Annonse

Foto: Sgt. Larry A. Simmons

Mesteren av eksplosjoner, Michael Bay, nærmer seg å få prosjektet sitt The Last Ship klar som TV-serie. Han har nå fått grønt lys til å produsere pilotepisode til serien.

Nå er en pilotepisode ikke det samme som at serien vil bli en realitet (les mer om pilotprosessen her), men det er uten tvil et steg nærmere.

The Last Ship er basert på boken ved samme navn. En global katastrofe har utryddet det meste av verdens befolking, hvor besetningen om bord på et marineskip må takle sin nye hverdag.Ikke lest boken selv, om du har så del gjerne ditt inntrykk i kommentarfeltet.

TNT, nettverket som har bestilt piloten, er ikke ukjent med post-apokalyptisk drama. De har fra før Falling Skies, som er en Steven Spielberg-produksjon. Spielberg og Bay har tidligere samarbeidet på Transformers-filmene, hvor sistnevnte ble inspirert til å starte med film etter å ha sett Indiana Jones.

Annonse

 

Vil haterne la Bay få sjansen?

Godeste Michael Bay er kanskje den regissøren som utsettes for mest hat på Internettt. Filmer fylt av eksplosjoner, vakre mennesker og en enorm mengde action er visst ikke det som alltid faller i god jord blant haterne der ute.

Han vil ha rollen som produsent på The Last Ship, som jo setter spørsmålstegn ved hvor involvert han kommer til å bli. Steven Spielberg er jo et godt eksempel på en som har navnet sitt klistrert på alt mulig, uten at han nødvendigvis blander seg særlig mye. Det er ikke utenkelig at Bay går samme veien.

Bay er mest kjent for filmer som Bad Boys, Transformers, Armageddon og The Rock. I starten var han kjent for reklamer (spesielt Victoria Secret) og musikkvideoer – hvor Meatloafs I’d do Anything For Love (But I Won’t Do That) nok er den mest kjente.

Bays stil, med ekstremt overdrevne actionsekvenser, store mengder patriotisme og en visuell stil som for mange skriker «overkill» og mannsjåvinisme – er han blitt et yndig mål for haterne. Han lager storslagne filmer med store budsjetter, men er samtidig kjent for å være en regissør som er blant de mest kostnadseffektive.

I så måte kan han passe bra som produsent for en TV-serie, hvor alt handler om å få mest mulig for hver bidige dollar.

Det er et tonn av Michael Bay hat-videoer der ute. Nå er jeg ingen tilhenger av å omfavne hat, så jeg legger inn en av de hyllestene som eksisterer:

Selv var jeg forskrekket over hvor dårlig en film kunne bli gjort i Pearl Harbor, men fikk min barndoms drøm om Transformers-film oppfylt med Transformers. The Rock er jo også en utrolig underholdende actionfilm, så mitt forhold til Bay er vel litt mer balansert. Flinkt med det spektakulære, men sliter mer med den gode historie.

Hva sier du? Klar for Michael Bay på TV-skjermen?

Annonse