave av serien, The Tunnel ble tidligere i år bestilt til serie med en 10-episoders første sesong hvor Stephen Dillane (Game of Thrones/John Adams) og Clémence Poésy (Harry Potter) har hovedrollene.

The Bridge vil ha premiere på FX Networks i år. Produksjonen på de 12 resterende episodene starter i april, og vil ha premiere på kanalen i juli.

 

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom