I et alternativt univers er det kanskje håp for Fringe, men for fans i vår verden er det nok over og ut.

Denne uken gikk det kun en reprise av sci-fi serien på moderkanalen Fox, men selv den underpresterte med ca. 1,7 millioner seere. Seertallene for episodene så langt er:

 • Episode 1: 3,48 millioner
 • Episode 2: 3,05 millioner
 • Episode 3: 3,18 millioner
 • Epiosde 4: 3,16 millioner

Jeg er en stor fan av denne serien, i mine øyne er den bare blitt bedre og bedre. Forrige sesong tok den steget opp blant de virkelig gode sci-fi seriene, og de siste episodene har vært knallbra.

Så langt i år har seriens fremtidig skjebne vært ansett som 50/50, men det er slutt nå. Serien ble flyttet til den fryktede fredagskvelden midten av forrige sesong og maktet ikke å bygge et publikum slik Fox håpet på.

Annonse

Fredager betyr ofte starten på slutten, men en av de få seriene som gikk mot trenden var i sin tid X-Files. Håper var at science fiction-publikumet heller er hjemme foran skjermen fredag kveld, fremfor å dra på fest.

 

For moderne seere?

Det er på mange måter trist, for serien taper seg grunnet yngres endrede medievaner. Den lastes ned mye av pirater og den tas mye opp på DVR, i tillegg til å bli sett på lovlige online-tjenester. Slike faktorer ga den en høyst overraskende fornying for nåværende sesong.

Men, som seriens stjerne Joshua Jackson sa det: folk ser ikke serien når det virkelig teller.

Ikke fikk den hjelp av Emmy-juryen i år heller. Hvordan de klarte å unngå å nominere John Noble og Anna Torv er for meg en gåte. Serien kunne trengt litt Emmy-PR før kommende sesong. Det er en skam hvordan denne lille perlen må tigge om seere.

I vår serieprognose er derfor Fringe nå i rød sone, det ser ut som den blir nok et offer for dødelig-fredag.

 

Stort sett uendret status for andre serier

For de andre Fox-seriene ser det bra ut. Terra Nova er fortsatt det mest usikre kortet, men den ligger på gjennomsnittet til kanalen og kan nok glede seg over fornying om den holder seg på dagens nivå. Jeg tror neste episodes tall blir ganske så avgjørende.

Ellers er Unforgettable hevet til 50% og Person of Interest senket til 50%. Det er bikkjeslagsmål blant CBS-seriene og det er så jevnt at det er nærmest umulig å tippe noe utfall. Foreløpige tall for fredag lover godt for CSI: NY, samtidig som A Gifted Man trolig får et fint hopp. Ikke at jeg anser dens sjanser særlig større av den grunn, den forblir på 30%.

 

Serieprognosen er vår oversikt over hvordan vi anser mulighetene for ny sesong for en rekke TV-serier. Du kan sjekke den ut her.

[signoff]


2 KOMMENTARER

 1. En skam hvis de velger å legge ned Fringe, et av de få gode aktuelle semi-krim-seriene som går på TV for tiden.

  Men man får aldri i pose og sekk så vi får bare krysse våre fingre og håpe ikke Fox rævkjører enda en serie (pardon my swedish) for det har de gjort nok av.

  • Til Fox sitt forsvar så fornyet de serien tross svake seertall og dårlig trend, uten å kutte i budsjettet.

   De har stort sett gjort det motsatte enn hva tilfellet var med Firefly. Fringe har fått forsøke seg i beste sendetid og har fått langt mer kreativ frihet og promotering.

   Så i dette tilfellet er det nok seerne som svikter, ikke Fox. Må si selskapet har bedret sitt heller frynsete rykte med å gi denne serien ekstra sjanser. Så krysser jeg fingrene og håper på et mirakel 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here