Clark Gregg til tv-piloten S.H.I.E.L.D. for ABC

Foto: Marvel/Disney

Agent Coulson, spilt av Clark Gregg i Thor, Avengers og Iron Man-filmene, er nå klar til ABC-piloten S.H.I.E.L.D. Med dette vil Gregg ha hovedrolle i pilotprosjektet. 

Annonse

Clark Gregg returnerer som Agent Phil Coulson, som vi ble introdusert til i den første Iron Man-filmen fra 2008. Dette gjør han i ABC tv-piloten S.H.I.E.L.D. Det ble Annonsert av produsent Joss Whedon på New York Comic-Con lørdag.

Les også: Buffy og Firefly-skaper Joss Whedon får grønt lys for S.H.I.E.L.D.-pilot

Piloten vil gjenopplive Coulson som tilsynelatende døde under blockbusteren The Avengers. Karakteren dukket også opp i de to første Iron Man-filmene og Thor.

S.H.I.E.L.D er en tegneserie skapt av Jack Kirby, og omhandler en hemmelig militær agentvirksomhet som ofte jobber mot overnaturlige trussler. Organisasjonens fulle navn er Strategic Hazard Intervention Espionage Logistic Directorate (i filmuniverset står forkortelsen for Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division).

Coulson er en agent i  S.H.I.E.L.D. som overser mye av divisjonens operasjoner i felten. Det er antatt at karakteren vil lede en gruppe nye karakterer Marvel tidligere har røpet flere detaljer om i pilotprosjektet.

  • Skye: En veldig Whedon-lignende karakter. Skye blir beskrevet som sprudlende og tullete, men også varm, skarp og vittig. Hun er i slutten av 20-årene, og kan gjøre mer enn å passe på seg selv i enhver situasjon.
  • Agent Grant Ward: En barsk, og anti-sosial mann i tidlig 30-årene som er god i jobben sin, men ikke så godt i selskap med sine kolleger. Ward er moralsk sterk og er ikke uten sin sjarm.
  • Agent Althea Rice (også kjent som The Cavalry): En sterk og stille kvinne i slutten av 30-årene som fremdeles er skadet etter å ha vært i strid. Hun er både en utmerket pilot, og gruppas våpen-ekspert.
  • Agent Leo Fitz og Agent Jemma Simmons: En ung duo som er i slutten av 20-årene, men allerede høyt respekterte agenter. Nerdete, men attraktive krangler de som bror og søster. Leo sin spesialiteter er våpen, gadgets og cutting edge-teknologi. Jemma sine spesialiteter er biovitenskap, både menneskelig og utenomjordisk.

Joss Whedon beskrev tidligere år under den internasjonale filmfestivalen i Toronto at en serie rundt S.H.I.E.L.D. trengte å være en egen serie innenfor universet til Marvel:

«It’s new characters. It needs to be its own thing. It needs to be adjacent [to The Avengers]… What does S.H.I.E.L.D. have that the other superheroes don’t? And that, to me, is that they’re not superheroes, but they live in that universe. Even though they’re a big organization, that [lack of powers] makes them underdogs, and that’s interesting to me».

Whedon, mannen som regisserte The Avengers og stod for tv-klassikere som Buffy, Angel og Firefly, vil være med å lede prosjektet. Han skriver manus til pilotepisoden sammen med sin bror Jed, samt Jeds kone Maurissa Tanharoen. Marvel TV-sjefen Jeph Loeb og Alias/X-Files-produsenten Jeffrey Bell vil være produsenter, og Whedon vil regissere pilotepisoden om han finner tid i kalenderen. Whedon vil også skrive og regissere The Avengers-oppfølgeren i 2015. Jeb Whedon og Maurissa Tanharoen vil fungere som sjefsprodusenter.

Whedon vil også bidra i kommende Marvel-filmer bortsett fra The Avengers-oppfølgeren som inkluderer Guardians of the Galaxy. For 2011-filmen Thor regisserte han sluttscenen, og bidro litt på Captain America: The First Avenger.

Hvem håper du dukker opp i rollene som resten av teamet? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom