Serien med Friends-stjernen Courtney Cox har enda ikke fått premieredato i 2011/2012-sesongen, nå kommer også nyheten om kutt i antall episoder. Er det starten på slutten?

At serien manglet fra ABC-kanalens sendeskjema for midt-sesongen var vel den største overraskelsen. Det er ikke fordi serien har prestert dårlig, dens utfordring er at andre komedier for kanalen gjør det overraskende bra.

I kampen for overlevelse handler det ikke om å løpe fortere enn bøddelen, det holder med å løpe fortere enn sine kamerater fra samme kanal. Cougar Town sitt dilemma er at den – til tross for å løpe raskt (dvs har bra seertall) – opplever at kompisene virkelig er i godform.

Modern Family eier onsdagskvelden i statene, mens nykommerne Suburgatory og Last Man Standing imponerer. Til og med Happy Endings, som premierte i starten av 2011, klatrer hva seertall angår (med god hjelp fra «lead-in» Modern Family).

Annonse

Situasjonen gjør at ABC har et luksusproblem hva komedier angår og det gjør at Cougar Town går fra å være rimelig sikkert kort til å bli usikker, uten at den har sendt en eneste episode. Den senkes derfor til 50% i vår serieprognose, men fortvil ikke Cougar-fans. Om den gjør det bra når den en gang vender tilbake, fornyer de nok. Jeg vil anse at mulighetene for fornying fortsatt er sterke, til tross for to kjipe nyheter på samme dag.

Kanskje vil det gå på bekostning av et av ABCs dramaprosjekt, for der sliter de virkelig. Pan Am er i realiteten kansellert, det samme kan nok sies for Man Up. Body of Proof klamrer seg fast, men dens eksistens henger også i en tynn tråd.

Følgende endringer gjøres dermed i Serieprognosen (kun ABC-serier, grunnet nylige kunngjøring. Vi kommer tilbake til serier for andre kanaler):

 • Man Up! og Pan Am senkes begge fra 30% til 10%
 • Cougar Town senkes fra 70% til 50%
 • Last Man Standing heves til grønn sone og 70%
 • Grey’s Anatomy og The Middle heves til 80%
Serieprognosen er vår oversikt over hvordan vi anser mulighetene for ny sesong for en rekke TV-serier. Du kan sjekke den ut her.

 

 

10 KOMMENTARER

 1. Ganske dumt at Pan Am ble kansellert (eller ser ut til å bli det)! Etter min mening var det en av de bedre 40 min seriene som premierte på annonsene kanalene denne sesongen! 🙁

  • Det har jo skjedd under før, så alt håp er ikke ute. Men det må virkelig være noen i ABC som brenner for serien og kanskje forsøker nytt sendetidspunkt, om vi skal ha håp om mer av flyvertinnene.

  • Jeg har kun sett første episode og syntes det lovet godt, men gidder ikke se videre hvis den blir kansellert. Synd, men det er så mange andre serier.

 2. Dette blir feil. Cougartown er ikke kansellert. ABC skal sende en ny sesong av Cougarton Abby, noe forkorta med 15 episoder ifra mars. Som Awake på NBC er det en miks av produksjonen og meklingen med TV-selskapet som gjør det vanskelig å kunne annonsere en dato samme uke som de fleste store annonsekanalene annonserer midseason-sendeskjemaet.

  Pan Am ser ut til å få ekstra episoder, men ser ut til å bli kansellert etter disse episodene i 2012. Nye serien Good Christian Belles(eller bitches istedenfor Belles) tar over plassen til Pan Am fra mars.

  Apartment 23 og Shonda Rhimes sitt nye drama Scandal er på pausebenken. ABC vil nok vente med å annonsere en dato. Synd, for Apartment 23 ser ut til å bli beste komiserien utenfor kabel-tv i første halvdel av 2012 utifra kritikerne. Samtidig er også Scandal første faste rollen til Henry Ian Cusick, som var en av mine favorittskuespillere på Lost ved siden av Michael Emerson, Josh Holloway, Adewale Akinnuoye-Agbaje, og Jeremy Davies.

  • Det er ikke feil, fordi det står ingensteder at Cougar Town er kansellert (tvert imot). Den er flyttet fra å være ganske sikker, til å være en «kanskje».

   En analyse som er ganske selvforklarende.

   – Happy Endings gjør det nå like bra som Cougar Town gjorde det i samme tidsperiode på onsdager. Førstnevnte opplever en positiv trend, sistnevnte en stagnasjon/negativ
   – Suburgatory, som også går onsdager, gjør det bedre enn Cougar Town gjorde det.
   – Cougar Town er den dyreste av komiseriene
   – Cougar Town ble reddet av at ABC bestemte seg for å utvide komedie-satsingen sin til også å gjelde tirsdager (Man Up! og Last Man Standing, hvor den siste gjør det ganske mye bedre enn Cougar Town foreløpig)
   – Episodentallet som tidligere var avgjort er redusert fordi det antas at det ellers ville gått ut over serier som nå forventes å gjøre det bedre.

   Det hele er som å ta ut et fotballag, man har et visst antall plasser. ABC har en trend om å kansellere nesten halvparten av seriene sine.

   Cougar Town har, grunnet positiv trend for flere komedier, fått tøffere konkurranse. Det var en stor overraskelse at Happy Endings ble fornyet, nå viser den seg å begynne å prestere bedre enn hva Cougar Town gjorde med rating helt oppe i 3.5 i 18-49 aldersgruppen (Cougar Town var nede i 2.0 mot slutten av sesongen).

   Da er det naturlig å sette serien over i «kanskje-sonen». Halvparten av komediene deres vil ryke, og der er Cougar Town nå langt fra like sikker som i sommer.

   Et motargument er at man kan hevde Cougar Town også ville gjort det så bra som Happy Endings, grunnet de gode Modern Family-tallene (hvor Happy Endings mister 45% av dem like etter, men det samme gjorde Cougar Town i fjor (av og til mer enn 50%). Det blir spekulasjoner, men som i fotball endrer man sjeldent på et «winning team»

   🙂

  • Det er nå uansett 15 episoder som er sikret, og gjør de det bra og holder seg stabilt vil jeg nok anse det som sikkert at det blir nok en sesong. Men det hele var langt sikrere før de nå kutter i episodetall og Happy Endings gjør det bedre.

   Inntil våren må vi nok anse det som krone/mynt, med mindre en av de andre komediene gjør det dårlig. Den enes død er en annens brød osv. 🙂

 3. I følge Bill Lawrence på Twitter regner han med at en rateing på «mid 2’s» så blir serien fornyet. La oss bare håpe, med en fjerde sesong er serien også i grenseland(hadde nådd 88 ep med full 3 ses) for «syndication» noe som betyr penger. Grunnen til at Fringe fikk en 4 sesong og sjansen for Community ikke er så ille selv med «ræva» rating.

 4. Håper Pan Am klorer seg fast da. Liker serien godt og krysser fingrene for at den ikke blir kansellert. Ser at TVnorge begynner f.o.m dag(5.des) å sende Body of Proof. Men hvordan ligger den ann?

  • Ser ikke så bra ut for Body of Proof. Tvbythenumbers som pleier å treffe meget bra, har serien som «more likely to be cancelled than renewed by May, 2012». Pam Am har de som kansellert, selv om det kan være en promillesjanse for fornying, siden ABC ikke offisielt har kansellert serien.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here