Last Resort og 666 Park Avenue kansellert, Nashville og Chicago Fire med full sesong

Del nyheten

ABC har avgjort skjebnen til tre av sine nye dramaserier denne uken og hvor to av dem trakk korte strå. NBC derimot er i fyr og flamme over Chicago Fire.

Last Resort -ubåten er sunket

ABC har omsider tatt en beslutning vedrørende Last Resort. Ubåten Colorado vil ende sin reise etter kun 13 episoder. ABC opplyser at de har til hensikt å sende alle 13 episodene. Det ble for noen uker siden bestilt to ekstra episodemanus, men disse vil ikke bli spilt inn.

Beslutningen om å kansellere serien kommer ikke som noen overraskelse, ettersom Last Resort ikke har klart å etablere seg på et tilfredsstillende nivå med hensyn til seertall og demorating. Serien har fått gode mottagelser fra kritikere og undertegnede lot seg også begeistre av pilotepisoden, men dette er altså ikke nok til at ABC ønsker å satse videre.

Ved kanselleringer så går gjerne spekulasjonene om hva som gikk galt. I dette tilfellet så er det ikke nødvendigvis kvaliteten på serien som var det største problemet. Men det er ingen hemmelighet at ABC virkelig satset utenfor sin vanlige oppskrift med denne serien. Vanligvis satser de på serier rettet mot en mer kvinnelig målgruppe (eks. Grey’s Anatomy, Private Practice, Revenge, Castle, Once Upon A Time m.fl).

Mange har også kritisert sendedag og – tid. I USA vises den torsdager kl 20.00. Torsdag er en stor seriedag og konkurransen er stor. I etableringen av nye serier er det også vanlig å la de få en såkalt «lead-in» av en etablert serie med mange seere i håp om at disse blir på kanalen og får med seg nykommeren også. ABC valgte derimot å sende Last Resort før Grey’s Anatomy og ikke omvendt. Deres argumentasjon var at målgruppen for de to seriene er så ulike at det ikke ville spilt noen rolle. Personlig er jeg ikke så sikker på om dette stemmer helt.

I Norge kan Last Resort ses på TV3. Første episode ble vist torsdag 15.november og i skrivende stund ligger den også tilgjengelig på Viaplay.

666 Park Avenue stenger dørene

Også 666 Park Avenue med navn som Terry O’Quinn, Vanessa Williams, Dave Anabell m.fl på rollelisten kan begynne å se seg om etter nye utfordringer. Også denne serien har slitt med å holde på seerne. Den har blitt sendt på søndager som også er en sterk seriedag. Forrige uke oppnådde serien bare 4 millioner seere og 1.3 i demorating, noe som ABC helt klart ikke har vært fornøyd med.
Også 666 Park Avenue fikk en bestilling på to ekstra episodemanus utover de første 13 episodene. I likhet med Last Resort så vil ikke disse to spilles inn.

 

Nashville og Chicago Fire med full sesong

Giddy’up cowboy! Country-dramaet Nashville med Connie Britton og Hayden Panetierre i spissen som rivaliserende country-divaer har fått full tillitt av ABC.
Serien har hatt økning i seer- og ratingtall den siste tiden. Forrige uke havnet den på 6 millioner seere og 2.0 i demorating.
I Norge har TV3 rettighetene til Nashville. Den vil få premiere 4.desember.

 

NBC er tydeligvis i fyr og flamme over sin nye brannmann-serie Chicago Fire. Den har fått full sesong. I følge pressemelding fra NBC så har serien hatt et gjennomsnitt på 2.4 i demorating og 8 millioner seere pr episode.
I rollene finner vi blant annet Taylor Kinney, Eamonn Walker, Monica Raymund m.fl.
Annonse