I noen uker nå har det versert rykter og vært knyttet stor spenning til ABCs ønske om å utvide Marvel-universet til å inkludere minst en TV-serie. Nå er det offentlig:  S.H.I.E.L.D får en pilotepisode.

Det er Joss Whedon, mannen som regisserte The Avengers og stod for klassikere som Buffy og Firefly, som ser ut til å lede prosjektet. Han skriver manus til pilotepisoden sammen med sin bror Jed, samt Jeds kone Maurissa Tanharoen. Jeph Loeb og Jeffrey Bell vil være produsenter, og Whedon vil regissere pilotepisoden om han finner tid i kalenderen. Han er også tilknyttet The Avengers-oppfølgeren. Jeb Whedon og Maurissa Tanharoen vil fungere som sjefsprodusenter.

Serien vil tilsynelatende ta for seg samme univers som filmene The Incredible Hulk, Iron Man, Thor og The Avengers – hvor organisasjonen S.H.I.E.L.D har vært til stede med Agent Couloson og dens sjef Nick Fury (Samuel L. Jackson).

OPPDATERING: I en Q&A har Joss Whedon påpekt at serien vil være et selvstendig produkt, men Whedon forbeholder seg retten til å inkludere biter «her og der».

S.H.I.E.L.D er en tegneserie skapt av Jack Kirby, og omhandler en hemmelig militær agentvirksomhet. Dens fulle navn er Strategic Hazard Intervention Espionage Logistic Directorate (i filmuniverset står forkortelsen for Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division). Prøv å si det raskt etterhverandre…

Prosjektet er mulig fordi Marvel og ABC begge har samme eier: Store sterke Disney. Med det har de rettighetene til en rekke av Marvels helter – med unntak av The Fantastic Four, X-Men og Spider-Man som Marvel solgte for flere år siden. De får rettighetene til de karakterene tilbake igjen etter at det går en viss periode uten at det lages film av dem. I disse dager ser det ut som om Marvel får tilbake rettighetene til Daredevil, som er et strandet prosjekt hos Fox.

Produksjonen av piloten er ventet å starte så fort som mulig. Hvilke karakterer, hvem som skal spille dem og akkurat hva handlingen blir er ikke kjent. I The Avengers hadde How I Met Your Mother-stjernen Cobie Smulders rollen som Maria Hill – en av de mer kjente agentene ved siden av Nick Fury. Sistnevnte er det stjernen Samuel L. Jackson som spiller.

En serie rundt Hulk er også planlagt, men det prosjektets progresjon er ikke oppløftende – selv om Del Toro, ansvarlig for prosjektet, ikke har gitt opp.

Annonse

Det virker vanskelig å se for seg en SHIELD-serie uten de karakterene, men samtidig virker det vanskelig å se for seg at de klarer å sikre seg slike navn til å fylle rollene. Kanskje det blir noen nye skuespillere i rollene? Eller vil fokus være andre karakterer? Spekuler gjerne i kommentarfeltet.

Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Pointless
Pointless
7 år siden

Sweet !

Stephen
7 år siden

Siden neste sesong (starter i høst) kan bli siste sesong av How I Met Your Mother så kan Maria Hill dukke opp. Ihvertfall ser jeg for meg at Cobie Smulders dukker opp en gjesterolle her og der i et fåtalls episoder.

Første jeg tenker på er egentlig en Secret Warriors-serier uten Nick Fury, siden Samuel L. Jackson neppe dukker opp fast, og utenfor maks en episode eller noe i en tv-serie.