Nye norske komiserier vi har i vente i 2012

-

Annonse

Otto Jespersen er i løpet av året klar med hovedrolle i to nye komedier på TV 2. Også Zahid Ali er klar i en ny komiserie fra den nye norske Hollywood-regissøren Tommy Wirkola. 

Vi ser på nærmere på hva som kommer av norske komedier i år. Det ser lovende ut så langt!

‘Hellfjord’ fraTommy Wirkola med premiere i høst

Den nye serien fra Tommy Wirkola og produksjonselskapet Tappeluft Pictures skal ha premiere til høsten på NRK. Det er stor internasjonal interesse for serien, som foreløpig er solgt til Irland, Island og Romania.

Serien handler om en politimann som kommer i skade for å drepe en politihest på selveste 17. mai i Oslo. Han blir så sendt til Finnmark der han det forventes at han vil kunne gjøre mindre skade. Hovedrollen spilles av Zahid Ali. I øvrige roller finner vi blant annet Ingrid Bolsø Berdal (Fritt Vilt), Stig Frode Henriksen (Død Snø), og Maria Bock.

Serien beskrives som en kryssing av Twin Peaks og Himmelblå. Regien har Tommy Wirkola og komedien er spilt inn i idylliske Nord-Norge. Wirkola er kjent for filmer som Død Snø og Kurt Wagle og legenden om Fjordheksa, i tillegg til å ha hatt en skuespillerrolle i blant annet Tomme Tønner.

Wirkola sitt neste store, internasjonale prosjekt er storfilmen Hansel and Gretel: Witch Hunters som blir produsert av blant annet Kevin J. Messick (Tim and Eric’s Billion Dollar Movie), Will Ferrell og hans FunnyOrDie-kompanjonger Chris Henchy og Adam McKay.

I hovedrollene finner vi Hurt Locker-skuespilleren Jeremy Renner som Hansel og Gemma Arterton som Gretel. I andre roller finner vi blant annet Famke Janssen (X-Men), Will Ferrell og norske Ingrid Bolsø Berdal fra Fritt Vilt.

‘Nattskiftet’ kommer i høst på TV 2

Den nylig annonserte komiserien Nattskiftet er blant de store nye seriene fra TV 2 i år. I serien følger vi menneskene på en nedleggingstruet Statoil-stasjon hvor Jespersen har rollen som stasjonssjefen, Georg. Georg beskrives som en herskesyk sjef og selvutnevnt Gud.  Han er dessuten skilt, har en sønn på ti år og en mor som er seniormedlem i kvinnegruppa Ottar. Georg drømmer om ta med de andre ansatte på ferie til Sverige. Og for å få råd til det må han trekke Olav i lønn.

I rollen som Olav finner vi John Brungot, best kjent fra Torsdag Kveld Fra Nydalen. Mats Eldøen, kjent fra Max Manus, spiller rollen som den tidligere medisinstudenten Daniel som er ekstremt konfliktsky.

Arme Riddere-regissøren Magnus Martens står for regien, mens serien blir produsert av Monster, som har jobbet med en rekke norske produksjoner. 12 episoder er annonsert av serien.

Otto Jespersen aktuell med John Brungot og Henriette Steenstrup i ‘Nårje’

Allerede i februar dukker John Brungot og Otto Jespersen opp sammen med Henriette Steenstrup i humorserien Nårje som vi tidligere skrev litt om her på Serienytt. Sketsjeprogram starter 22. februar på TV 2. 8 episoder vil komme av serien. Det er produsert 8 episoder.

Sketsjene tar for seg tema som til eksempel hvordan svenskene ser på oss nordmenn. Fra den offisielle Facebook-siden til seiren finner vi denne beskrivelsen:

Nordmenn er sykelig opptatte av å bygge landet og få klemt inn så mange 5-minutterspauser som mulig i prosessen. For hvis vi ikke bygger landet sjæl kommer ingen andre til å gjøre det for oss. Men man må også passe på å få med seg det man har krav på. Arbeiderklassen og fagforeningene lenge leve!

Flere norske komedier i vente

Nylig skrev vi at Lilyhammer endelig er klar for å bli sendt på norsk TV, og det før Netflix gjør den tilgjengelig på sin strømmetjeneste. Førstkommende onsdag, 25.januar kl 21.40 er det premiere på NrK. I hovedrollene finner vi blant annet Steve van Zandt og Steinar Sagen.

Til våren er TVNorge klar med den nye komiserien NAV med Atle Antonsen i spissen. Serien er en oppfølger til NRK-serien Etaten fra 2006, der vi møtte Antonsen som Tor.

I den nye serien har Tor byttet jobb etter en nærmest evigvarende permisjon fra Plan- og bygningsetaten, og tar nå skrittet videre til en jobb i NAV. Ingar Helge Gimle fortsetter også i serien som Rune fra Etaten. Med i NAV er også Odd-Magnus Williamson (Torsdag kveld fra Nydalen) og Josephine Bornebusch.

TVNorge er i tillegg også aktuell i 2012 med nye sesonger av Bingobanden og Thomas Giertsens sin komiserie Helt Perfekt.

 

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse

Serier som kommerDe folk gleder seg mest til
Fra seriedatabasen

Drama, Romanse
Kommer på Viaplay

Søstre

X
X
X