Foto: Katrine Wegeland, TV2

Ikke overraskende er det reality, reality og litt mer reality som er fokus hos TV2. Litt humoravbrekk får vi, samt at Kiether Sutherland er tilbake på kanalen i ny serie. 

 

Reality til folket

Det blir musikk, konkurranser og romantikk til våren.

 • The Amazing Raze er et internasjonalt konsept, hvor vi følger nordmenn som foretar et kappløp av det globale slaget. Den premierer i april.
 • Sønner av Norge virker som en kombinasjon av Jakten på kjærligheten og Alt for Norge. Vi følger fire amerikanere på jakt etter norske sengepartnere (eller «den store norske kjærligheten» om vi skal være i det romantiske hjørnet).
 • The Voice er nok en sangkonkurranse, fordi vi tilsynelatende ikke har nok med Idol og Norske Talenter. Dette konseptet går ut på en tredeling: Først en audition hvor sangere blir fordelt på lag, så en «kampfase» før det avsluttes med live-synging hvor dommere og publikum har 50/50 innflytelse på hvem som rykker ut. Mentorene er Magne Furuholmen, Yosef Wolde-Mariam, Sondre Lerche og Hanne Sørvaag.
 • Til Toppen av Norge høres ut som en 71 grader Nord spin-off (men siden det er et TVNorge-konsept, blir det vel mer rip-off), hvor 15 deltakere kjemper for å nå toppen av Galdhøpiggen. Cecilie Skog er programleder, programmet premierer i slutten av januar.

 

Humorprogram
"Kvelden er Din". Foto: Katrine Sæverud, TV2

TV2 har alltid vært sterke på å bringe frem latter og fortsetter med en rekke programmer med nettopp dette formålet.

 • Nårje er et nytt sketsjeprogram med Otto Jespersen, Henriette Steenstrup og John Brungot. Her vil man enten gapskratte, eller bli sjokkert over hvor mye man tøyer grensene. Men så er det vel slik at en god komiker finner grensen, og går så over den – eller hva?
 • Samtidig tar Morten Ramm hatten sin og går i Torsdag Kveld fra Nydalen for å være stjerne i sin egen serie med navnet Ramm. Den handler om å forsøke å fylle Oslo Spektrum til et humorshow 24. mars.
 • Kjente fjes som Rune Andersen, Sturla Berg Johansen, Tommy Steine og Jonas Kinge Berland får også et eget program, hvor de drar på turne i Komikameratene.
 • I tillegg er eksisterende programmer som Torsdag Kveld Fra Nydalen, Kollektivet og Golden Goal fortsatt med.
 • Personlig gleder jeg meg nok mest til Kvelden er din, enkelt og greit fordi Truls Svendsen er med (sammen med Klaus Sonstad). Deres oppdrag er å oppfylle store og små drømmer til folk som «fortjener en hyllest».

 

Dokumentar og annet
 • Beretninger om begynnelser er en dokuserie, hvor vi følger Connie Barr på OBS-klinkken på Ullevål sykehus. Premierer i januar-
 • Luftens Helter følger flybransjen, serien premierer i januar.
 • Langt hjemmefra handler om nordmenn som har valgt å bosette seg i steder som New York og Dubai. Premierer i januar.
 • Kanalen har sikret seg store norske artister som Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Anne Grete Preus til programmet Hver Gang Vi møtes, hvor artistene spiller hverandres låter. En langt mer avslappende og koselig stemning i denne her, kontra alle sangkonkurranse-programmene. Virker svært lovende!
 • Etablerte programmer som vender tilbake er God Kveld Norge, GatelegeneGod Morgen Norge, TV2 SportyHappy Day, Lørdagsmagasinet, Skogheim flytter inn, Senkveld med Thomas og Harald, Tid for Hjem, TV2 Hjelper Deg, Dyrepasserne og Ønskedrømmen.

 

Annonse

Hva så med manusbaserte TV-serier?

Kanalen satser som nevnt friskt på mye egenprodusert, som ikke nødvendigvis gir mye plass til manusbaserte TV-serier.

Hotel Cæsar er selvfølgelig tilbake, samtidig fortsetter nok kanalen med Homeland som nylig premierte. Det blir i det minste en ny serie, som vi har skrevet om tidligere. Kiefer Sutherland spiller i Touch faren til en gutt med overnaturlige egenskaper. Den ser meget lovende ut.

 

Alt i alt fortsetter TV2 i samme spor som før. Røft, pompøst og hyperkommersielt. Det er kanskje ikke verdens mest nyskapende, nærmeste man kommer er vel relityevolusjon. Det bør fenge det yngre publikum, som kanalen har et meget godt tak på. I tillegg er det noen fine tilbud til oss mer gamle og gretne – spesielt innen humor og programmer som Langt Hjemmefra og Hver Gang Vi Møtes.

Noe spesielt du gleder deg til?

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer