Både TVNorge og FOX Crime viser den nye favoritten. Du bør kjenne din besøkelsestid. Her er fem grunner til at du bør sjekke ut serien.

 

1. Troverdig og gripende drama

«Virkelig, her skal jeg se på skrekk og terror – men du sier drama?» Ja, det er nettopp det jeg sier.

Dette er en serie primært om hvordan mennesker håndterer livet når sivilisasjonen har falt sammen. Vil mannssjåvinismen blomstre igjen? Vil de overlevende samarbeide – eller vende seg mot hverandre? Hvordan vil en person håndtere at sin elskede blir en vandrende død, ville du klart å drepe din døde kjærlighet?

Det er få serier som gjør det bedre på dramafronten, som gjør at serien er tiltrekkende langt ut over den snevre horror-sjangeren. Premisset er like urealistisk som julenissen og flyvende griser, men utførelsen er av den gode sorten. Kanskje ikke Mad Men-verdig, men fortsatt milevis foran 90% av TV-seriene der ute.

Med Frank Darabont, mannen bak filmer som The Shawshank Redemption og The Green Mile involvert, har serien fått et klart preg av førsteklasses mørbanking av hele følelsesregisteret. Vi får bare håpe det fortsetter, selv etter at han fikk fyken.

 

Annonse

2. Rick og Daryl

Yummy!

Den traumatiske nye virkeligheten påvirker alle. Her har du en pliktoppfyllende sheriff i hovedrollen, som må finne håp og motivasjon i en håpløs situasjon. Hvordan denne absurde realiteten påvirker seriens helt er en studie verdig for sosiologer.

Hans strake motsetning er Daryl Dixon, en ekte redneck som går fra egoistisk drittsekk til en litt mer hjelpende drittsekk. Som vet å drepe zombier på de mest bisarre måter.

Kontrastene mellom han og Rick er noe av hjertet i serien, i tillegg til paradokset om at de mentalt smått nærmer seg hverandre. Hvem de en gang var gjelder ikke lenger, det er en ny verden der ute nå.

 

3. Zombier

Selvfølgelig, en av de virkelig trekkplasterne er de koselige og søte skapningene som åler seg sakte rundt i flokk og river ihjel alt med en puls.

De ser helt absurd bra ut, råtne og ekle – samtidig som vi stadig blir minnet på at dette var noens kjære. Det gir en grotesk cocktailfølelse når hodene deres smadres inn.

http://www.youtube.com/watch?v=RQ48j_Bc6Ck#!

 

4. Skrekk og gore

Det er helt hinsides hvor jævlig skummelt serien kan bli. Det er bare til å ha puten lett tilgjengelig, for når sheriffen beveger seg inn i en bekmørk gang, der han forlot en dør låst med blodskriften «Don’t open, dead inside», så går det på nervene løs.

Når du får litt fred fra skrekk, er de flinke til å avveklse med noe av den mest ufyselige visuelle gore sette på TV. Eksempelvis når de dissekrerer en vandrende død for å se om han spiste en savnet jente. Ugh.

 

5. Overlegen produksjon

Fantastisk scenografi

Serien ser bedre ut enn de fleste filmer. Ledet av 3xOscar-nominerte Frank Darabont står ikke serien tilbake for noe. Det er ikke en eneste serie som overgår The Walking Dead på dette området, det er en djevelsk detaljegjengivelse. Gigantiske byer er forlatt, sett bort fra hundrevis av vandrende døde på leting etter snacks. Det gjengis på en måte som kan ta pusten fra deg.

Om du ikke har Fox Crime, fortvil ikke. TVNorge vil også vise serien, de starter med første episode 30. oktober. Les anmeldelsen av sesong 1. 

Abonner
Varsle om
guest
6 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Gjest
Gjest
8 år siden

Gode og punklige refleksjoner! Må si meg enig, spesielt i punkt 1 og 5.

Steffen Linus Jensen Stø

6. Basert på en av de beste tegneseriene som finnes der ute som vektlegger karakterutviklingen like godt som spenningen og actionsekvensene. 7. Hva som vi har i vente bare ved en brøkdel bruk av hva vi har blitt servert til per dags dato fra tegneserien som forsatt utgis. 8. Morgan/Merle/Otis og de andre birollene – Tegneserien har en rekke rike biroller som kommer. Michael Rooker sin Merle var kanskje en stereotype og karakterer ingen likte (men var jo litt av meningen kanskje), mysteriet rundt han er noe som garantert vi kommer tilbake til og kanskje det medfører noe bra? Jeg… Les mer »

Eirik W. Talberg
8 år siden

Jeg følte egentlig at jeg datt litt av mot slutten av Sesong 1, men jeg synes sesongstarten nå var knallgod og min interesse for å følge med ble definitivt gjenfunnet.

Jeg er også dypt imponert over produksjonsnivået, forøvrig. Usedvanlig velgjort til å være en TV-serie (men så har TV i det siste året blitt ansett som like «eksklusivt» å jobbe med som film).

Gjest
Gjest
8 år siden

Gode og punklige refleksjoner! Må si meg enig, spesielt i punkt 1 og 5.

Steffen Stø
8 år siden

6. Basert på en av de beste tegneseriene som finnes der ute som vektlegger karakterutviklingen like godt som spenningen og actionsekvensene. 7. Hva som vi har i vente bare ved en brøkdel bruk av hva vi har blitt servert til per dags dato fra tegneserien som forsatt utgis. 8. Morgan/Merle/Otis og de andre birollene – Tegneserien har en rekke rike biroller som kommer. Michael Rooker sin Merle var kanskje en stereotype og karakterer ingen likte (men var jo litt av meningen kanskje), mysteriet rundt han er noe som garantert vi kommer tilbake til og kanskje det medfører noe bra? Jeg… Les mer »

Eirik W. Talberg
8 år siden

Jeg følte egentlig at jeg datt litt av mot slutten av Sesong 1, men jeg synes sesongstarten nå var knallgod og min interesse for å følge med ble definitivt gjenfunnet.

Jeg er også dypt imponert over produksjonsnivået, forøvrig. Usedvanlig velgjort til å være en TV-serie (men så har TV i det siste året blitt ansett som like «eksklusivt» å jobbe med som film).